Για όσους δεν ξέρουν τον Εντερπρενέρ, δεν καταδεχόμαστε να μπούμε ΚΑΝ στη διαδικασία να τους εξηγήσουμε ποιος είναι.

Απλά μπείτε στη ΣΕΛΙΔΑΡΑ ΤΟΥ, απολαύστε και ελάτε να γίνεται κοινωνοί της ψυχοπάθειας του, μέσα από 10 ερωτοαπαντήσεις.

Ο Στηβ Τζομπς του Παγκρατίου, ο Τζεφ Μπέζος των λαμογιών, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ των αεριτζίδων ξέκλεψε λίγο χρόνο απ’ τα άπειρα meeting lunches του και τα tutorial classes και καταδέχτηκε να μοιραστεί μαζί μας τη σοφία του.

#διαβάστε #τον 
#μοιραζειγνωση #ημιτρελος
#εσπαλακια #ceo #μοτιβεσιον

Τι είχε ο Steve Jobs που δεν είχε ο Ιησούς; Τι ήταν αυτό που τον έκανε τόσο καλύτερο;
O Τζέι Σι, στηρίχτηκε σε πολύ επιθετικό μαρκετινγκ. Έμπαινε σούζα γαϊδουράκι και κέρναγε φάπες και μάπες στο Ναό του Σολομώντα. Είχε μικρό integration με Παλαιά Διαθήκη και Τόρα παρότι ήταν όλα JEWIX compatible. Θυσίασε τον εαυτό του, όπως όταν ο Στιβ αντικαταστάθηκε από τον CEO της Pepsi αλλά δεν επέστρεψε για τη μεγάλη Δεύτερη Παρουσια-ση Keynote. Ο Στιβ όμως ήταν ο μπαμπάς εντερπρενέρ. Ο τρόπος που πέταγε όλη μέρα ιδέες χωρίς να κάνει τίποτα και την υπεραξία των προϊόντων του, μόνο ένας αληθινός εντερπρενέρ μπορεί να τα κάνει. O Τζέι Σι αναστήθηκε μια φορά. Οκ, big deal. Ο Στιβ ανέστησε 2 φορές την Apple. Ήταν ένα πλοίο με τρύπα στο αμπάρι που το πήγε στη σωστή κατεύθυνση. #rememberGilAmelio. Ο Τζέι Σι έλεγε αν σε χαστουκίσουν γύρνα και το άλλο μάγουλο, ο Στιβ ήταν αυτός που χαστούκιζε. #heisthedanger #breakingbad #stevemono #ompampassas
 
 
Πες μας δυο λόγια για τις start up σου και επέμεινε σε παρακαλώ στην πιο αεριτζίδικη απ’ όλες. 
Δε μπορώ να τις περιγράψω όλες γιατί δε θα τελειώσω ποτέ και έχω να προλάβω ένα stakeholder conference, 2 tedx στα οποία θα μιλήσω για το πως το γάλα καρύδας μου άλλαξε την ζωή και έχω να πάω και σ’ ένα incubator να κάνω life coaching/mentoring. Η τελευταία σταρτάπ που έκανα πάντως κάνει κάτι μοναδικό. Εντόπισα ένα κενό στο industry του τάβλι και αποφάσισα να το κάνω disrupt. Ετοιμάζουμε με την ομάδα μου από φοιτητές που κάνουν αμισθί πρακτική tavli kit που θα περιέχει τάβλι, φραπέ και ένα βιβλίο με διάφορα καντήλια που μπορείς να κατεβάζεις καθώς παίζεις. Το performance σου θα συνδέεται με το mobile app που θα υλοποιηθεί σε angular, όπου θα καταγράφονται νίκες/ήττες και καντήλια per second. Επίσης, σχεδιάζουμε να βάλουμε και ένα interactive χάρτη που όπως μπαίνεις σε κάθε καφενείο θα σου βγάζει τύπους που μπορείς να κάνεις challenge για να σιγουρέψουμε το virality της κατάστασης. #disrupt #product #mvp #tavli #download
 
