26 Οκτωβρίου έχω γιορτή, επειδή είναι του Αγίου Δημητρίου. Γενικά δεν τα πάω καλά με τις γιορτές και πάντα νιώθω λίγο άβολα όταν γιορτάζω. Αλλά λέω απο μέσα μου οτί μια μέρα είναι και θα περάσει. Πλύσου, πάρε και κάνα κις να μοιράσεις στους συμμαθητές σου στο σχολείο και όλα καλά.

Βέβαια εγώ μπορεί να είμαι λίγο μιζερούλης και κακόκεφος στις γιορτές, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που απλώς δεν παλεύονται.

Ορίστε μερικές κατηγορίες εορταζόντων, που είναι για βρεγμένη σανίδα.
ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΒΟΚΑΤΕΡ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΖΕΡΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ.

Ο “Drama Queen”


Ο πιο διαδεδομένος τύπος εορτάζοντα ανθρώπου. Συναντιέται αρκετά συχνά και στο αντρικό και στο γυναικείο φύλο.

Είναι αυτός που μελαγχολεί. Που επειδή γιορτάζει ξυπνάει το πρωί με διάθεση “είμαστε μια μικρή κουκίδα στον χάρτη και το σύμπαν διαστέλλεται”

Όταν έχει γιορτή και του εύχεσαι, λέει ένα παγωμένο “ευχαριστώ” και όταν έχει γενέθλια, δεν το λέει σε κανέναν. Παρά μόνο κοιτάει τις ανθισμένες αμυγδαλιές και αναστενάζει επειδή μεγάλωσε ένα χρόνο. Που σκάει στο οπτικό σου πεδίο και είναι λες και έχασε συγγενή.

– Είσαι καλά ρε;
– [Αναστεναγμός]
– Έχεις κάτι;

– Είμαι καλά.. ευχαριστώ..[ΒΟΥΡΚΏΝΕΙ]

Χέσε μας ρε Σκάρλετ ο’ Χάρα. Δεν είπαμε να βγεις για κόκες και παρτούζες αλλά χαλάρωσε λίγο. Γιορτάζεις, δεν έχεις τέτανο.

Αφήστε που βασικά όλο αυτό το θέατρο το κάνουν γιατί είναι συναισθηματικά εκβιαστικά πλάσματα και δεν τους αρκεί ένα απλό “χρόνια πολλά” αλλά θέλουν να σου ρουφήξουν όση περισσότερη αγάπη και προσοχή μπορούν.

Γαμήστε τους. Χρόνια πολλά και τρικλοποδιά. Και πολύ τους είναι.

Ο “Άθεος”


Άλλοι τρόμπες. Που τους λες χρόνια πολλά και σου απαντάνε “ε βασικά ΔΕΝ γιορτάζω γιατί δεν πιστεύω/είμαι χριστιανός”

ΣΤΑ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΙΑ ΜΑΣ.

Οι άνθρωποι γύρω σου σου λένε χρόνια πολλά γιατί σε συμπαθούν ή θέλουν να είναι ευγενικοί. Δεν θέλουν να στήσουν θρησκευτική τελετή για να γιορτάσουν τον χριστιανισμό. Γάμησε μας που μια φορά τον χρόνο αποφασίζεις να κάνεις κάμινγκ άουτ σαν άθεος και να πρήξεις μπάλες.

Επίσης αν το παρατηρήσετε είναι τόσο φιγουρατζήδες που σου λένε ότι είναι άθεοι μόνο αν είστε στον περίγυρό τους. Αν έρχεται κάποιος άγνωστος και τους λέει χρόνια πολλά λένε “ευχαριστώ”.

Ξέρετε γιατί;
Γιατί θέλουν μόνο να σπάσουν μπάλες.

Χρόνια πολλά και μπούκωμα με αντίδωρο από την χθεσινή αγρύπνια του Αγίου Παντελεήμονα.

