Δύσκολο πράγμα τα δώρα. Πέρα από χρήμα, χρειάζεται να αφιερώσεις πολύ χρόνο και σκέψη στο να βρεις κάτι που πιστεύεις ότι θα του/της ταιριάζει. Και μετά άγχος… αν το δώρο σου δεν αρέσει; Τι θα σκέφτεται μετά για εσένα;

Για να αποφύγεις δυσάρεστες καταστάσεις λοιπόν, αφιέρωσε λίγο χρόνο να διαβάσεις τη λίστα δώρων προς αποφυγήν, που σας ετοιμάσαμε.

Πάμε:

1. Ηλεκτρονική ζυγαριά

Ούτε κανονική! Βασικά, αν το κάνεις δώρο στην κοπέλα σου, θα είναι και το τελευταίο που θα της κάνεις. Είτε θα χωρίσετε, είτε θα σε σκοτώσει.

2. Γατάκι-Σκυλάκι-Χαμστεράκι-Ιγκουανάκι κ.τ.λ.

Το να μεταφέρεις ευθύνες (που πιθανόν να μην τις θέλουν), δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις σε δώρο. Εξάλλου, αν ήθελαν κάτι τέτοιο, θα το έπαιρναν από μόνοι τους. Σκέψου και το ζωάκι…

3. Εσώρουχα, sexy ή μη

Αν δεν είναι κοπέλα σου, θα σε περάσει για ανώμαλο. Αν θέλεις να γίνει κοπέλα σου, απλά δεν θα γίνει ΠΟΤΕ.

4. Εξοπλισμός ski ή κάτι παρεμφερές

Αν δεν είναι ήδη γνώστης και εξακριβωμένα fan, τα έξοδα και ο χρόνος που θα χρειαστεί για να εξασκηθεί σε κάτι τέτοιο, μπορεί να φανούν αποτρεπτικά. Μην καμαρώνεις που ξόδεψες τόσα λεφτά, το πιο πιθανό είναι να τον επιστρέψει και να πάρει στη θέση του άλλα 10 εξίσου άχρηστα πράγματα.

5. Κουπόνια για spa, αποτριχώσεις, πλυσίματα αυτοκινήτων, βαφές μαλλιών, μανικιούρ, φαγητά

ΟΚ, προσωπικά δεν θα με χάλαγε ένα καλό κουπονάκι για φαγητό. Παρόλα αυτά, δεν είναι όμορφο ένα δώρο που είτε θα φαίνεται η τιμή, είτε θα έχει ζόρια να το αλλάξει.

6. Κάποιο εποχιακό δώρο (π.χ. κιτς πουλόβερ ή παντελόνι κοτλέ)

Τρελή αμερικανιά, δεν πρόκειται να το φορέσει ποτέ. Εκτός κι αν είναι ο Will Ferrell.

7. Ημερολόγιο

Καλωσήρθες στον 21ο αιώνα. Όχι άλλες γάτες σε τοίχους. Τα μόνα ημερολόγια που αξίζουν να βρίσκονται σε ένα τοίχο, είναι της Pirelli.

8. Μετρητά

Εκτός αν είναι το εγγονάκι σου, που σίγουρα θα το εκτιμήσει περισσότερο απ’ αυτό που ήθελες εναλλακτικά να του πάρεις.

9. Κάτι που δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει

Ένα παιχνίδι στον υπολογιστή για παράδειγμα, που δεν θα μπορεί να το σηκώσει το μηχάνημά του, ένα DVD ενώ δεν διαθέτει στο σαλόνι συσκευή ανάγνωσης DVD. Ο ορισμός του άχρηστου δώρου…

10. Κάτι πολύ φτηνό ή πολύ ακριβό

Φαντάσου σκηνή: Σου έχει κάνει το αμόρε σου δώρο ένα ακριβό ρολόι κι εσύ της πήρες σετ τσιμπιδάκια για τα φρύδια. Απόφυγε τις άβολες καταστάσεις λοιπόν, επιλέγοντας μια μέση λύση, ή τουλάχιστον να έχεις κατά νου σε τι περίπου επίπεδο θα κινηθεί και το δικό του/της δώρο.

11. Μηχάνημα καραόκε ή drums ή κάποιο άλλο μουσικό όργανο

Το μόνο που θα πετύχεις είναι να γίνεις αντιπαθής στους συγκάτοικους και τους γείτονές. Επίσης, θα το βαρεθεί γρήγορα και θα θαφτεί σε κάποιο ντουλάπι/αποθήκη.