Οι ψυχολόγες είναι πια πάρα πολλές. Βγαίνουν από τις σχολές κατά χιλιάδες. Μόνο εγώ, είχα πέντε πρώην που ήταν απόφοιτες ψυχολογίας και τρεις ψυχιατρίνες. Όλοι πλέον έχουμε κάποια πρώην ψυχολόγο ή νυν ή θα έχουμε στο μέλλον. Δοκιμάζω με ευλάβια μια μικρή λιστα ψυχολόγων και αν ξέρετε και άλλες, μου τις σφυρίζετε στα σχόλια.

[προσοχή αυτό το ποστ είναι για str8 cis αντρες με προνόμια]

1) Η post hippie – τρώω ζαχαρωτά λιωμένα σε ξυλάκι

 

Ασχολείται με το ζεν, διαβάζει osho, και μιλάει για Ενέργειες, Ζωή, ΦΩΣ, ήλιο και θεραπείες γέλιου. Αισθητική βαριά και κλασικής παιδείας. Προτιμάει φλοράλ φορέματα και λατρεύει τις μεγάλες τσάντες. Φροιδικά αυτό εχει άπειρο ψωμί, καθώς η τσάντα είναι στην ερμηνεία ονείρων, το γυναικείο όργανο αναπαραγωγής. Θα τις συναντήσετε σε γνωσιακές προσεγγίσεις. Κατά κύριο λόγο επέλεξε την ψυχολογία για να λύσει τις δικές της θεματάρες. Με το που τελειώσει τη σχολή και αν ιδιωτεύσει, ασχολείται με κάτι ζουζουνιάρικο, τύπου : σύμβουλος γάμου ή γράφει βιβλίο με τίτλο “Η ΑΓΑΠΗ ΑΡΚΕΙ, ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ”.

Λέξη κλειδί για να την αναγνωρίσετε : αισθητηριακή υποκατάσταση. (θα το πετάξει πάνω στο φαΐ σε άκυρη φάση).
Που θα βγείτε : Μεταξουργείο για θέατρο που συνήθως είναι απογοητευτικό και βαρύ υπαρξιακό δράμα με ανεκπλήρωτο έρωτα, κάποιας καταπιεσμένης γυναίκας. Γελάει μόνο με ανέκδοτα υπερήλικων.
Με τι θα την ξενερώσετε : Πιθανόν με όλα.

 

2) Η indy – εχω ζήσει και δέκα πράγματα.

 

Η πιο καθιερωμένη και πιο κοντά στη φάση μας. Πολύ έξυπνη, συνήθως έχει περάσει μια άγρια νιότη με κρεπάλες, εξερεύνηση σεξουαλικής ταυτότητας και καλά διαβάσματα. Λατρεύει Μπουκόφσκι και Μπιτ Τζενερεισον. Έχει κόψει και ξαναρχίσει, καμιά δεκαριά φορές το τσιγάρο και άλλες τόσες έχει κόψει το μαλλι κοντό για να ξεσπάσει. Έχει πέσει στα πατώματα για έρωτες και η μεγάλη σύγκρουση είναι ότι παρόλο που δεν τον θέλει αισθάνεται φοβερή γοητεία για την ασφάλεια του μικροαστισμού. Θέλει παιδιά και αντρούλη, αλλα ταυτόχρονα τα σιχαίνεται. Δύσκολη πίστα. Συνήθως θα τη δείτε με αθλητικά χαμηλά adidas gazelle. Ποτέ δεν είναι ευχαριστημένη με το μαλλί της, φοβερά αγχώδης περσόνα, ακολουθεί γνωσιακή συμπεριφοριστική προσέγγιση κυρίως γιατί την δυσκολεύει η ανάλυση και ειδικά ο Λακάν, επειδή είχε ματώσει να τον περάσει στην σχολή και της έμεινε ψυχολογικό. 