Το “επίκεντρο της προσοχής”


Τα ντυμένα γλέντια. Που γιορτάζουν και την προηγούμενη μέρα δεν έχουν κοιμηθεί από την υπερένταση. Σκάνε γραφείο με γιορτινά ρούχα και μοιράζουν γλυκά σε 3 ορόφους χαμογελώντας, λες και η γυναίκα τους γέννησε τον μικρό Χριστούλη.

Αν είναι άντρες, το βράδυ κανονίζουν έξοδο και σκάνε με πούρο ανοίγοντας σαμπάνιες στον Κιάμο και τα πληρώνουν όλα αυτοί. Καλό είναι να ξέρεις κάνα δυο τέτοια άτομα με σκοπό να φας και να πιείς τζάμπα.

Αν είναι κοπέλες κάνουν πάρτι στο σπίτι τους κολλώντας το “the party is here” ξεκινώντας από Κατεχάκη, ενώ μένουν Γκύζη. Ντύνονται με κοκτειλ φορέματα και έντονο κόκκινο κραγιόν. Στον μπουφέ έχουν μπολ με σαγκριά και άψητα τρίγωνα τοστάκια, ζαμπόν-τυρί-μαγιονέζα. Παίζει τέρμα 90’ς ντίσκο και λιποθυμάνε χορεύοντας το “14 Φλεβάρη” του Ρακιτζή.

Γενικά έκρηξη αγάπης και ροζ σύννεφα που πάνε στην χώρα του ποτέ με κράμπα στην καρδούλα.

Ο “Ξαφνικά, έχω διπλό όνομα”


Ά καλά. Τρελό σπάσιμο. Που λες σε κάποιον χρόνια πολλά αλλά σου απαντάει “Ευχαριστώ αλλά δεν γιορτάζω. Μπορεί να με φωνάζουν Νίκο, αλλά με βαφτίσανε Νικόδημο και γιορτάζω 59 Αυγούστου”.

Ε ΓΑΜΗΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΚΥΠ. ΑΜΑ ΣΕ ΛΕΝΕ ΝΙΚΟΔΗΜΟ ΝΑ ΛΕΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟ, ΟΧΙ ΝΙΚΟ. Επίσης να μην ντρέπεσαι για το πώς σε βαφτίσανε. Πες εσύ Νικόδημος και θα βρούμε πως θα σε κοροιδέψουμε.

– Χρόνια πολλά Χρύσα
– Δεν γιορτάζω σήμερα. Με βαφτίσανε Χρυσάνθη και όχι Χρυσούλα.

ΠΑΡΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΤΩΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΧΡΥΣΑΝΘΗΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΗΘΕΙ ΟΥΤΕ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ. ΑΙΝΤΕ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ.

Ο “Δεν δίνω, ούτε του αγγέλου μου νερό”


Μεγάλοι ζίγρες. Που έχουν γιορτή/γενέθλια και δεν κερνάνε ούτε τσιγάρο. Που βγαίνετε και είναι ικανοί να εξαγοράσουν το κέρασμα λέγοντας “άσε πληρώνω εγώ το ταξί, έχω γενέθλια”

ΘΥΣΙΑ ΕΓΙΝΕΣ ΡΕ ΝΤΑΙΑΝΑ, ΚΡΑΤΑ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΣΟΥ.

Απίστευτοι γερολαδάδες, είναι οι τύποι που σε έξοδο για ταβέρνα ενώ εμείς απλώς διαιρούμε τον λογαριασμό ανάλογα πόσα άτομα είμαστε, αυτοί θα πεταχτούν λέγοντας

“Εγώ έφαγα μόνο λίγο τζατζίκι”

Μαζευτείτε 15 άτομα και στήστε του γλέντι με το ζόρι σε ταβέρνα για να γιορτάσετε. Λίγο πριν τελειώσει η βραδιά και αφού έχετε παραγγείλει όλο τον κατάλογο τρείς φορές, την ώρα που θα πάει ο ματζίρης τουαλέτα, εσείς σηκωθείτε και φύγετε και αφήστε τον να πληρώσει τα πάντα.

Μετά στείλτε του ομαδικό μήνυμα :
“ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΥΤΣΑ ΔΩΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ”