Σύμφωνα με μια πολύ έγκυρη επιστημονική έρευνα που μόλις επινόησα, το 99% των μεγαλύτερων σε ηλικία ανθρώπων έχουν στον οργανισμό ένα τρολοβακτήριο το οποίο τους αναγκάζει να προβαίνουν σε συνεχόμενες αλλόκοτες ενέργειες. Μία λοιπόν από τις σημαντικότερες παρενέργειες της ύπαρξης αυτού του τρολοβακτηρίου είναι το να καταπατούν κάθε λογική και να τοποθετούν άκυρα πράγματα σε συσκευασίες που απλά δεν θα έπρεπε. 

Σκέψου μόνο πόσες φορές είδες στο ψυγείο ένα κουτί με γλυκά και ενώ ήσουν έτοιμος να ουρλιάξεις ένα τεράστιο “ευχαριστώ” στον παντοδύναμο, άνοιξες το κουτί και βρήκες μέσα κάτι τελείως άσχετο. Πολλές. Όλοι μας.

Αλλά είναι πολλά όλα αυτά τα μικρά άκυρα που τρώμε καθημερινά και οφείλονται κυρίως σε γιαγιάδες και μαμάδες. Τσέκαρε.

Μεταλλική θήκη με κουλουράκια

Πας επίσκεψη στη γιαγιά και ξέρεις πολύ καλά ότι η γιαγιά πάντα φτιάχνει ή αγοράζει γλυκά και κουλουράκια. Τελειώνουν οι χαιρετούρες, φτιάχνεις καφέ, αράζεις ψάχνεις να βρεις τι θα χλαπακιάσεις. Το βλέμμα σου πέφτει σε εκείνο το τσίγκινο κουτάκι που δείχνει απ΄έξω λαχταριστά κουλουράκια κανέλας και βανίλιας. Τα σάλια σου τρέχουν. Πηγαίνεις από πάνω και το ανοίγεις σαν 5χρονος που ανοίγει το χριστουγεννιάτικο δώρο του. ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΛΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΒΕΛΟΝΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ. Πάντα έχει κλωστές και βελόνες, σε τέτοιο βαθμό που αναρωτιέσαι μήπως αυτό είναι ένα καμουφλάζ από την ίδια την εταιρία και δεν έβγαλε ποτέ στην πραγματικότητα κουλουράκια. RIP.

Caprice στο ντουλάπι

Αυτό συνήθως είναι κόλπο μαμάς. Απογευματινή λιγούρα και ψάχνεις οπωσδήποτε γλυκό αφού τα κουρκουμπίνια τα ξεπάστρεψες χθες. Στο ντουλάπι που παίζουν συνήθως μπισκότα βρίσκεις κουτάκι Caprice. ΓΙΝΑΜΕ. Ανοίγεις κουτάκι Caprice και σου πέφτει η πίεση. Ρίγανη. Αλάτι. Πιπέρι. Χόρτο. Τσάι. Έχει τα πάντα εκτός από Caprice. 

Κουτί με γλυκά στο ψυγείο

Αυτό ίσως να πονάει την καρδιά σου περισσότερο από κάθε άλλο παράδειγμα. Γιατί είναι η φάση που γυρίζεις σπίτι και βλέπεις ένα κουτί γλυκά στο ψυγείο και σκέφτεσαι ότι δεν μπορεί να είσαι τόσο τυχερός. Βγάζεις το κουτί και το αφήνεις στο τραπέζι. Είναι βαρύ και αυτό σημαίνει ότι έχει κάτι πάαααρα πολύ καλό μέσα. Ανοίγεις το κουτί και είναι γεμάτο αυγά που έφερε ο θείος από το χωριό. Κάθεσαι σε εμβρυακή στάση, προσπαθείς να μην κλάψεις, κλαις, κοιμάσαι. 

Κουτί παπουτσιών

Ποτέ κανένας δεν κράτησε τα παπούτσια του στο κουτί τους. Αν δεις κουτί με παπούτσια σε οποιοδήποτε σπίτι τότε αυτό είναι πιο πιθανό να περιέχει έναν ζωντανό κροκόδειλο παρά ένα ζευγάρι παπούτσια. Οι μεγαλύτεροι το χρησιμοποιούν για να φυλάνε γράμματα από το μέτωπο, εικονίτσες, παλιές φωτογραφίες και οι νεότεροι για να κρύβουν ναρκωτικά πράγματα που δεν θα ήθελαν να ξέρουν οι γονείς ότι έχει ο κανακάρης τους ή η κορούλα τους. 

Συσκευασία οικογενειακού παγωτού

Εδώ τα πράγματα αγριεύουν γιατί με το παγωτό δεν αστειεύεσαι ποτέ. Πολλές μανάδες συνηθίζουν να μην πετάνε τις συσκευασίες των παγωτών με αποτέλεσμα σε κάθε ελληνικό σπίτι να κρύβονται 177 εν δυνάμει ταπεράκια (κατά μέσο όρο). Ναι φίλε μου. Αν ανοίξεις το οικογενειακό παγωτό που έχεις στην κατάψυξη, η λογική (της μάνας και καμία άλλη) λέει ότι μέσα θα βρεις τις σαρδέλες που θα βάλει στο φούρνο αύριο. 

Παγοθήκες

Σηκώνεσαι Κυριακή πρωί με το μάτι να μη σηκώνεται ούτε με γερανό. Στο sleep mode που λειτουργείς, έχει ήδη εγκατασταθεί το σύστημα αυτόματης παραγωγής φραπέ, οπότε αρχίζεις να τον φτιάχνεις. Με κλειστό το ένα μάτι σαν δελφίνι, βγάζεις 4 παγάκια και τα ρίχνεις μέσα στον φραπέ. Στρίβεις τσιγάρο, παίρνεις πρώτη γουλιά και τη φτύνεις σε κλάσματα δευτερολέπτου. Αυτή ήταν η παγοθήκη με το κατεψυγμένο λεμόνι… ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΡΕ ΦΙΛΕ! (Αυτό νόμιζα ότι το κάνει μόνο η δική μου μητέρα αλλά με μια μικρή δημοσκόπηση στο γραφείο αποδείχθηκε πως το κάνουν όλες.)

Μπουκαλάκι νερό στο ψυγείο 

Κλείνω βιωματικά. Στο χωριό φτιάχνουν τσίπουρο. Στο χωριό δεν βάζουν ΠΟΤΕ το τσίπουρο στο ψυγείο. Για κάποιο λόγο μια μέρα κάποιος αποφάσισε να βάλει όλα τα νερά στην κατάψυξη και μερικά μπουκαλάκια με τσίπουρο στο ψυγείο. Μπουκάρω ημιλιπόθυμος από αφυδάτωση στην κουζίνα, βουτάω μπουκαλάκι (αφού όλοι ξέρουμε ότι δεν βάζουμε το τσίπουρο στο ψυγείο) και στην τέταρτη γερή γουλιά παθαίνω κοκομπλόκο. Ναι ήταν τσίπουρο. Ναι ξερνούσα όλο το βράδυ.