Μας ξέρεις καλά. Παίζουμε πολύ συχνή μπαλίτσα στα social media και αρκετά συχνά βρίσκουμε και προβάλλουμε σελίδες και ανθρώπους που κάνουν γαμάτες δουλειές ή “δουλειές”. Ε λοιπόν σήμερα, κάτι τέτοιο θα κάνουμε πάλι. 

Όσο μαλακιζ δουλεύαμε σκληρά για να βγάλουμε το τίμιο ψωμάκι μας στο Ραδιομέγαρο του Provocateur, έπεσε στην αντίληψή μας μια σελίδα σούπερ υποτιμημένη με το όνομα Σαρανταποζαρούσα. Λίγα λεπτά αργότερα, η μέρα μας ήταν ήδη καλύτερη. 

Οι καμμένοι τύποι που βρίσκονται πίσω από αυτή τη μαγεία (καλά μεταξύ μας, ένας είναι, ξέρω εγώ και ξέρω), κάνουν ακριβώς αυτό που βλέπεις. Παίρνουν γνωστά τραγούδια (ή και όχι τόσο γνωστά) και τα οπτικοποιούν με μια επιπρόσθετη μικρή δική τους πινελιά. 

Πιστοί στην ερευνητική δημοσιογραφία που υπηρετούμε με αυταπάρνηση εδώ και περίπου 96 χρόνια προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επικοινωνία με τον τύπο που κάνει αυτά τα παράξενα σκιτσάκια. Ύστερα από πολύωρες διαπραγματεύσεις με το νομικό τμήμα της σελίδας του, καταφέραμε να έχουμε μια μίνι επικονωνία με τον δημιουργό.

“Κάπου σε μια περίεργη γωνιά της γης κουκλοφορεί ένα τυπάκι με το όνομα Hugleikur Dagsson. Αυτός ο άνθρωπας που λες ήταν η έμπνευσή μου. Είδα μερικά σκιτσάκια του Dagsson και σκέφτηκα να τα φέρω κοντά στην ελληνική πραγματικότητα μέσω των τραγουδιών. Εγώ ψηθηκα να βρω κομμάτια και να παίξω με τις λέξεις βγάζοντας τελείως διαφορετικό νόημα”.

Και τι κάνουμε τώρα; Έχουμε τίποτα άλλο στο μυαλό μας;

“Παίζουν ομορφιές γενικά στο μυαλό μου. Υπάρχουν πράγματα που έχω σκεφτεί και το πιθανότερο είναι στο ερχόμενο διάστημα να ετοιμάσουμε μια καινούργια σειρά σκίτσων αρκετά διαφορετική από τη Σαρανταποζαρούσα. Ελπίζω να αρέσει.”

Κάπου εκεί η ασφάλειά του τον απομάκρυνε από το τηλέφωνο για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο.

Αφού τα είπαμε όμορφα όμορφα λοιπόν, διαλέξαμε τις 5 καλύτερες δημιουργίες της “Σαρανταποζαρούσας” για να έρθεις μαζί μας στην dark side του ελληνικού σκίτσου…

1. 

2. 

3. 

4. 

5. 

Για το τέλος, η συντρόφισσα Σαρανταποζαρούσα έφτιαξε ένα εξαιρετικό σκίτσο και για μας.

Ευχάριστοι ή δυσάρεστοι αυτοί ήταν οι Βιραλαίοι μας για σήμερα, να έχετε ένα υπέροχο βράδυ.

*Οι “Βιραλαίοι” είναι μία ενότητα που θέλει να αναδείξει τους viral ήρωες των social media που δίνουν νοημα στις διαδικτυακές ζωές μας με το πρωτότυπο περιεχόμενο που δημιουργούν. Ατακαδόροι του Twitter, χαβαλεδιάρικες Facebook σελίδες, photoshop junkies, τύποι που καίνε το ΥouΤube και το Ιnstagram με το υπέροχο μυαλό τους, όλοι αυτοί θέλουμε να βρουν φωνή εδώ. Και επειδή αποκλείεται να τους ξερουμε όλους και κάποιοι από αυτούς μπορεί να μας ξεφύγουν (ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ, ΠΡΟΣΟΧΗ), στείλτε μας τις πρότασεις σας για τον επόμενο “Βιραλαίο” στο [email protected].