Το θέμα τέθηκε προς συζήτηση, προβληματισμό και διάλογο στο (αγαπημένο μας) Reddit. Γενικόλογο μεν κατά βάση, αλλά με τον τρόπο του, σαφές και ξεκάθαρο: «Μοιραστείτε ό,τι unpopular opinion έχετε επί παντός επιστητού».

Όλοι μας, λίγο πολύ, κάνουμε τέτοιου είδους σκέψεις στη συχνά παράλογη καθημερινότητά μας. Κάτι δηλαδή που πάει κόντρα στην κρατούσα άποψη, κάτι που λέμε «δεν είναι δυνατόν να είμαστε μειοψηφία σε αυτό» – για φαντάσου όμως, είμαστε.

Τι απάντησε ο λαός; Ξεχωρίσαμε τις κατά τη γνώμη μας 10 καλύτερες απαντήσεις στο ελληνικό Reddit. Για να φτιάξουμε ένα άτυπο… αντιδημοφιλές top 10. Με ορισμένα από αυτά που θα διαβάσεις ετοιμάσου να «φρίξεις». Μα να μην αρέσουν σε κάποιους τα Φιλαράκια και οι τούρτες σοκολάτα, σε τι… κόσμο ζούμε;

10 unpopular opinions – σύμφωνα με το ελληνικό Reddit

1

«Τα ηλεκτρικά πατίνια θα έπρεπε να υπακούν στους ίδιους κανόνες με άλλα δίτροχα (πχ παπάκια) και να έχουν ασφάλεια. Επίσης βάλτε εξέταση από ψυχίατρο στα προαπαιτούμενα για δίπλωμα αυτοκίνητου…»

2

«Κάπως μου φαίνεται παράλογο να χρειάζεται τόση διαδικασία και χρόνος για να υιοθετήσεις παιδί ενώ παράλληλα μπορεί οποιοσδήποτε να κάνει οπότε θέλει με αδιευκρίνιστη ενδοοικογενειακή κατάσταση»

3

«Οι τούρτες που είναι 99% σκέτη σοκολάτα δεν είναι ωραίες και έχουν καταντήσει αηδία»

4

«Δεν είμαστε η μοναδική χώρα “που έχει ήλιο και θάλασσα” (αντιθέτως το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι όλο και πιο αφόρητο με παρατεταμένους καύσωνες, πυρκαγιές, λειψυδρία κτλ.)! Δεν ζούμε στην “καλύτερη χώρα του κόσμου”(η Ελλάδα παρέχει καλή ποιότητα ζωής σε όσους έχουν αρκετά χρήματα και σε ευκατάστατους συνταξιούχους από Ευρώπη/ΗΠΑ/Αυστραλία με την προϋπόθεση ότι όλοι οι προαναφερθέντες δεν μπλέκουν με ελληνικό δημόσιο, υποστελεχωμένα σχολεία, πανεπιστήμια και νοσοκομεία, ανύπαρκτες συγκοινωνίες, εγκληματικότητα, διαμερίσματα “κουτιά” σε τρισάθλιες πολυκατοικίες, γραφειοκρατία, αναξιοκρατία και διαφθορά ή έστω “καταπίνουν” ορισμένα τέτοια κακώς κείμενα)! Όσοον αφορά τις παραγωγικές ηλικίες εμείς μεταναστεύουμε στο εξωτερικό, ενώ ζούμε “στην καλύτερη χώρα του κόσμου όπου όλοι μας ζηλεύουν “. Εδώ, όμως, δεν έρχονται νέοι Λουξεμβούργιοι, Σουηδοί και Ελβετοί για να εργαστούν και να χαρούν τη ζωή στην Ελλάδα! Δεν είμαστε “ο εξυπνότερος λαός του κόσμου”(τα αποτελέσματα στην Pisa, η έλλειψη κριτικής ικανότητας, η θρησκοληψία και πολλές ανυπόστατες θεωρίες που υιοθετούμε άκριτα, καθώς και οι λανθασμένες επιλογές δεκαετιών σε πολιτικό, οικονομικό, εκπαιδευτικό και διοικητικό επίπεδο δεν μας τιμούν και προφανώς δεν μας προσδίδουν δάφνες ευφυΐας και αντίληψης)!»

5

«Το να λες ότι δεν θες να βάζεις ταμπέλες δεν είναι όσο διπλωματική απάντηση όσο νομίζεις»

6

«Αν δεν μπορείς με μια μπουκιά να χωρέσεις από πάνω ως κάτω το burger τότε δεν είναι burger αλλά ποικιλία κρεατικών με ψωμί»

7

«Πολλοί Έλληνες έχουν επικίνδυνο εθισμό με το ποδόσφαιρο σε επίπεδο ναρκομανή»

8

«Δεν μου αρέσουν τα Φιλαράκια»

9

«Οι μπριζόλες στο φούρνο είναι ο ορισμός του overrated φαγητού»

10

«Αν δεν υπήρχε το Ίνσταγκραμ ο κόσμος θα ήταν περισσότερο στα καλά του (όσο μπορεί να είναι βέβαια)»