Μ’ αυτά και μ’ εκείνα και με τούτα και με τ’ άλλα πήρε πούλους πάπαλα και το 2017. Ένα έτος που θα το χαρακτηρίζαμε ζόρικο, καθώς μέσα σε 365 μέρες τα ματάκια μας είδαν πολλά. Πάρα πολλά λέμε. Από Nτάνους και Ραμόνες μέχρι “Θα πετώ, θα πετώ και ξημερώματα δίνεις δικαιώματα.”

Κι επειδή εδώ στο Provocateur το ‘χουμε σαν κανόνα κάθε χρόνο να κάνουμε μία μίνι ανασκόπηση της χρονιάς που φεύγει, έτσι και φέτος θα την αποχαιρετήσουμε μέσα από μερικά GIFακια που κόψαμε και ράψαμε για πάρτη σου. Δεν είναι του στυλ μας να χαλάμε τα έθιμα, γι’ αυτό ΚΑΙ εφέτο θα κάνουμε ένα τίμιο και απαραίτητο throw back.

Ξεκινάμε;

10. Το ντου απ’ τα πιτσιρίκια
Ναι! Ναι! Και ναι! Μιλάμε για το βιράλ βίντεο της χρονιάς. Πώς να μην είναι δηλαδή, όταν την ώρα που ο καθηγητής Robert Kelly κάνει μια βαρβάτη πολιτική ανάλυση για την κατάσταση στη Νότια Κορέα, από πίσω του παίζει το ντου του αιώνα. Η μικρή του κόρη ανοίγει την πόρτα, τα κάνει όλα λίμπα, αλλά δεν σταματάει εκεί. Μπουκάρει μέσα και το πιο μικρό διαολάκι της οικογένειας το οποίο ΣΚΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΑ ΤΟΥ καμαρωτό καμαρωτό, και εντάξει, τα υπόλοιπα γνωστά.

(ουφ, δεν έπρεπε να ξανανοίξουμε αυτό το βίντεο, διάολε…)


9. Προτομή Ρονάλντο
Θεία δίκη για όσα καραγκιοζιλίκια έχει κάνει. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που λες, πήγε στο αεροδρόμιο στη Μαδέϊρα για να δει την προτομή του, η οποία πιο πολύ σε Σπύρο Μπιμπίλα έφερνε παρά στον Πορτογάλο στράικερ.

Παρένθεση: Αν μας διαβάζει ο γλύπτης του, θα τον παρακαλούσαμε να μας στείλει στο μέιλ μας για να του κάνουμε την καλύτερη συνέντευξη όλων των εποχών. Γιατί του αξίζει!


8. Θα πετωωωωω, θα πετωωωωωω…
Αφήνουμε για λίγο τα πληκτρολόγια για να χειροκροτήσουμε για ακόμα μια φορά την Μαρίνα Σάττι. Κλιπάρα, φωνάρα, κομματάρα (αν και το βαρεθήκαμε λίγο μετά τις 13455322 φορές που τ’ ακούσαμε). Ωστόσο, μέσα σε όλα αυτά που είδαμε φέτος η “Μάντισσα” ήταν μια όαση. Και πάλι μπράβο κοριτσάρα μας.


7. …δίνεις δικαιώματα
Πφφφφφφφφφ. Εκεί που λέγαμε ότι δεν θα ξαναβγεί τραγούδι όπως το “Τίκα τάκα τίκα τακ”, τσουπ ήρθε ο Αργυρός και μας σπάει μπάλες με τα “Ξημερώματα”. Βασικά δεν είναι τόσο ο Αργυρός το πρόβλημα, αλλά όλοι αυτά τα ‘ψωνάκια’ που το καλοκαίρι μας τραγούδησαν πιωμένα στο Instagram (ΓΑΜΩ, ΟΥΑΟΥ, ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΕΛΕΙΑ) τα ξημερώματα δίνεις δικαιώματα.

*Τάκλιν στην καρωτίδα.


6. Κλάμα της Παναγίας της κουτσομπολίστρας
Χωρίς σχόλιο. Αφεθείτε στο συναίσθημα του Μένιου.


5. Γλέντι του Τούρκου στον Τάκη
Τον Τάκη τον αγαπάμε. Τον λατρεύουμε. Όχι βέβαια γιατί είμαστε κ#@$γαυροι (όπως έλεγε κάποτε στο Provocateur και o Λευτέρης Παπαδόπουλος), αλλά γιατί είναι ο καλτ σούπερ ήρωάς μας κάθε χρόνο. Πριν μια δεκαετία (και βάλε) είχε το σουρωτήρι, πρόπερσι την τούμπα, πέρσι τα αυγά Τουρκίας και φέτος το παγωτό που του πρόσφερε ένας Τούρκος στο Final Four. Δάκρυα.

4. Ο Γυπαετός του ΣΚΑΪ
Γιώργος Τσελίκας εν δράσει. Το ρεπορτάζ είχε να κάνει με την αφόρητη κατάσταση με τα σκουπίδια στον Πειραιά, όμως ο ίδιος δεν μάσησε και είπε να χαλαρώσει για λίγο ‘on air’ χαζεύοντας την ανυποψίαστη κορασίδα που πέρασε από δίπλα του. Άπλωσε τα φτερά του και με βλέμμα αρπαχτικού αποφάσισε να παίξει την μπαλάρα του. Απλός. Δωρικός. ΧΟΜΠΙΣΤΑΣ.


3. Χειροκρότημα Βαγγέλη Ιωάννου
O σπίκερ της heart μας παρασέρνεται απ’ τους μοναδικούς Φινλανδούς και χτυπάει κι εκείνος παλαμάκια μαζί τους. Βαγγέλης Ιωάννου λοιπόν. Ο τύπος που σπικάρει, μαζεύει μακρινά ριμπάουντ και χειροκροτάει πιο γρήγορα και απ’ την σκιά του. 


2. “Γιατί εγκώ ντύο;”
Αντιμίλησε στα ίσια, γιατί ένιωσε την αδικία. Έκανε λόγο για αληθινό στυλ, όταν οι υπόλοιποι ήμασταν ακόμα στα δέντρα και στο τέλος σήκωσε και το πολυπόθητο στέμμα του My Style Rocks. Η Ραμόνα πέταξε τις καλύτερες ατάκες της χρονιάς και αυτό το GIFακι έπρεπε να γίνει.


1. And the Winner is… Danos!
Εθνικός απελευθερωτής. Εθνικός ήρωας. Εθνικός πολεμιστής. Εθνικός ύμνος. Ή με μία λέξη… Ντάνος! Οι προσευχές μας (και οι προσευχές του) ήτανε μαζί του στον Άγιο Δομίνικο γι’ αυτό και πήρε την κούπα. Και τώρα τι καλύτερο κλείσιμο από ένα σταυροκόπημα του Ντάνου και την ευχή να μην έχουμε τα ίδια (και χειρότερα) τη νέα χρόνια;