Ένα από τα καλά της δουλειάς μου είναι τα ταξίδια-αστραπή στο εξωτερικό για μερικές ώρες, απλά για να δοκιμάσω κάποιο παιχνίδι που ετοιμάζεται και να μιλήσω με τους δημιουργούς του.

Κάτι τέτοιο, λοιπόν, έγινε και πριν μερικές μέρες με το Far Cry 5. Η Ubisoft, προσκάλεσε μερικούς δημοσιογράφους από όλη την Ευρώπη για να πάμε στα γραφεία τους στο Guilford και να δοκιμάσουμε το πολυαναμενόμενο Far Cry 5 που ετοιμάζεται. 

Εισιτήρια ΟΚ! Πρόγραμμα ΟK! Και ξεκινάμε.

Φτάνοντας στο αεροδρόμιο στο Λονδίνο, το κρύο και ο καιρός δεν ήταν με το μέρος μας. Κλασικός καιρός Λονδίνου θα μου πεις. ΟΚ το δέχομαι. Παίρνουμε ταξί -ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ- και πάμε προς το πρώτο checkpoint που μας έχουνε στο πρόγραμμα.

Το “Saloon”! Ένα Αμερικάνικου τύπου εστιατόριο με τεράστιες μερίδες από παϊδάκια και άλλα SPICY εδέσματα.

Ο λόγος που πήγαμε εκεί ήταν για να μπούμε στο κλίμα του παιχνιδιού. Το παιχνίδι εξελίσσεται σε μία πόλη της Μοντάνα, οπότε το φαΐ έπρεπε να είναι ανάλογο.

Μετά από ένα δίωρο ασταμάτητου φαγητού, ξεκινάμε για το ξενοδοχείο όπου και φτάνουμε κάπου μετά τις 12 το βράδυ για έναν γρήγορο ύπνο.

Λίγες ώρες αργότερα το πρόγραμμα είχε ένα τρίωρο παιχνιδιού και μετά να μιλήσουμε λίγο με τον Executive Producer του Far Cry 5, Darryl Long. Ευτυχώς τα γραφεία της Ubisoft ήταν κοντά στο ξενοδοχείο, οπότε δεν χρειάστηκε να κάνουμε και να σκεφτούμε πολλά. Ξυπνήσαμε, φάγαμε και πήγαμε.


Μπαίνοντας στα γραφεία της Ubisoft, καταλαβαίνεις ότι κάτι ωραίο συμβαίνει εκεί. Life-size φιγούρες από χαρακτήρες του “Assassins Creed” και του “Mario and Rabbits” κοσμούν τους διαδρόμους, ενώ οι θεματικές ταπετσαρίες από διάφορους πετυχημένους τίτλους της εταιρίας ολοκλήρωναν το ονειρικό σκηνικό.

Κάτσαμε σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο με PS4 Pro που είχαν στηθεί ειδικά για το παιχνίδι (και 32 ιντσών 4K monitor της Samsung να μην ξεχάσω) για να μπορέσει να είναι το ταξίδι μας μέχρι την Montana, όσο το δυνατόν πιο αληθοφανές γίνεται.


Far Cry 5 λοιπόν… Ας πούμε δυο λογάκια για την ιστορία του παιχνιδιού:

Είσαι ο βοηθός του σερίφη, της Hope County των ΗΠΑ. Ο κακός του παιχνιδιού είναι ο Joseph Seed, ένας αμερικανός ιεροκύρηκας, που έχει δημιουργήσει μία αίρεση με την ονομασία Eden’s Gate. Τι θέλει να κάνει αυτή η αίρεση; Μα φυσικά, να σώσει τον κόσμο από την καταστροφή που έρχεται. Μην ρωτήσεις ποια καταστροφή, ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ!


Μόνο η ιστορία ήταν αυτή για να δημιουργηθούν πολλές αντιδράσεις για τον εναντίον του παιχνιδιού. Πολλοί ήταν εκείνοι που υποστήριξαν ότι το Far Cry 5 εμφανίζει ως κακούς τους “Αμερικάνους χριστιανούς” και ζήτησαν αυτό αν αλλαχτεί.

ΦΥΣΙΚΑ Η UBISOFT ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ.

Αυτά που είδα, στις λίγες ώρες που είχα στα χέρια μου το παιχνίδι με έκαναν πολύ χαρούμενο. Είναι η γνωστή συνταγή του Far Cry που έχουμε αγαπήσει τόσα χρόνια.


Ο χάρτης είναι τεράστιος και ο flat σχεδιασμός του, κάνει το παιχνίδι πιο εύκολο στη μετάβαση, από το ένα μέρος στο άλλο. Και όλο αυτό συνδυασμένο άψογα με εκπληκτικά γραφικά που θα σου κόψουν την ανάσα.

Στο gameplay τώρα. Μπορείς να εξοπλιστείς με διάφορα όπλα μικρά και μεγάλα. Από μπαστούνι του baseball, μέχρι ρουκετοβόλο. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και με τα οχήματα από μηχανή μέχρι ελικόπτερο. Αυτά θα μου πεις τα έχουμε δει και στα προηγούμενα Far Cry. ΟΚ!

Τα νέα στοιχεία που φέρνει ο νέος τίτλος της σειράς, είναι ότι σου δίνει την επιλογή να επιλέξεις χαρακτήρες (βοηθούς) με διαφορετικές ικανότητες για να σε συνοδεύσουν σε κάθε αποστολή, δίνοντας τους εντολές για το τι θες να κάνουν.


Στο παιχνίδι εκτός από την κύρια αποστολή που είναι να σώσεις την πόλη από τον Joseph Seed και την αίρεση, μπορείς να πάρεις μέρος σε διάφορες άλλες δραστηριότητες και side missions που θα σου δώσουν διάφορα καλούδια. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα Far Cry, εδώ δεν υπάρχουν towers που σου εμφανίζουν τι δραστηριότητες υπάρχουν διαθέσιμες στην κάθε περιοχή. Με αυτό τον τρόπο, όπως μας είπε ο Darryl Long, το παιχνίδι γίνεται λιγότερο επαναλαμβανόμενο και σε προκαλεί να το εξερευνήσεις.


Μπορείς να καείς απλά, κάνοντας βόλτες με τη γουρούνα στο δάσος, μπορείς να πας για κυνήγι, να οργώσεις χωράφια, ή ακόμα και για ΨΑΡΕΜΑ. 


Το Far Cry 5 θα είναι σίγουρα ένα παιχνίδι που θα μας στιγματίσει. Φυσικά μέχρι την τελική έκδοση αναμένεται να προστεθούν πολλά πράγματα ακόμα και πραγματικά μετράω τις μέρες μέχρι τις 27 Μαρτίου που αναμένεται να κυκλοφορήσει.