Η φάση με τα social media είναι λίγο-πολύ γνωστή. Παράλληλες πλασματικές ζωές έχουν ξεφυτρώσει σε όλον τον κόσμο, με όλους εμάς να πέφτουμε στην παγίδα τους ξανά και ξανά. Όταν δε συναντήσεις κάποιον που ΔΕΝ χάνεται με τις ώρες στον κυβερνοχώρο, τον κοιτάς σαν ξωτικό πουλί του δάσους.

Για την ιστορία και για εμάς που κάθε μέρα ποζάρουμε στην κάμερα του Instagram, είναι μια καλή ώρα να μάθουμε ότι η συγκεκριμένη και αγαπημένη εφαρμογή, παίρνει τη ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ βαθμολογία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το Facebook να φοντάρει κάπου στη μέση. Αυτά τα λέει η Βασιλική Εταιρεία Δημόσιας Υγείας της Βρετανίας, η οποία βασίστηκε στη γνώμη 1.479 νέων, σύμφωνα με το BBC.

Καμία εντύπωση δεν μας κάνει το γεγονός ότι τα παιδιά αυτά δήλωσαν ότι τα τόσα φίλτρα και το αυτοπροσδιοριζόμενο life style, τους προκαλεί άγχος, μοναξιά, κατάθλιψη, εκφοβισμό καθώς και πρόβλημα με τη σωματική τους εικόνα. ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!

Και ενώ το Internet μας κατασπαράζει έρχεται να διαγνώσει την κατάθλιψη που μας προκαλεί. Μην χαίρεσαι, μιλάμε ακόμη για την Αμερική οπότε μέχρι να φτάσει εδώ έχουμε άπειρο χρόνο να πηδάμε από τα μπαλκόνια. Στο Αμέρικα λοιπόν, αν κάνεις google search τη λέξη “κατάθλιψη”, σου σκάνε ερωτήσεις για να ελέγξουν ακριβώς τι παίζει στο ασανσέρ της ψυχής σου. Η ίδια εφαρμογή θα σου προτείνει αν είναι η ώρα να δεις έναν επαγγελματία, μιας και οι αγχολυτικές ασκήσεις, δεν φτουράνε. Το τεστ ονομάζεται PHQ-9 και η Google φιλάει σταυρό ότι οι απαντήσεις δεν θα αποθηκεύονται μιας και είναι ευαίσθητες και ιδιωτικές.

Αυτά τα λίγα για το τρομακτικό μέλλον που μας περιμένει…

Α! Το ΥouTube έχει καθώς φαίνεται την πιο θετική επίπτωση στη ψυχική μας υγεία, οπότε γενικά βάλτε λίγο Θανασάρα, τεντώστε τα ηχεία με MUSE και τσαλακωθείτε χοροπηδώντας μακριά από φίλτρα!