Μπορείς να κατηγορήσεις το facebook για άπειρα πράγματα που συμβαίνουν στη σύγχρονη εποχή. Γι’ αυτό όμως που υποχρεούσαι να του βγάλεις το καπέλο, είναι το γεγονός ότι φέρνει σε επικοινωνία ανθρώπους που χωρίς εκείνο, μάλλον δεν θα διατηρούσαν καμία επαφή. 

Με λίγα λόγια, το facebook (κυρίως) ευθύνεται που κάθε τόσο βλέπεις γύρω σου να διοργανώνονται reunions. Άλλοι τα απεχθάνονται, άλλοι πετάνε τη σκούφια τους. Εμείς απλά τα καταγράφουμε. 

Αυτοί είναι οι 7 τύποι που θα συναντήσεις στο επόμενο reunion.

Η Μάνα ξέρεις πολύ καλά ποια είναι. Είναι εκείνη η δόλια που σκάει στο reunion με το παιδί στο χέρι, την ίδια στιγμή που εσύ στο χέρι σου δεν μπορείς να χωρέσεις πακέτο τσιγάρα και αναπτήρα μαζί. Μοιάζει 10 χρόνια γηραιότερη από όλους τους συμμαθητές της και ο λόγος είναι προφανής και είναι στο χέρι της. Τελείωσε τις σπουδές της αλλά ο έρωτας της χτύπησε την πόρτα και της έσκισε το προφυλακτικό και δεν την άφησε να πιάσει δουλειά στο αντικείμενό της. Τη βγάζει με Ζάναξ, ενώ πιθανότατα σε μερικά χρόνια θα είναι αλκοολική. Σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει εκείνο το υπέροχο πλάσμα του λυκείου. 

Θυμάσαι εκείνον τον ασχημούλη με την κοιλίτσα και τα γυαλάκια που δεν μπορούσες να συνηθίσεις στην ιδέα ότι αναπνέετε το ίδιο οξυγόνο; Αυτός είναι ο Σφίχτης αλλά έχει αλλάξει πολύ από τότε. Ο Σφίχτης έχει γίνει τούμπανος, έχει βάλει φακούς, έχει κάνει αποτρίχωση και είναι αυτός που τώρα σου τρίβει τα μούτρα όλους τους γυμνασμένους του μύες. Είναι personal trainer, η κοπέλα του είναι γυμνάστρια, τελείωσε ΤΕΦΑΑ και δουλεύει σε 6 γυμναστήρια. Ο εγκέφαλος του είναι ακόμα κρανίου τόπος, πάει Μύκονο 4 φορές τον χρόνο και έχει tattoo Havana Club. 

Ο Ρέμπελος είναι εκείνος ο γαμάτος τύπος που πρωτοστατούσε πάντα στις κοπάνες και τις καταλήψεις, την πάλευε στα μαθήματα και γενικώς τον συμπαθούσαν όλοι. Σήμερα είναι αυτός που στο reunion θα κατεβάζει τις μπύρες σαν νερό, θα έχει το καλύτερο χιούμορ από όλους και θα την πέσει σε κάθε θηλυκή ύπαρξη, λογικά με αποτυχία. Δουλεύει και δεν δουλεύει, έχει και δεν έχει κοπέλα, έχει και δεν έχει λεφτά. Στο reunion θα φάει όλα τα ξηροκάρπια χωρίς καν να το σκεφτεί. 

Αυτός ο τύπος ήταν ο μεγαλύτερος κατσίφλωρας του λυκείου και φυσικά δεν έχει αλλάξει ούτε λίγο. Ο Παντόφλας θα έρθει αγχωμένος στο reunion και θα κοιτάζει το ρολόι του κάθε 4 δευτερόλεπτα γιατί θα έχει σαφείς οδηγίες είτε από μάνα είτε από γκόμενα, να έχει επιστρέψει σπίτι μέχρι τις 11 το αργότερο. Είναι μανιώδης gamer, δεν έχει φίλους γιατί κανείς δεν τον αντέχει και όλοι του οι παλιοί συμμαθητές θα αισθανθούν άβολα για όλο το μπούλινγκ που του είχαν κάνει στο σχολείο και προς στιγμήν θα πιστέψουν ότι εκείνοι ευθύνονται για το αποτρόπαιο θέαμα που αντικρύζουν. Θα πιουν άλλη μια γύρα και θα το ξεχάσουν. 

Εκείνη από το Γ’2, η ξανθούλα, η ασχημούλα που προφανώς δεν θυμάσαι το όνομά της γιατί αγνοούσες την ύπαρξή της. Εκείνη που μεγάλωσε και έκανε διδακτορικό στην ψυχολογία και βγάζει τα 3πλάσια λεφτά από σένα και έχει γίνει ουρί του παραδείσου. Αυτό είναι το Μωράκι φίλε μου. Το κορίτσι που όλοι το θεωρούσαν αδιάφορο, έγινε κορίτσαρος, σοβαρή επαγγελματίας και γαμώ τα παιδιά. Κι εσύ σε κάποια γωνία του μαγαζιού δακρύζεις για όλα αυτά τα χαμένα χρόνια και την έλλειψη προνοητικότητας. Όσο κι αν δεν το πιστεύεις, είναι αυτή. Συνέχισε τώρα το κλάμα σου. 

Αυτός είναι ο τύπος για τον οποίο πρέπει να καταπνίξεις κάθε επιθυμία για σφαλιάρα. Ο Επιτυχίας είναι ο φύτουλας ρουφιάνος του σχολείου που απέτυχε στις Πανελλήνιες και οι γονείς του τον έστειλαν να σπουδάσει στο Αμέρικα οικονομικά. Αυτόν που προσπαθούσε επί μέρες να κάνει διαίρεση με το μηδέν. Πλέον είναι σταρτάπερ, έχει το i-phone 14, φοράει smartwatch και επικοινωνεί με τους φίλους του μόνο με βιντεοκλήσεις. Οι μισές του λέξεις είναι στα αγγλικά, ψηφίζει Τζήμερο και γενικά κάνει όλα όσα μπορούν να εκνευρίζουν έναν απλό καθημερινό νοήμονα άνθρωπο. 

Ο Καλλιτεχνάρας είναι ένας ωραίος τύπος. Από το λύκειο τον γούσταραν όλες και ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Τότε μαζευόσασταν όλοι στο δωμάτιό του στην 5ημερη για να χαμουρευτείτε με μουσική υπόκρουση, τώρα μαζεύεστε στο μαγαζιά που παίζει με την Indie μπάντα του. Αλτέρνατιβ τύπος, ωραίος γκόμενος, καλό παιδί και συνήθως κλασμένος από το ποτό. Στο reunion όλοι θα ασχολούνται μαζί του (και δικαιολογημένα) ενώ εκείνος θα ψιλοβαριέται (και δικαιολογημένα).