Για τους Βρετανούς είναι κάτι σαν εθνική ψύχωση. Σαν τη συζήτηση γύρω από το ποιος έχει το ειδικό βάρος να είναι ο επόμενος Τζέιμς Μποντ, σαν το κάπως μαζοχιστικό μαρτύριο του να περιμένουν να δουν με ποιο τρόπο θα αποτύχει κάθε φορά η Εθνική τους ομάδα ποδοσφαίρου σε μια μεγάλη διοργάνωση. Η ερώτηση έχει ξεχωριστή χροιά διαχρονικά στην ποπ κουλτούρα στο Νησί: Θα επανενωθούν ποτέ άραγε οι Oasis;

Μπάστα και είμαστε ίσως, για πρώτη φορά τόσο σοβαρά, μπρος στο να απαντηθεί ρεαλιστικά και θετικά η εν λόγω «ιερή» ερώτηση. Τα στοιχεία περί επικείμενου reunion πληθαίνουν. Ειδικά καθώς την Τρίτη (27/8) συμπληρώνονται 30 χρόνια από την κυκλοφορία του θρυλικού (What’s the Story) Morning Glory?.

Λέγεται πως τα αδέλφια Γκάλαχερ, Νόελ και Λίαμ, έχουν παραμερίσει τις διαφορές τους και έχουν υπογράψει μυστική συμφωνία για μια παγκόσμια περιοδεία, με αμοιβή που φτάνει τις 50 εκατομμύρια λίρες (58 εκατ. ευρώ). Σε κάθε περίπτωση, μας πετάνε συνεχώς «τυράκια». Με τις φήμες να μιλούν για world tour που θα γίνει κάποια στιγμή εντός του 2025 (μάλλον το καλοκαίρι), για 10 εμφανίσεις στο Γουέμπλεϊ και άλλες 10 στο Μάντσεστερ.

Τα hints για επικείμενο reunion των Oasis

Ένα μικρό κλιπ με ημερομηνία «27.08.24» εμφανίστηκε στους λογαριασμούς τους σε Instragram και Χ, όπως επίσης και στις socialmedιακές σελίδες των Oasis, το βράδυ της Κυριακής (25/8). Μετά η εικόνα άλλαζε και εμφανιζόταν η εξής ώρα: “8am”.

Εν συνεχεία ο Λίαμ Γκάλαχερ άρχισε να τσατάρει στο Χ και να λέει διάφορα, μεταξύ άλλων πως ποτέ δεν του άρεσε η λέξη «πρώην», ενώ παράλληλα κοινοποιούσε άρθρα που μιλούσαν για τις φήμες περί reunion της μπάντας. Παίζοντας επίσης live σε συναυλία, μες στο ΣΚ, αφιέρωσε τραγούδι των Oasis (Half The World Away) στον αδελφό του, όπως επίσης και ένα παλιό τους hit (Cigarettes & Alcohol) στους haters της μπάντας. Και αμέσως μετά εμφανίστηκε στη γιγαντοθόνη το ίδιο teaser που είδαμε στα social.

Έχουν περάσει 15 χρόνια από την τελευταία φορά που είδαμε μαζί τους Oasis, από τότε που τα αδέλφια τσακώθηκαν άγρια μεταξύ τους – κάθε άλλο παρά για πρώτη φορά βέβαια. Μόλο το μεγάλο αυτό break, το γκρουπ παραμένει εξόχως δημοφιλές και όχι μόνο στους παλιούς, αλλά και σε νεαρότερο κοινό. Η αξία του κλασικού, το δίχως άλλο.

Κι αν γίνει όντως πράξη το πολυπόθητο reunion, ποιοι μουσικοί θα πλαισιώσουν τα αδέλφια Γκάλαχερ; Οι σκληροπυρηνικοί φαν θα ήθελαν να δουν την αυθεντική σύνθεση της αρχής, του 1995, αλλά κάτι τέτοιο μοιάζει μη ρεαλιστικό. Μωρέ ας δουν ξανά τους Oasis on stage και οι… λεπτομέρειες έπονται.  

I said maybe…