Οι περισσότεροι νομίζουν ότι τα video games είναι αντρική υπόθεση. Μας μεγάλωσαν με την πεποίθηση ότι τα αγόρια παίζουν Playstation και τα κορίτσια με τις κούκλες και φυσικά με το στερεότυπο ότι οι άντρες είναι οι καλύτεροι οδηγοί στον πλανήτη. 

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, τουλάχιστον όπως τον αντιλαμβάνομαι εγώ είναι, είναι αρκετά απλός. Οι γυναίκες απλώς δεν ενδιαφέρονται να παίξουν όσο εμείς. Θυμάμαι να προσπαθώ να πείσω την αδερφή μου να παίξει μαζί μου Street Fighter ή Tekken και απλά βαριόταν τόσο, που έχανε για να τελειώνει το μαρτύριο της. Κάπως έτσι λοιπόν, βγαίνουν οι φήμες…

Τώρα, για την οδήγηση δεν μπορώ να έχω γνώμη, μιας και δεν είμαι ο καλύτερος οδηγός, μιας και βαριέμαι καταπληκτικά να οδηγώ!

Γιατί τα λέω όλα αυτά; Για να σου αποδείξω πανεύκολα, ότι αν θελήσει μια γυναίκα να ασχοληθεί με τον αντροκρατούμενο χώρο των video games, μπορεί να το κάνει και μάλιστα πολύ καλά!

Η Sinem Temur ή αλλιώς SimRacingGirl όπως και πολλά ακόμα κορίτσια, είναι η απόδειξη. Όπως λέει και το nickname της, η Sinem έχει καταφέρει να διακριθεί σε αυτόν τον πολύ δύσκολο και χώρο και μάλιστα να κατακτήσει την κορυφή στo Virtual Racing.

Το Virtual Racing, είναι προσομοίωση αγώνων αυτοκινήτου. Φαντάσου δηλαδή, παιχνίδια όπως το Gran Turismo και το Project Cars 2, να παίζονται με πολλούς παίχτες ταυτόχρονα και όλο αυτό να είναι μέρος ενός πρωταθλήματος.

Ακούγοντας και μόνο αυτήν την περιγραφή κάποιος, θα νομίζει ότι στην κορυφή βρίσκεται κάποιος που ασχολείται με αυτοκίνητα και με video games, όμως στην κορυφή, βρίσκεται η Sinem.

Όλα ξεκίνησαν πριν μερικά χρόνια, όταν το αγόρι της αγόρασε ένα αγωνιστικό κάθισμα με τιμονιέρα και πετάλια για να απολαμβάνει στο μέγιστο την εμπειρία του Project Cars. Η Sinem, αποφάσισε να δοκιμάσει και αυτή. Φυσικά ειπώθηκε η απίθανα βαρετή ατάκα από φίλο του αγοριού της, ότι: “δεν είναι για κορίτσια αυτό το παιχνίδι” και αυτό μάλλον ήταν αρκετό… Μετά από λίγη ώρα και μία πολύ γρήγορη εκπαίδευση στο παιχνίδι, ήθελε να ανοίξει η γη να τον καταπιεί. ΕΧΑΝΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ.

Αυτό ήταν μόνο η αρχή! Από εκεί και πέρα, άρχισε να εθίζεται στα παιχνίδια αγώνων ταχύτητας χωρίς όμως να έχει κάποια προτίμηση σε κάποιο συγκεκριμένα. Έπαιζε για να γίνει η καλύτερη παντού!

Πλέον, το αγόρι της είναι ο προπονητής της και την παρακολουθεί να οδηγεί δοκιμάζοντας όλα τα νέα παιχνίδια του είδους. Επίσης, έχει αναλάβει τον ρόλο του προπονητή. αναλύοντας όλες τις διαδρομές και την πορεία της, για να μπορέσει να βελτιωθεί και να κάνει ακόμα καλύτερους χρόνους.

Πλέον, η Sinem είναι η καλύτερη στο είδος της. Αρκεί να σκεφτείς ότι έχει καταφέρει να τρέξει σε επίσημο προσομοιωτή της Formula 1 και να κερδίσει πραγματικούς πιλότους (εικονικά πάντα), κάνοντας χρόνους παρόμοιους με τους πραγματικούς. Αν συνεχίσει αυτή την πορεία, πολύ δύσκολα κάποιος θα καταφέρει να την ανταγωνιστεί εύκολα.

Παραδείγματα όπως της Sinem, είναι μεγάλο νόημα να τα βλέπουμε, μιας και σπάνε τα στερότυπα και δείχνουν ότι υπάρχει χώρος ακόμη και  στα video games για όλους, ανεξάρτητα από το φύλο τους. Το μόνο που χρειάζεται, είναι αφοσίωση και προπόνηση.

Άλλωστε, μην ξεχνάς ότι πλέον πολλά video games χαρακτηρίζονται και ως eSports, οπότε σε κάθε άθλημα χρειάζεται να αφιερώσεις χρόνο για να γίνεις καλός.