Για τον καθέναν τα Χριστούγεννα είναι μία ξεχωριστή γιορτή. Για πολλούς, είναι μια αφορμή να βρεθούν σε ένα από εκείνα τα ξενέρωτα οικογενειακά τραπέζια που όλοι θέλουμε να την κάνουμε. Για άλλους, είναι η τέλεια ευκαιρία για ξέφρενο παρτάρισμα, ακόμη και αν δεν είναι 18!

Τα Χριστούγεννα όμως όσο μεγαλώνεις καταλαβαίνεις ότι το καλύτερο που μπορεί να σου προσφέρουν, είναι οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ διακοπές. Είναι η εποχή που δίαιτα και διατροφή κόβουν μαχαίρι τη γαλοπούλα και φυσικά η καλύτερη αφορμή για να ζητήσουμε και να περιμένουμε τα δωράκια μας. Αν είναι δε, από τα Public τότε το χαμόγελο φτάνει μέχρι τα αυτιά.

Ένας σοφός κάποτε είχε πει “Το δώρο που κάνεις σε κάποιον δείχνει πόσο πραγματικά τον ξέρεις” ενώ κάποιος άλλος είπε ότι “Σημασία δεν έχει το δώρο, έχει η πράξη”

Το να διαλέξω δώρο για κάποιον, είναι πάντα για εμένα ένα πολύπλοκο παζλ. Πρέπει να δω πόσα λεφτά θέλω να διαθέσω και μετά να κάνω τη μικρή μου έρευνα. Σκέφτομαι τι θα γούσταρε πραγματικά να δει, όταν ξετυλίξει το δώρο του! Ακόμη και αν δεν βρω χρόνο να πάω στα μαγαζία, μπορώ να τα πάω περίφημα και με αγορές online.

Αν είσαι Control Freak, με το που τελειώσει το καλοκαίρι, έχεις ξεκινήσει ήδη, να κάνεις τα πλάνα σου για τα δώρα που θες να πάρεις τα Χριστούγεννα και περίπου πόσο budget έχεις να διαθέσεις για τον καθένα. Αν είσαι από τους τύπους της τελευταίας στιγμής όπως και εγώ άλλωστε, μην αγχώνεσαι! Εδώ είναι μερικές ιδέες, για tech δώρα -από διάφορες κατηγορίες- που μπορείς να βρεις στα Public.

Μουσική

Η μουσική σε ηρεμεί, σου κάνει τη μέρα όμορφη. Ο αναλογικός ήχος μπορεί να σου θυμίζει κάτι από τα παλιά, που όμως είναι ακόμα εδώ. Το βινύλιο είναι ζωντανό και δίνει έναν πιο ζεστό ήχο. Όσοι έχουν ακούσει, καταλαβαίνουν. Γι’ αυτόν τον λόγο κυκλοφορούν πολλά πικάπ εκεί έξω, για να μπορούν όλοι να έχουν την ευκαιρία να ακούσουν κάτι διαφορετικό.

Μπορεί να θυμάσαι στο σπίτι, σε μία γωνία του σαλονιού, το παλιό ηχοσύστημα των γονιών που είχε το πικάπ, τους ενισχυτές, τα ηχεία και όλα αυτά που έπιαναν άπειρο χώρο. Πλεόν, τα πικάπ έχουν αλλάξει. Δες το πικάπ της Lenco, που εκτός από Retro σχεδίαση, υπόσχεται να προσφέρει μοναδική εμπειρία ήχου από τα ενσωματωμένα ηχεία του. Και δεν πιάνει και πολύ χώρο στο σπίτι…

Smartphones

Το Smartphone, έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Έχει πολλούς και διαφορετικούς ρόλους, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορεί να είναι ο πιστός μας συνεργάτης, το μέσο ψυχαγωγίας ή απλά η επικοινωνία με όσους είναι μακριά. 

Για όσους είναι κολλημένοι με το Smartphone τους, το Nokia 3310 Dual Sim είναι η καλύτερη επιλογή. Θα τους θυμίσει κάτι από τα παλιά, τα σχολικά τους χρόνια. Μαζί του θα έχουν μεγάλη αυτονομία, απλή κάμερα, βασικές λειτουργίες και το καλύτερο απ’ όλα; Περισσότερο ελεύθερο χρόνο, για να απολαμβάνουν τις διακοπές.

Θήκες

Για τον “ψαλιδοχέρι” φίλο, το τηλέφωνο είναι μπελάς. Όλη την ώρα θα γίνετε κάτι, έτσι ώστε να του πέσει η συσκευή με τέτοιο τρόπο, ώστε να καταστραφεί όσο περισσότερο γίνεται. Σπασμένη οθόνη θα είναι; Μητρική πλακέτα; Ακουστικό; Όποιο και να είναι το πόρισμαμ η κατάληξη είναι μία. Επισκευή ή αγορά νέου.

Για να τον γλιτώσεις από αυτήν τη διαδικασία καθώς και από τα έξοδα, πάρε του μία καλή θήκη για να προστατεύσει το κινητό του. Ανάλογα με τη συσκευή που έχει, υπάρχουν διάφορες θήκες που θα διακοσμήσουν και συνάμα θα την προστατέψουν. Επίσης, μπορούν να λειτουργήσουν και ως πορτοφόλι, όπως είναι αυτή της SBS

Wearables

Κάθε παρέα έχει τον αθλητή της. Είναι εκείνος που πλακώνεται στα γυμναστήρια, είναι μέσα σε ό,τι δραστηριότητα μπορείς να φανταστείς και δεν κάθεται ποτέ σε ένα σημείο. Βοήθα τον να πάει την προπόνηση ένα level παραπέρα. Ένα activity tracker όπως είναι αυτό της Xiaomi θα του φανεί πολύ χρήσιμο. Θα τον ενημερώνει πόσα χιλιόμετρα έτρεξε, περπάτησε, κολύμπησε, έκανε ποδήλατο. Θα μπορεί να κρατάει στατιστικά των δραστηριοτήτων και να βλέπει πόσο βελτιώνεται μέρα με τη μέρα.

Action Cameras

Αν δεν θες του πάρεις κάποιο τέτοιο tracker ή οι δραστηριότητες του είναι πιο extreme, υπάρχουν και οι action κάμερες. Η GoPro είναι η “μαμά” του είδους και άνοιξε τον δρόμο για όλη τη βιομηχανία. Είναι μικρή, ανθεκτική και μπορεί να καταγράψει όλες τις extreme δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κάποιος με το πάτημα ενός κουμπιού. Α! Και σε 4Κ ανάλυση…

Laptops

Ο επαγγελματίας φίλος, θέλει και laptop και tablet, όμως γιατί να έχει δύο διαφορετικά, όταν μπορείς να του κάνεις δώρο 2 σε 1; Το laptop της Quest με μία κίνηση γίνεται tablet για να χρησιμοποιείται οπουδήποτε και με όποιον τρόπο χρειάζεται κάθε φορά, ενώ τα τεχνικά χαρακτηριστικά το κάνουν ιδανικό για χρήση γραφείου.