Αρχικά να σου πούμε ότι το Instagram το αγαπάμε και είναι η trend καψούρα μας, αφού καιγόμαστε με τις ώρες.

Και ένας απ’ τους βασικούς λόγους, δεν είναι άλλος απ’ το απίστευτο ρουφιανιλίκι του (ποιο facebook ρε γατάκια;;;). Μόνο το ίνστα μας δίνει καθημερινό ρεπόρτο για το πού βρίσκονται, τι πίνουν και τι τρώνε, οι φίλοι μας, η κοπέλα μας οι πρώην μας και όποιον ακόμα τέλος πάντων ακολουθούμε. 

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που συναντάμε εκεί μέσα και μας τσιτώνουν αρκετά. Βασικά ψέμματα, μας τσιτώνουν πάρα πολύ και είμαστε σίγουροι ότι κι εσύ σιχτιρίζεις κάθε φορά που τα συναντάς.

Για τσεκ.

1. Πατουσάκια – Παπουτσάκια

Κούρασε. Ειλικρινά κούρασε. Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει άνθρωπος που το πρωί αντί για καφέ, τσιγάρο και λίγο μουσικούλα, να γουστάρει να βλέπει ΠΑΤΟΥΣΕΣ ΝΑ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ Ή ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΣΤΑΡΑΚΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ. Δηλαδή στην κανονική σου ζωή, με το που ανοίξεις τα μάτια, πριν ακόμα ρίξεις νερό στα μούτρα σου, κολλάς τα σταράκια στα μούτρα του συντρόφου σου;

2. Αυθόρμητες σέλφι

Εσύ κρατάς το κινητό. Εσύ το χειρίζεσαι. Τέλος. Κάνε γκριμάτσα, κάνε ντακ φέις (υπάρχει ακόμα αυτό;) και γενικά κάνε ό,τι γουστάρεις. Δημοκρατία του instagram έχουμε, διάολε! Αλλά κάπου έλεος με τις αυθόρμητες πόζες. Νιώσε. Φωτογραφίζεις ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ, ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ! Αυτό. Δεν σε φωτογραφίζει ο φωτογράφος του Armani.

3. Πρωϊνά – Brunch – Καφέδες

Αν το brunch είναι υπερβολικά όμορφο, τότε όλα κομπλέ. Όπως και αν από την άλλη ο μπαρίστας σου, σου ‘χει σχεδιάσει την Γκουέρνικα πάνω στο καπουτσίνο, τότε να το καταλάβουμε, ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟ και βάλε και όσα χάσταγκς τραβάει η όρεξή σου. Αλλά όχι να μοστράρεις τον ίδιο καφέ, κάθε μέρα, την ίδια ώρα. Και να βαπτίζεις brunch τα κατεψυγμένα τυροπιτάκια. sad

4. Πάνω από 3 στόρις με το κατοικίδιό σου

Όλοι τα ‘χουμε κάνει. Όταν είσαι όλη μέρα με το κατοικίδιό σου, είναι λογικό να θες να το προβάλλεις και στο instagram. Άσε δηλαδή, που ένα όμορφο σκυλάκι, γατάκι ή ό,τι άλλο έχεις για συντροφιά σου, ομορφαίνει κι άλλο το ακάουντ σου. Μέχρι εκεί όμως. Πάνω από τρεις φωτό τη μέρα δεν είναι αγάπη, είναι κοινό προφίλ. Κάντο και Γιώργος-Μπουμπού ή Μαρία-ΡΕΞ να τελειώνουμε.

5. Βιβλία που δεν πρόκειται να διαβάσεις

Κοίτα μας στα μάτια και παραδέξου το. Πίστευες κι εσύ μέχρι πρότινος ότι ο Μουρακάμι ήταν δεξί μπακ στην Τζένοα… μέχρι που είδες μια γνωστή σου να ανεβάζει βιβλίο του στο ίνστα. Και τότε ήταν που έχασες τη γη κάτω απ’ τα πόδια σου. Όμως μην ανησυχείς. Ούτε η φίλη -ή ο φίλος σου- το ‘χει ή έχει σκοπό να το διαβάσει, επομένως δεν είσαι συ ο άσχετος. 

6. Το αμάξι σου

Με τα αυτοκίνητά μας όλοι στην αρχή κάναμε χαρούλες. Ξέρεις τώρα, είναι το άκουσμα της πρώτης γκαζιάς, είναι η αίσθηση των καινούριων καθισμάτων, πωωωω αρρώστια. Ωστόσο, πρέπει να σεβαστείς ότι τον ακόλουθό σου δεν τον ενδιαφέρει και τόσο το ταμπλό του αυτοκινήτου σου ή αν του φόρεσες καινούρια λάστιχα. Εκτός κι αν είσαι ο Xzibit απ’ το Pimp Μy Ride.