Ναι, ο Μάθιου Πέρι έπεσε θύμα των προσωπικών του δαιμόνων, της αδυναμίας του να ελέγξει τον εαυτό του, τις εξαρτήσεις του. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό που κόστισε τη ζωή στον τηλεοπτικό μας «Τσάντλερ» από τα «Φιλαράκια». Οι αποκαλύψεις σοκάρουν καθώς αποκαλύπτουν ένα ολόκληρο εγκληματικό δίκτυο ανθρώπων που με τις ενέργειές του συνέτεινε τα μέγιστα στο μοιραίο, τον περασμένο Οκτώβριο, στο σπίτι του ηθοποιού στο Λος Άντζελες.

Σε 5 άτομα, στους οποίους περιλαμβάνονται ο προσωπικός του βοηθός, 2 γιατροί, ένας διανομέας ναρκωτικών και μια έμπορος ναρκωτικών γνωστή ως «βασίλισσα της κεταμίνης», απαγγέλθηκαν κατηγορίες για το θάνατο του διάσημου ηθοποιού. Μετά το τραγικό συμβάν, προσπάθησαν να κρύψουν την εμπλοκή τους, αλλά οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν στοιχεία, αρκετά για να δέσουν την εις βάρος τους υπόθεση.

Πρακτικά χρησιμοποίησαν τον εθισμό του Μάθιου Πέρι για να πλουτίσουν. Και δεν ήταν μόνο το πάλαι ποτέ «Φιλαράκι» στους ανθρώπους που επί σειρά ετών εκμεταλλεύτηκαν προς όφελός τους,

Οι αρχές αναφέρουν ότι από τον Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο του 2023, ο Μάθιου Πέρι αγόρασε 20 φιαλίδια κεταμίνης για 55.000 δολάρια. «Αναρωτιέμαι πόσα θα πληρώσει αυτός ο ηλίθιος», έγραφε σε μήνυμα ένας από τους κατηγορουμένους, αναφερόμενος στον ηθοποιό. Όλοι τους ήταν σε γνώση του κινδύνου για τη ζωή του ηθοποιού, αλλά δεν έκαναν το παραμικρό για να αλλάξουν την κατάσταση. Ίσα ίσα.

Perry was discovered unresponsive in his hot tub at his Los Angeles home in October 2023
Από Instagram @matthewperry

Δεν ήταν λοιπόν η κακιά στιγμή που οδήγησε στον θάνατο του «Τσάντλερ». Αυτό που ξεκίνησε ως υποψία, όταν ένας ιατροδικαστής βρήκε αφύσικα υψηλά επίπεδα κεταμίνης στο αίμα του ηθοποιού, στο εύρος που χρησιμοποιείται για γενική αναισθησία κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης, αποδείχτηκε τελικά πως ήταν η πικρή αλήθεια.

Αναλυτικά τα 5 πρόσωπα και οι κατηγορίες σε βάρος τους για το θάνατο του Μάθιου Πέρι είναι οι εξής:

Jasveen Sangha: Γνωστή και ως «Η Βασίλισσα της Κεταμίνης»: Μία κατηγορία για συνωμοσία με σκοπό τη διανομή κεταμίνης, μία κατηγορία για διατήρηση χώρου που χρησιμοποιείται για διακίνηση ναρκωτικών, μία κατηγορία για κατοχή με σκοπό τη διανομή μεθαμφεταμίνης, μία κατηγορία για κατοχή με σκοπό τη διανομή κεταμίνης, και πέντε κατηγορίες για διανομή κεταμίνης.

Dr. Salvador Plasencia: Μία κατηγορία για συνωμοσία με σκοπό τη διανομή κεταμίνης, επτά κατηγορίες για διανομή κεταμίνης και δύο κατηγορίες για αλλοίωση και παραποίηση εγγράφων ή αρχείων που σχετίζονται με την ομοσπονδιακή έρευνα.

Eric Fleming: Δήλωσε ένοχος σε μία κατηγορία για συνωμοσία με σκοπό τη διανομή κεταμίνης και μία κατηγορία για διανομή κεταμίνης που οδήγησε σε θάνατο. Ο Fleming παραδέχτηκε στα δικαστικά έγγραφα ότι διένειμε την κεταμίνη που προκάλεσε τον θάνατο του Πέρι. Παραδέχτηκε ότι προμηθεύτηκε την κεταμίνη από την Sangha και ότι διένειμε 50 φιαλίδια κεταμίνης στον προσωπικό βοηθό του Πέρι, Kenneth Iwamasa – τα μισά από αυτά τέσσερις ημέρες πριν από τον θάνατο του ηθοποιού.

Salvador Plasencia and Jasveen Sangha are seen in this split image.
Salvador Plasencia και Jasveen Sangha.

Kenneth Iwamasa: Ο προσωπικός βοηθός του Πέρι που ζούσε μαζί του, συνωμότησε με τους Sangha, Fleming και Plasencia για την παράνομη απόκτηση κεταμίνης και τη διανομή της στον ηθοποιό. Δήλωσε ένοχος σε μία κατηγορία για συνωμοσία με σκοπό τη διανομή κεταμίνης που προκάλεσε θάνατο, και παραδέχτηκε ότι επανειλημμένα χορηγούσε ενέσεις κεταμίνης στον Πέρι χωρίς ιατρική εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένων πολλαπλών ενέσεων την ημέρα που πέθανε.

Dr. Mark Chavez: Γιατρός που συμφώνησε να δηλώσει ένοχος σε μία κατηγορία για συνωμοσία με σκοπό τη διανομή κεταμίνης. Παραδέχτηκε στη συμφωνία του ότι πούλησε κεταμίνη στον Plasencia, συμπεριλαμβανομένης της κεταμίνης που είχε αποκλίνει από την πρώην κλινική κεταμίνης του.

Authorities included photos from a raid at the 'ketamine queen's' home in court filings.
Τα φάρμακα που βρέθηκαν στο σπίτι του Matthew Perry (Πηγή: Εισαγγελία των ΗΠΑ)

Με στοιχεία από τα Reuters/ABC