Λέξη κλειδί : “Είναι μαλάκας ο τύπος ρε Καίτη, σου λέω”.
Που θα βγείτε : Σύνταγμα (Αν και δεν έχει προβλημα και με σκυλάδικο, γιατί λατρεύει Μαζωνάκη).
Με τι θα ξενερώσει : Αν είσαι φανερά σεξιστής η βλαχαδερό και αν γενικά δεν είσαι εξυπνος.

 

3) Το μαχίμι  

Η πιο δύσκολη κατηγορία ψυχολόγων, κυρίως λόγω των υποκατηγοριών που ειναι συνήθως πολιτικές. Όλες έχουν βέβαια χαρακτηριστικό τον φεμινισμό (και οι προηγούμενες, αλλά αυτές λίγο περισσότερο). Είναι αρκετά διαβασμένες και μάλλον θα σε βγάζουν μονίμως οφ σε ό,τι συζητάτε. Θα έχουν συχνά δικιο, κάτι που σε εξοργίζει κυρίως γιατί είσαι σεξιστής, ακόμα και αν δεν το ξέρεις και έχουν μια τάση να το καταλαβαίνουν από χιλιόμετρα. Μεγάλο θέμα με το edgy χιουμορ (ρατσιστικό/σεξιστικό/παιδοφιλικό κτλ.).

 

Υποκατηγορία α) Το αριστερό μαχίμι

 

Φανατική του Ιζμπανικού εμφυλίου, ανήκει συνήθως στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Στο Λύκειο την σημαδεψαν ο Βίλχεμ Ράιχ, ο Έριχ Φρόμ και ήταν κρυφά ερωτευμένη με τον Φυσικό/Μαθηματικό (heart γιατί λύνει εξισώσεις, Χριστέ μου είναι τόσο έξυπνος heart). Λατρεύει τη ψυχαναλυση και τη συνδέει κυρίως με τη σεξουαλικότητα και τον μαρξισμο, αλλά χωρίς προφανή λόγο. Λιώνει για Θανάση, Σωκράτη και την Κρήτη με το χωριό του Ρος Ντέϊλι. Λίγο μπορινγκ τα γούστα της, αλλά συνήθως φοβερά τίμια. 

Λέξη κλειδί : Χωρίς γλυκάνισο
Που θα πάτε : Στέκι μεταναστών ή για γιόγκα
Με τι θα ξενερώσει : Αν ασχολείσαι φανατικά με ποδόσφαιρο ή αν είσαι νεοφιλελεύθερος

 

Υποκατηγορία β) Το άναρχο-φεμινιστικό μαχίμι

 

Ανοιχτή σεξουαλικότητα. Αν δεν είναι κατασταλαγμένη με αυτό και ειναι μικρή, το χαίρεται. Όσο μεγαλώνει την ζορίζει φούλ. Είναι σε διάφορες αναρχικές ομάδες και λατρεύει την ψυχανάλυση, αλλά τις πιο σύγχρονες προσεγγίσεις. Μισεί φοβερά τον Φρόϊντ για τη θέση της γυναίκας. Έχει λίγα θεματα με τα εσωτερικά του φεμινιστικού κινήματος και την σύγκρουση του, με την bdsm κουλτουρα. Κυρίως τριτοκυματική και απεχθάνεται τις δευτεροκυματικές λέγοντας ότι μισούν το σεξ. Ακούει post punk, darkwave Βερολινο, κρύο, χιόνια και Ανατολική Γερμανία. Ήταν μέσα στις κοπέλες που κάνανε την αντισυγκέντρωση στο πραιντ. Ένδυματολογικά δεν έχουν κάποιο κώδικα, μπορείς να τις βρεις σε όλες τις κουλτουρες, από βαμμένο μάτι και κονσίλερ, μέχρι τσίτα μπόμπα με τζίβες και νικελωμένη μανιβέλα στο XT. 

Λέξη κλειδί : Ετεροκανονικότητα cis-αντρες
Που θα πάτε : Σε bdsm shows ή σε συνελευση αναρχικών στη σχολή της.
Με τι θα ξενερώσει : Αν είσαι με οποιονδήποτε τρόπο βαρετ@