Το Virtual Reality ή αλλιώς εικονική πραγματικότητα, είναι μία τεχνολογία που αναπτύσσεται και σιγά-σιγά χρήστες και παίχτες το δοκιμάζουν. Φυσικά, οι απόψεις διαφέρουν μεταξύ τους. Υπάρχουν εκείνοι που το λατρεύουν, εκείνοι που πιστεύουν ότι είναι απλά κάτι ωραίο και σίγουρα όχι αναγκαίο και φυσικά εκείνοι που δεν γουστάρουν ούτε να το ακούνε.

Τον τελευταίο καιρό, είχα την τύχη και τη χαρά να δοκιμάζω διάφορα παιχνίδια για το Playstation VR. Μετά από έναν χρόνο και κάτι ψιλά, πραγματικά μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο ο καθένας μπορεί να έχει αρνητική ή θετική άποψή. 

Φυσικά, αν κάποιος έχει την ανάγκη να πειραματιστεί φορώντας τη μάσκα εικονικής πραγματικότητας, υπάρχουν αρκετοί (όχι πολλοί ακόμα) τίτλοι, που μπορεί να τον κάνουν να περάσει μερικές ευχάριστες ώρες παιχνιδιού (και μετά απλά να μην ξαναασχοληθεί).

Αν πραγματικά θες να δεις τι παίζει με αυτό το VR, καλό θα είναι να δοκιμάσεις το απόλυτο Resident Evil 7 και σίγουρα θα αλλάξεις γνώμη για ό,τι αρνητικό κι αν έχεις ακούσεις μέχρι σήμερα. Όταν μπήκα στον τρομαχτικό κόσμο του Resident Evil, όλα έμοιαζαν σωστά και πολύ, μα πάρα πολύ ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΑ!


Φαντάσου, κάθομαι στο σαλόνι φορώντας τη μάσκα και τα ακουστικά και απλά για κάποιον άλλον, που μπορούσε να με δει εκείνην την ώρα, ήταν ένα πολύ αστείο θέαμα. Όμως για μένα, στον εικονικό κόσμο τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Δες τον τύπο αυτόν και θα καταλάβεις ΑΚΡΙΒΩΣ την κατάσταση μου! laugh


Έβλεπα ή μάλλον ΖΟΥΣΑ εκεινήν την ώρα, μαζί με ψυχοπαθείς δολοφόνους της οικογένειας Baker προσπαθώντας να τους ξεφύγω. Η ατμόσφαιρα του παιχνιδιού ήταν μοναδικά στημένη γι’ αυτήν την εμπειρία. Αν σου κοτάει, δοκίμασε το κι εσύ να σε δούμε…

Ακόμα ένας ατμοσφαιρικός-τρομαχτικός τίτλος, είναι και το Inpatient. το οποίο θα σε κάνει πρωταγωνιστή ταινίας τρόμου, με την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ φοβερή ατμόσφαιρα του. Δεν κατάφερα να παίξω πολύ ώρα, μιας και η καρδιά μου πήγαινε να σπάσει κάθε φορά που άκουγα απότομους ήχους ή αισθανόμουν ότι κάποιος είναι κοντά… ΤΟΥ ΜΑΤΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΜΟΥ!


Εκτός όμως από τους εφιάλτες, έχουμε και δράση. Το DOOM VFR, είναι ένα παιχνίδι που απογειώνει την εμπειρία του VR, αν σου αρέσουν οι εκρήξεις και οι γρήγοροι ρυθμοί. Φυσικά, είναι βασισμένο στο τελευταίο DOOM που κυκλοφορήσε. Αν σου άρεσε λοιπόν και το έλιωσες στο PS4 τότε η VR έκδοσή του, είναι μαγευτική. Δεν λέω… θέλει να έχεις πάρει μερικές δραμαμίνες αν ζαλίζεσαι εύκολα. Όλα κουνιούνται γρήγορα και οι κακοί έρχοναται από παντού! Το feeling του παιχνιδιού όμως ρε παιδάκι μου είναι μοναδικό. ΖΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ DOOM ΚΑΝΟΝΙΚΑ.


Επίσης, το VR μου έδειξε πώς μπορεί να εξελιχθούν τα eSports με το Sparc το οποίο θυμίζει πάρα πολύ την ταινία Tron. Αν είσαι φαν αυτής της αισθητικής, θα το αγαπήσεις. Για να παίξεις χρειάζεσαι χώρο στο δωμάτιο που έχεις το VR, γιατί θα χρειαστεί να κουνιέσαι πολύ σαν να παίζεις μήλα. Πρέπει να πετύχεις τον αντίπαλο με τη μπάλα 3 φορές. Σου ακούγεται εύκολο; Για να σε δουμε… 


Το VR τέλος, θέλει να μπει και στον 2D κόσμο, πράγμα που αρχικά δεν μπορούσα να το καταλάβω. Αφού δοκίμασα όμως, το Pop Up Pilgrims, όλα άλλαξαν. Πολύχρωμα γραφικά, πολύ καλό κόνσεπτ και χαρούμενη ατμόσφαιρα. Γιατί υπάρχει και αυτή η πλευρά του VR…


Σε γενικές γραμμές, το VR είναι μία τεχνολογία που ακόμα εξελίσσεται. Πιστεύω πως έχει πολύ δουλειά μπροστά του, για να φτάσει τα κανονικά παιχνίδια και φυσικά να εισχωρήσει στο “άβατο” των Hardcore Gamers (πολύ δύσκολα). Για την ώρα υπάρχουν μερικά ωραία παιχνίδια που μπορούν να σου προσφέρουν μία πρωτόγνωρη εμπειρία. Μόνο και μόνο γι’ αυτό, μπορεί κάποιος από περιέργεια να το δοκιμάσει. Από εκεί και πέρα, είναι στο χέρι του καθενός αν θα δοκιμάσει την εμπειρία αυτή ή όχι.