ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΩ ΑΛΛΟ! Πολύ πιθανόν το ίδιο κι εσύ που διαβάζεις τώρα αυτό το κείμενο, και χτυπάει μήνυμα στο κινητό σου και κοιτάς να δεις ποιος είναι και πού σου στέλνει. Ακριβώς “πού”!
“Φρικάρω και μόνο στη σκέψη πόσες εφαρμογές κουδουνίζουν κάθε μέρα σε αυτόν τον διάολο”
Θυμάμαι τα παλιά καλά χρόνια (ούτε καν) που για να επικοινωνήσεις με κάποιον έπρεπε να τον καλέσεις στο σταθερό και αν ήταν εκεί το σήκωνε και γινόταν δουλίτσα.
Με τα χρόνια η τεχνολογία εξελίχθηκε, έλα που δεν το έχεις καταλάβει… Το SMS που για να σας υπενθυμίσω ήταν ένα feature, όπως το λέγαμε και στο χωριό μου, οι κατασκευαστές το έβαλαν για δοκιμή χωρίς ποτέ να πιστέψουν σε αυτό.
ΧΑ! Πόσο ΜΑ ΠΟΣΟ μέσα έπεσαν. Το SMS προς έκπληξη όλων πέτυχε, εδραιώθηκε και όπως ήταν αναμενόμενο εξελίχθηκε και αυτό με τη σειρά του, βρίσκοντας απογόνους που προσφέρουν πολλά περισσότερα και καλύτερα FEATURES!
Η φάση τώρα είναι ότι εκείνο τον καιρό είχαμε το κινητό μας, τον αριθμό μας και όποιος ήθελε μας έβρισκε εκεί είτε με κλήση, είτε με SMS. Tώρα με τα έξυπνα τηλέφωνα έχουμε τόσες πολλές επιλογές και συνδυασμούς που για να επικοινωνήσεις με κάποιον πρέπει να έχετε συμφωνήσει τι και πού και πώς θα τα καταφέρετε.
Σκέψου το απλά. Κάθε χρήστης έχει περίπου 90 εφαρμογές(!!) εγκατεστημένες στο κινητό του, από τις οποίες χρησιμοποιεί μάξιμουμ τις 10 άντε 20 στην καλύτερη περίπτωση. Αν έχεις χρόνο κάτσε και ψάξε στο κινητό σου τις άχρηστες εφαρμογές που έχεις και αναρωτήσου “χμ… γιατί την έχω ακόμα αυτήν”.
Έτσι λοιπόν, ερχόμαστε σε ένα θέμα που με προβληματιζει αρκετα! Ξέχνα τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείς. Αν δεν σου αρέσουν μπορείς να τις κάνεις delete με μια κίνηση! Όμως, μπορείς να διαγράψεις εφαρμογές όπως είναι το Viber, το Whatsapp, το Snapchat, το Skype, το Hangouts, το Messenger, το Slack, τις διαφορετικές εφαρμογές mail που έχεις, που μπορούν να σε φέρουν σε επικοινωνία με όσους σε πρήζουν κάθε μέρα, δωρεάν κι εύκολα;
ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ!
Σε κάθε μία από αυτές τις εφαρμογές, έχεις χτίσει την επικοινωνία σου με κάποιον. Με μερικούς στο Viber, με άλλους στο Whatsapp, και με διαφορετικούς στο Hangouts και το Slack, ανάλογα κάθε φορά. Tα πράγματα είναι έτσι είτε το θες είτε όχι και το θέμα είναι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά. Η μήπως μπορούμε;
Αν θες λοιπόν να είσαι αυτός ο μίνιμαλ τύπος, όσο μίνιμαλ μπορείς να γίνεις με τόση πληροφορία, μπορείς να ορίσεις ΜΙΑ εφαρμογή επικοινωνίας και να μείνεις πιστός σε αυτήν. Όποιος την έχει, σε βρίσκει! Αν όχι, πάμε πάλι πίσω στα ’00s και άρχισε να μιλάς με SMS ή Mail.
Θα το έκανες όμως αυτό; Δεν έχω Messenger και ακόμη ζω. Γι’ αυτόν τον λόγο ορίζω με κάποιον μια κοινη εφαρμογή και μιλάμε από εκεί.
– Θα σου στείλω στο Messenger.
– Δεν έχω Facebook!
– Τιιιιιι; Τότε που;
– Viber;
– Όχι!
– Whatsapp;
– ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Στείλε στο Whatsapp και βλέπουμε.
Οπότε, για να αποφύγουμε αυτό, τα έχουμε όλα κι έτσι είμαστε όλοι χαρούμενοι. Λέμε τώρα… Αν θες να παίξεις safe, πιάνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό χρηστών, θα σου πω τι μου είπε κάποτε ο CEO του Viber. Έμαθα που λες, ότι η εφαρμογή αυτή είναι η πιο δημοφιλής στην Ελλάδα, άρα θέλοντας και μη πολλοί λίγοι δεν θα την έχουν.
Φυσικά, το θέμα είναι πως έχουμε συνηθίσει να κουδουνίζει συνεχώς η τσέπη μας και πολύ δύσκολα θα αλλάξει αυτό. Οπότε, είτε σβήσεις το Whatsapp και τα υπόλοιπα κρατώντας μόνο μία εφαρμογή, δεν θα αλλάξουν και πολλά…. Ίσως έχεις μικρότερη διάσπαση προσοχής, όμως το αποτέλεσμα είναι ότι πάλι θα σε βρίσκουν όταν δεν θες, τη λάθος ώρα, στο λάθος μέρος.