Αν υπήρξες φοιτητής, σίγουρα αναπολείς, με νοσταλγία τις μέρες που όλα ήταν (πιο) ωραία, που η ζωή έμοιαζε ένας διάδρομος απείρων δυνατοτήτων και είχες όνειρα μεγάλα. Αν είσαι φοιτητής τώρα, δεν πολυκαλαβαίνεις τι εννοούμε, το ζεις απλά. Μία ή άλλη, στο ελληνικό Reddit πετύχαμε ωραίο topic: Ποια σχολή έχει τους πιο ανυπόφορους φοιτητές;

«Ψοφάμε» για κάτι τέτοια. Έχουν ίντριγκα, έχουν πλάκα, έχουν στερεότυπα, έχουν όμως και αλήθειες. Μια ωραία συζήτηση να περνάει η ώρα κατά βάση είναι, αφού προφανώς υπάρχουν και εξαιρέσεις και δεν μιλάμε δα για κάτι το επιστημονικό ως έρευνα. Απόψεις είναι και ως τέτοιες, προφανώς και σηκώνουν διάλογο, διαφωνία. Μα θα ‘ταν τόσο βαρετό αν συμφωνούσαμε όλοι σε όλα, δεν θα ‘ταν;

Και μια μίνι ερώτηση, και λίγο spoiler, για να ανάψει για τα καλά η κουβέντα; Γιατί όλοι, ή σχεδόν, αντιπαθούν τους φοιτητές της Νομικής; Θα τους δεις να επαναλαμβάνονται πολύ ως μοτίβο. Μαζί με μερικούς ακόμη «συνήθεις υπόπτους»…

Αυτοί είναι οι φοιτητές που δεν «παλεύονται» σύμφωνα με το Reddit

«Έχω έναν φίλο που σπουδάζει μηχανολόγων μηχανικών και κάθε φορά που λέω κάτι για τα μαθήματα της σχολής μου αρχίζει τα ‘”έλα ρε μπρο εσύ είσαι θεωρητική τα ξύνεις εγώ έχω 15 μαθήματα/εξάμηνο, μην μιλάς δεν ξέρεις μηχανική ρευστών, μπρο κάνω γραμμική άλγεβρα 15,6” και άλλα τέτοια.

Σημαντικό mention άτομα από τμήματα διεθνών σπουδών που για κάποιο λόγο νομίζουν ότι κατευθείαν αύριο θα πάνε Ευρωκοινοβούλιο και πως θα λύσουν το κυπριακό»

@@@

«Έχω ακούσει από παιδί που σπούδασε Νομική Αθηνών, να αναφέρεται στο τμήμα της Κομοτηνής ως ΤΕΙ κομμωτικής»

@@@

«Τους πιο ανυπόφορους δεν ξέρω, αλλά τα παραϊατρικά είναι αρκετά ψηλά. Κόμπλεξ αποτυχημένου γιατρού, νομίζει ότι θα πολεμάνε μεταξύ τους οι πολυεθνικές για να τον προσλάβουν για να μελετήσει καρκίνους και να βρει θεραπεία. Στην πράξη όταν τελειώσει και σκάσει αυτή η φούσκα, βλέπει ότι είναι ένας αναλώσιμος εργαζόμενος σαν όλους τους άλλους»

@@@

«Έχω δουλέψει σε 5 ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες και μπορώ με σιγουριά να πω της νομικής:Υπάρχουν τα ψώνια που εμφανίζονται από το 1ο εξάμηνο με καπαρντίνα και χαρτοφύλακα λες και είναι ο Λυκουρέζος αλλά οι περισσότεροι σύντομα καταλαβαίνουν ότι πρέπει να ξεκαβαλήσουν.

Ίδια σχολή και ανεξαρτήτως εξαμήνου, θεωρούν ότι μπορούν να σε καπελώσουν σε κάθε διαφωνία με το να μιλάνε ασταμάτητα, μέχρι να βαρεθείς και να σταματήσεις να απαντάς. Να τους λες ότι έχεις καθυστερήσει το βιβλίο και υπάρχει πρόστιμο και να απαντούν “καταρχάς να ορίσουμε τι είναι καθυστέρηση, τι είναι βιβλίο και τι είναι πρόστιμο”… OH GOD

Στην αντίπερα όχθη, οι πιο κουλ που έχω γνωρίσει είναι οι αρχιτέκτονες. Πάντα ευγενικοί, ακριβείς και ευχάριστοι»

@@@

«Φοιτητές πληροφορικής στο πρώτο έτος με notebooks αξίας 2-2,5k, έχοντας ήδη το υφάκι του senior developer, και δεν μπορούν να κάνουν ούτε τα βασικά.

