Ποιος είπε ότι η ιστορία και η γεύση δεν μπορούν να συναντηθούν; Στον Άδωνι, στην καρδιά της πλατείας της Νέας Σμύρνης, αυτές οι δύο έννοιες γίνονται ένα. Μια Κυριακή απόγευμα βρεθήκαμε εκεί, σε ένα από τα πιο εμβληματικά στέκια της πόλης, και αφήσαμε τις αισθήσεις μας να ταξιδέψουν στον χρόνο.

Ποιος είπε ότι η ιστορία και η γεύση δεν μπορούν να συναντηθούν; Στον Άδωνι, στην καρδιά της πλατείας της Νέας Σμύρνης, αυτές οι δύο έννοιες γίνονται ένα. Μια Κυριακή απόγευμα βρεθήκαμε εκεί, σε ένα από τα πιο εμβληματικά στέκια της πόλης, και αφήσαμε τις αισθήσεις μας να ταξιδέψουν στον χρόνο.

Ο Άδωνις, η καφετέρια που μελοποιήθηκε και τραγουδήθηκε από την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, δεν είναι απλώς ένα μαγαζί. Είναι ένας ζωντανός θρύλος που μεταφέρει την αύρα μιας άλλης εποχής, όταν η Νέα Σμύρνη ήταν σημείο συνάντησης καλλιτεχνών, αθλητών, και όλων όσοι ήθελαν να ζήσουν τις πιο αυθεντικές στιγμές τους. Σήμερα, το μαγαζί αυτό έχει εξελιχθεί σε Adonis Premises/Alemania’s Project, ένα φιλόξενο υβρίδιο καφέ-μπαρ-μπυραρίας, που κρατάει την καρδιά του παρελθόντος, ενώ χτυπάει στους ρυθμούς του παρόντος.

Ο Οδυσσέας του, με μια γνήσια περηφάνια, μας μίλησε για τη νέα εποχή του Άδωνι. «Ήρθε η ώρα για μια αλλαγή», μας είπε. «Έρευνες στην πλατεία έδειξαν πως λείπει μια μπυραρία». Κάπως έτσι γεννήθηκε το Alemania’s Project, το οποίο μετουσιώνει το παλιό στέκι σε έναν χώρο που τα πρωινά απολαμβάνεις τον κλασικό καφέ του Άδωνι, ενώ τα απογεύματα και οι βραδιές γεμίζουν από γεύσεις και αρώματα μπύρας.

Δέκα βαρελίσιες μπύρες, με ειδικές συσκευασίες που διατηρούν τη σωστή θερμοκρασία και φρεσκάδα, συνοδεύονται από μεζέδες που αναδεικνύουν τη γεύση της κάθε μπύρας. «Έχουμε άλλα 30 είδη εμφιαλωμένων μπυρών, κάθε μία με το δικό της χαρακτήρα και συνοδευτικό πιάτο», μας εξηγεί ο Οδυσσέας, ενώ ταυτόχρονα μας προσκαλεί να δοκιμάσουμε τα κότσια και τα λουκάνικα, μερικά από τα οποία είναι εισαγόμενα, ενώ άλλα είναι από ντόπιους παραγωγούς.

Το βράδυ πέφτει και το μαγαζί αποκτά μια ακόμα πιο ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Τα ξύλινα τραπέζια και οι πολυτελείς λεπτομέρειες της διακόσμησης δημιουργούν ένα περιβάλλον που σε προσκαλεί να χαλαρώσεις και να αφεθείς. Ο χώρος διατίθεται και για εκδηλώσεις – από βαφτίσεις και γάμους μέχρι επαγγελματικές παρουσιάσεις – και διαμορφώνεται κατάλληλα, ενώ διαθέτει και αίθουσα για καπνιστές.

Η ώρα κυλάει, τα ποτήρια γεμίζουν ξανά και ξανά, και εμείς δεν θέλουμε να φύγουμε. Η μπυραρία αυτή δεν είναι απλώς ένα νέο μέρος στην πόλη. Είναι η συνέχεια μιας ιστορίας που ξεκίνησε δεκαετίες πριν και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Μια ιστορία που θέλει να μοιραστεί με όλους όσους αναζητούν κάτι παραπάνω από μια απλή έξοδο.

https://www.facebook.com/AdonisPremisesAlemaniasconcept/

Αν δεν έχεις βρεθεί ακόμα στο Adonis Premises/Alemania’s Project, πρέπει να το ζήσεις. Να πιείς έναν καφέ το πρωί, να απολαύσεις μια craft μπύρα το απόγευμα, να δοκιμάσεις τα νόστιμα φαγητά που σερβίρονται με μεράκι και αγάπη για την ποιότητα. Γιατί ο Άδωνις δεν είναι απλώς ένα μαγαζί. Είναι μια εμπειρία, μια συνάντηση με την ιστορία και το γευστικό μέλλον, όλα συγκεντρωμένα σε έναν χώρο 300 τετραγωνικών μέτρων που συνδυάζει άνεση, φιλοξενία και αληθινό πάθος για το καλό φαγητό και ποτό.

Και το καλύτερο; Φεύγεις από εκεί με μια αίσθηση πληρότητας, όχι μόνο γιατί γεύτηκες εξαιρετικές μπύρες και φαγητά, αλλά γιατί ήσουν μέρος μιας ιστορίας που συνεχίζεται. Ο Άδωνις είναι εδώ για να σου θυμίσει ότι ορισμένα πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ: η ποιότητα, η φιλοξενία, και η απόλαυση σε κάθε γουλιά και μπουκιά.