Για να σου ‘μαστε ειλικρινείς, με το που χαζέψαμε την αφίσα της παράστασηςΤι Ζούμε;, ήμασταν -κατά 99,9%- βέβαιοι ότι η παράσταση που αναμένεται να παρακολουθήσουμε (που υπογράφει τα κείμενα ο Λάμπρος Φισφής και σκηνοθετεί αριστοτεχνικά ο Γιάννης Σαρακατσάνης), θα ‘ταν Ε-ΞΑΙ-ΡΕ-ΤΙ-ΚΗ. Με όλα τα γράμματα κεφαλαία, λέμε…

Το προαίσθημά μας, που λες, επιβεβαιώθηκε και με το που πατήσαμε το πόδι μας στο Θέατρο Βέμπο, στο Μεταξουργείο, το βράδυ της Κυριακής που μας πέρασε. Εκεί που το Stand up comedy αγκάλιασε το θέατρο και την επιθεώρηση. Κι εκεί που το κοινό, με τις πρώτες κιόλας ατάκες ένιωθε ότι ήταν και αυτό ένα απ’ τα κομμάτια που συνέθεταν το παζλ της παράστασης.

Η παράσταση τώρα, είχε να κάνει κυρίως με μικρές και καθημερινές ιστορίες που συμβαίνουν συχνά πυκνά στην καθημερινότητά μας. Είτε αυτό το στόρι λεγόταν “ένα απόγευμα στο γυμναστήριο,” είτε “ένα κουραστικό Σουηδικό Σάββατο στο ΙΚΕΑ“, είτε “ένα δείπνο σ’ ένα κυριλέ εστιατόριο“. Μιλάμε, ουσιαστικά, για μια ΩΔΗ στην καθημερινότητα, μέσα από ήρωες ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ της διπλανής πόρτας. 

Ό,τι και να είδαμε στο “Τι Ζούμε;”, λοιπόν, ήταν πρωτότυπο. Και αυτό οφειλόταν φυσικά και στους χαρισματικούς κωμικούς μιας νέας γενιάς. Μιας γενιάς που έχει μάθει να δημιουργεί και να MHN πατάει πάνω σε ήδη χιλιοειπωμένες ατάκες και σε χιλιοπαιγμένα σκετς. Γι’ αυτό και το χιούμορ καθ’ όλη την διάρκεια της παράστασης, ήταν έξυπνο, γρήγορο, χωρίς κλισέ ατάκες και με σκετς που που ΔΕΝ βλέπεις συχνά σε ελληνικές παραστάσεις!

Επιπλέον, οι εναλλαγές από το ένα κομμάτι στο άλλο είναι μικρές και δεν κουράζουν, ενώ κάτι που δεν είχαμε συνηθίσει ήταν και τα ιδιαίτερα διάλειμματα μετά από κάθε κομμάτι, όπου ο οικοδεσπότης Λάμπρος έπαιρνε το μικρόφωνο και εξαπέλυε τις θανατηφόρες ατάκες του.

Βασικά ξέρεις ότι ΔΕΝ θα γελάσεις μόνο με τα καλοδουλεμένα κείμενα, αλλά θα προβληματιστείς κιόλας, καθώς όταν πέσει η αυλαία θα αναρωτιέσαι κι εσύ όπως κάναμε κι εμείς “Τι Ζούμε;”.

Η αλήθεια είναι ότι θέλουμε πολύ να σου σποϊλάρουμε τις μιμήσεις του Ρούμπου, του Μαθιουδάκη, του Μακαλιά και των υπολοίπων παιδιών, όμως δεν είμαστε τέτοιοι τύποι και θα σ’ αφήσουμε να τις ευχαριστηθείς μόνος σου.

Εδώ δεν χωράνε σποϊλεριές. 

Το δίωρο πέρασε κι εμείς ούτε που το καταλάβαμε. Ίσως να έφταιγε, βλέπεις, και το γεγονός του ότι στο καπάκι ακολουθούσε Δευτέρα και αρνούμασταν πεισματικά να το συνειδητοποιήσουμε. Μπράβο ρε παίδες. Θα σας ξαναπροτιμήσουμε. wink 

Για εισιτήρια τσέκαρε εδώ

Θέατρο Βέμπο, Καρόλου 18 Αθήνα, μετρό Μεταξουργείο
Κυριακές στις 21.30, Δευτέρες και Τρίτες στις 21.00!
Ως τις 6 Φεβρουαρίου!

Κείμενα: Λάμπρος Φισφής
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρακατσάνης
Παίζουν οι κωμικοί: Γιώργος Αγγελόπουλος, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Δημήτρης Μακαλιάς, Αλεξάνδρας Ούστα, Ζήσης Ρούμπος, Γιάννης Σαρακατσάνης, Λάμπρος Φισφής, Ειρήνη Ψυχράμη.
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Καραπούλιου Μαρία
Συμβολή στα κείμενα: Μιχάλης Μαθιουδάκης, Γιάννης Σαρακατσάνης