Πού θα έφτιαχνες την ελληνική Silicon Valley; 
Είχαμε ξεκινήσει μια πρώτη προσπάθεια για επιχειρηματικό/τεχνολογικό πάρκο στον Βοτανικό, αλλά υπήρξαν διαμαρτυρίες λόγω της εγγύτητας σε βιότοπο κορμοράνων. Μια επόμενη ιδέα ήταν ανάμεσα στα αρχαία του παλιού αεροδρομίου με ήπιες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις. Τον τελευταίο καιρό προσανατολιζόμαστε σε κάποια πόλη της περιφέρειας, κατά προτίμηση στη Θεσσαλονίκη, κοντά σε κάποιο σταθμό του μετρό, για πρόσβαση στην αγορά των Βαλκανίων. Όλα παίζουν στο τραπέζι. Για εμένα η Μέκκα του ινοβέησον και των σταρτάπερς δε πρέπει να γίνει σε Γκάζι και Κεραμεικό αλλά σε κάποιο απομονωμένο μέρος όπως Γαύδος.
 
 
Ποιος είναι για σένα ο μεγαλύτερος Έλληνας Εντερπρενέρ στην ψυχή; Να μην είναι δηλαδή επιχειρηματίας στην πραγματικότητα, να είναι από κάποιον άλλο χώρο.
Στην Ελλάδα έχουμε δει να επιχειρούν και να επενδύουν μεγάλες προσωπικότητες. Ξεχωρίζω: τον Τσάκα, που με το αραβικό του deal παραλίγο να φέρει τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του Champions League. O μεγάλος Αρτέμης Σώρρας με franchise σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας και operating capital 3,5 τρις με άμεσες επενδύσεις 600δις. Ο μεγαλύτερος όμως εντερπρενερ στην ψυχή είναι αυτός που κατάφερε να μεταδώσει το όνειρο του σε μια ολόκληρη χώρα, να γιγαντώσει ένα οριακό 3% σε κυβέρνηση, ένας βιρτουόζικος χειριστής οικονομικών, δημόσιας διοίκησης, αγγλικής γλώσσας, ένας viral marketer που τρόλαρε Ομπάμα, Eurogroup και αποτέλεσμα δημοψηφίσματος. Ο Αλέξης ο Τσίπρας.
 
Πόσες μέρες αντέχεις χωρίς νερό και πόσες χωρίς ΕΣΠΑ; 
Χωρίς νερό μπορώ/Χωρίς το ΕΣΠΑ όχι/Είμαι στο άνεμο φτερό /Και μαϊντανός στο open coffee.
 
Ποια είναι τα 5 κύρια χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας επιτυχημένος αεριτζής σαν εσένα; 
Αρχικά, πρέπει ανά πρόταση να χρησιμοποιεί αγγλικές λέξεις ή αλλιώς english vocabulary που να είναι προσανατολισμένο προς μάρκετινγκ/tech buzzwords που προκαλούν εντυπωσιασμό χωρίς να λένε τίποτα. Δεύτερον, πρέπει να έχει όραμα ή τουλάχιστον να λέει πως έχει #visionary. Τρίτον, αρκετά hashtags για penetration σε διαφορετικά topics/subjects για exposition και virality. Τέταρτον, να έχεις κάποιον στα πολιτικά για το πέμπτον. Πέμπτον, να έχεις ΕΣΠΑ ή να το έχεις πάρει έστω μια φορά για να νιώσεις το εντερπρενεριλίκι στο πετσί σου. #espa101
 