Και λέω εγώ, εντάξει, φλέξαρε τα λεφτά σου, δεν μου πέφτει λόγος, αλλά τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτό αυτομάτως σου δίνει τα skills;»

@@@

«Όλους μας ενώνει η αντιπάθεια προς τους φοιτητές της Νομικής»

@@@

«Νομική, ειδικά οι άντρες, δεν υποφέρονται, αλήθεια (source: είμαι φοιτήτρια νομικής ΑΠΘ)»

@@@

«Θα μιλήσω γενικά και μετά θα εστιάσω στο δικό μου πανεπιστήμιο (Πάντειο)

Γενικά νομίζω οι πιο σπαστικοί είναι στη Νομική καθώς όλοι νομίζουν ότι θα γίνουν οι νέοι μεγαλο-δικηγόροι και θα κερδίζουν τη μια δίκη μετά την άλλη ή θα έχουν μια ζωή όπως στο SUITS! Επίσης σπαστικοί είναι οι φοιτητές διοίκησης/ΔΕΤ καθώς θεωρούν πως είναι οι επόμενοι Bill Gates και έχουν υφάκι 100 καρδιναλίων…

Για Πάντειο οι χειρότεροι είναι του Διεθνών και του Περιφερειακής Ανάπτυξης! Οι μεν νομίζουν ότι θα είναι διπλωμάτες την άλλη μέρα και οι δε δεν έχουν καμία επαφή με το αντικείμενο-κάκιστοι φοιτητές & κακοί χαρακτήρες και οριακά με νοοτροπία δημοσίου υπαλλήλου…»

@@@

«Παλιά στο πολυτεχνείο λέγαμε το εξής χωρατό:

-Τι διαφορά έχει ο θεός από έναν ηλεκτρολόγο μηχανικό?

-Ο Θεός δε νομίζει ότι είναι ηλεκτρολόγος»

@@@

«Ιατρική ( γιατρός εδώ). Κοιτάνε με μισό μάτι όλους τους άλλους, θεωρούν ότι θα γίνουν Γιακούμπ, Φουστάνος κλπ, ντύνονται και φέρονται σαν να είναι 50 ετών μεγαλογιατροί ήδη και απλά τρώνε την μεγαλύτερη ήττα της ζωής τους όταν πάρουν πτυχίο, βγουν έξω και δουν ότι είναι η τελευταία τρύπα του ζουρνάπου ακόμα και μια νοσηλεύτρια τους παίρνει στο ψιλό (κλασική εικόνα νεοειδικευόμενος που τις πρώτες μέρες την έχει δει επιμελητής και μοιράζει άσχετες εντολές δεξιά και αριστερά, τελικά του τα χώνουν νοσηλευτές, γιατροί και άλλοι ειδικευόμενοι)»

@@@

«Ηλεκτρολόγοι μηχανικοί. Πολλές παραξενιές, πολύς αυτισμός, πολλή θλίψη, πολλή απουσία κοινωνικής ζωής. Κοντά στα χνώτα των IT δηλαδή αλλά και χειρότερα λόγω του παραπάνω φόρτου της πολυτεχνικής “φύσεως”. Οι IT είναι πιο συμβατικοί παρακμιακοί λολάκηδες ντισκορντάκιδες monsterάκιδες, ενώ οι ηλεκτρολόγοι έχουν όλα αυτά συν μια ελαφριά δόση “λαϊκότητας”, ή τέλος πάντων αυτό που νομίζουν ότι πρέπει να είναι για να μπορεί κόσμος να συνεννοείται μαζί τους, χωρίς επιτυχία προφανώς»

@@@

«Ιατρική. Ήμουν Νομική Αθήνας και μας λέγανε αντιπαθητικούς κ μας, αλλά σε σχέση με αυτούς της Ιατρικής μας έβλεπα κομπλέ, απλώς ξενέρωτους».