Οι συνέλληνες χριστιανόπληκτοι ψηφοφόροι της ΝΙΚΗΣ τον έστειλαν στην Ευρωβουλή με 41.501 σταυρούς, τον περασμένο Ιούνιο. Και αν μη τι άλλο, ο Νίκος Αναδιώτης κάνει ό,τι μπορεί για να ακουστεί σαν μουσική στα αυτιά των συντηρητικών ψηφοφόρων του. Ζητώντας για παράδειγμα την επαναφορά του Μεσαίωνα, συγνώμη των μαθητικών στολών, στα σχολεία…

«Τα παιδιά στο σχολείο θα ήθελα να έχουν ίδια αμφίεση. Δεν νομίζω ότι είναι ωραία εικόνα να βλέπουμε κορίτσια ανήλικα κορίτσια, 13-14 χρονών, με κοντά μπλουζάκια, έξω η κοιλιά τους. Μία αμφίεση που δεν συνάδει στην ηλικία τους. Απορώ πώς δεν κρυώνουν», είπε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην εκπομπή Happy Day του Alpha. «Δεν ξέρω αν είναι έτοιμη η κοινωνία να δεχτεί για τα παιδιά να φορούν μαθητική στολή. Θα ήταν σε όλους διακριτή η ηλικία του κοριτσιού. Καταλαβαίνεις πως αυτή είναι μια μαθήτρια…», συμπλήρωσε.

Είναι συγκινητικό, ή και όχι, το γεγονός ότι το μοντέλο – ηθοποιός και ευρωβουλευτής αγωνιά για το θα τουρτουρίζουν ή όχι τα παιδιά μας το χειμώνα, αλλά μέχρι αποδείξεως του εναντίου, ένα μπουφάν θα μπορούσε να δώσει μια καλή λύση. Είναι επίσης συγκινητικό το ότι τον νοιάζει να καταλαβαίνουμε πόσο χρονών είναι ένα κορίτσι, αλλά όχι και ένα αγόρι.

Κάποιος βέβαια θα μπορούσε να αναρωτηθεί για το αν δεν έχει σοβαρότερα θέματα να ασχοληθεί αναφορικά με την ελληνική εκπαίδευση από το τι θα φοράνε οι μαθητές. Αλλά επειδή είναι καινούριος στα κοινά, είμαστε πρόθυμοι να του δώσουμε χρόνο να βελτιωθεί στην άσκηση των άκρως απαιτητικών καθηκόντων που ανέλαβε, μέσα από την τριβή της καθημερινότητας σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο, με τη συνεχή συναναστροφή με τους νέους συναδέλφους του.

Ο Νίκος Αναδιώτης ζητάει την επαναφορά των μαθητικών στολών, από πότε είναι αυτή η εφημερίδα
Ο Νίκος Αναδιώτης ζητάει την επαναφορά των μαθητικών στολών, από πότε είναι αυτή η εφημερίδα

Αν και όπως φαίνεται περνάει ακόμα πολύ καιρό στο Αίγιο: «Μας πέρασε από το μυαλό με τη σύζυγό μου να πάμε όλοι μαζί στις Βρυξέλλες αλλά αποφασίσαμε από κοινού με τη Βασιλική ότι τα προτερήματα που θέλουμε να έχουμε σαν ζωή και σαν οικογένεια είναι στο Αίγιο. Θα ξεκινήσουμε έτσι κι έχει ο Θεός», εξήγησε στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha.

Μια ή άλλη ο Νίκος Αναδιώτης παραμένει απλός, λιτός: «Η αμοιβή μου ως ευρωβουλευτής είναι παραπάνω από του μέσου Έλληνα (σ.σ.: πόντος για το πόσο μαεστρικά το έθεσε). Δεν θα αλλάξουμε τρόπο ζωής σαν οικογένεια γιατί σήμερα είσαι, αύριο δεν είσαι», είπε, συγκινώντας το κοινό της ΝΙΚΗΣ, θέλουμε να πιστεύουμε.

Μετά από όλα αυτά, το ότι ο ηθοποιός πρόσθεσε επίσης πως «ο άνθρωπος γεννήθηκε με δύο φύλα και δεν αποδέχομαι περισσότερο αριθμό από αυτό» θα το αποδώσουμε μάλλον στο ότι ασχολείται περισσότερο με το τι θα έπρεπε να φοράνε οι μαθητές στο σχολείο παρά με το τι θα έπρεπε να μαθαίνουν σε αυτό.

Δες τι είπε ο Νίκος Αναδιώτης στην εκπομπή Happy Day:

Illustration: Peggy Dadaki