 
Πες μας τις 5 ερωτήσεις που κάνεις ΠΑΝΤΑ σε όποιον έρχεται για συνέντευξη στο γραφείο σου. 
-Έχεις να μου χαλάσεις πενηντάρικο; (τεστ ετοιμότητας με αφοπλιστική οικειότητα, βγάζει τον υποψήφιο από τα νερά του)
-Τι σε κάνει να θες να αφοσιώσεις τη ζωή σου στο μέλλον της εταιρίας μας;(Όπως και να απαντήσει χάνει. Μόλις δεσμεύτηκε να σκίζεται για την εταιρία και να μην έχει απαιτήσεις. Break them early)
-Πόσοι τεχνικοί χρειάζονται για να κουρδίσεις όλα τα πιάνο της Αθήνας σε μια μέρα;
-Ποια είναι τα λόγια του εθνικού ύμνου της Ισπανίας;
-Πόσο παίζεις πάγκο; (τεστ της δύναμης, φυσικής και χαρακτήρα).
 
Θα έπαιρνες στη δουλειά σου κάποιον μόνο και μόνο επειδή στο ζήτησε ένας πολιτικός; 
Ο Έλληνας εντερπρενερ ζει σε συνεργιστική συμβίωση με τον Έλληνα πολιτικό. Να μην μπερδεύουμε μια τέτοια πρόσληψη με τα ρουσφέτια της παλιάς εποχής, διότι θα γίνει με καθαρά αξιοκρατικά κριτήρια μελλοντικής εκμετάλλευσης πολιτικού κεφαλαίου. Συνήθως ακολουθεί κι ο διάλογος “στους πόσους που προσλαμβάνω μου δίνεις το ΕΣΠΑ”, αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο.
 
“Early exit”, “micro influencers”, “revival και guerilla marketing techniques”, “deep learning μοντέλο”… Εκπληκτικό εντερπρενερικό λεξιλόγιο. Πού το κονόμησες μωρή τρέλα; 
Ο μέσος CEO διαβάζει 60 βιβλία το χρόνο. 60 βιβλία ή 200 blogs στο medium. Παρακολουθεί κάποια από τα εκατοντάδες massive online open courses από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Γι αυτό είναι μέτριος. Εγώ διαβάζω μόνο τον τίτλο, τα hashtags και τις λεζάντες από τις εικόνες.
 

Πώς καταφέρνεις οι υπάλληλοί σου να σε βλέπουν ως μέντορα, ως lifecoach και όχι ως αφεντικό;
Είναι πολύ σημαντικό να μην έχεις υπαλλήλους ή συνεργάτες, αλλά μέλη μιας παραθρησκ…εεε οικογένειας. Δεν εννοώ να τους γαμάς τη μάνα κυριολεκτικά. Σπάνια βοηθάει. Βοηθούν ασκήσεις team bonding όπως το ο,τι μυρίζει γυρίζει και μακριά γαϊδούρα. Πίστη στο όνειρο. Είμαστε εδώ να αλλάξουμε τον κόσμο. Ας αρχίσουμε από το πως με βλέπετε ως αφεντικό και αλλάζοντας τις μισθολογικές απαιτήσεις σας. Επίσης, υπάρχουν πολλά μικρά tips στη καθημερινότητα όπως όταν θέλω να κάνω το δικό μου αλλά μου λένε προτάσεις ξεκινάω με το “το ακούω αυτό που λες αλλά” ή “σέβομαι την άποψη σου και είναι πολύ δυνατή αλλά δυστυχώς…”. Κάτι άλλο που βοηθάει είναι όταν μπαίνεις στο γραφείο κι οι υπάλληλοι έχουν μείνει εκεί από το προηγούμενο βράδυ να τους έχεις φέρει 2 καραμέλες να μοιραστούν. Δείχνει πως νοιάζεσαι και για την υγεία τους. Τέλος, το αγαπημένο μου είναι όταν κάνουμε activities έξω από την εταιρεία που δεν είναι καθόλου cringy και forced στις φωτογραφίες που θα ανεβάσουμε μετά στις εταιρικές μας σελίδες.