OK, είναι λίγο τραβηγμένο το σενάριο.

Ο Morrison ΔΕΝ θα μπορούσε να ζήσει περισσότερο απ’ τα 27 του.

Απλά δεν.

Ωστόσο, εμείς θελήσαμε να φανταστούμε πώς θα ήταν αν ο ΘΕΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ δεν είχε πεθάνει μία μέρα σαν σήμερα στο Παρίσι.

Για δες.

1971 –Η σύντροφός του, Pamela Courson, τον βρίσκει αναίσθητο στο μπάνιο. Τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Οι γιατροί καταφέρνουν να τον επαναφέρουν στη ζωή. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, επιστρέφει στην Καλιφόρνια.

1972 –Βγαίνει “καθαρός” από το Κέντρο Απεξάρτησης. Σε συνέντευξη του στο Rolling Stone, εξηγεί για πολλοστή φορά ότι το επίθετό του γράφεται “με δύο ΓΑΜΗΜΕΝΑ ‘R’ και με ΕΝΑ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ‘S’. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΛΑΘΟΣ”. Το ίδιο το περιοδικό θα γράψει με 3 διαφορετικούς τρόπους το όνομά του μέσα σε μόλις μία σελίδα. 

1974 –Κάνει γνωστή την απόφασή του να αφοσιωθεί αποκλειστικά στην ποίηση. Αποσύρεται σε ένα ράντζο στη Νεβάδα.

1976 –Κυκλοφορεί η πρώτη του ποιητική συλλογή, από τότε που επέστρεψε απ’ το Παρίσι. Αν και οι κριτικές είναι γενικά θετικές, ο Bob Dylan του στέλνει γράμμα και του ζητάει να επιστρέψει στη μουσική. “Τι περιμένεις; Ότι θα δώσουν ποτέ Νόμπελ σε κάποιους σαν κι εμάς;”.

1977 –Βλέπει το Star Wars και ενθουσιάζεται. Κάνει “πίου πίου” σε αγνώστους στο δρόμο με το φανταστικό διαστημικό του όπλο. Αποφασίζει τώρα να ασχοληθεί με αυτό που σπούδασε αρχικά: τον κινηματογράφο.

1978 –Ολοκληρώνει το σενάριο της ταινίας “Ο διαστημικός Σαμάνος δεν θα κολυμπήσει ούτε σήμερα”. Χάσιμο… Το διαβάζει στον David Bowie. Φρίττει, αλλά του λέει “γαμάτο ρε”. Καμία εταιρεία παραγωγής δεν δέχεται να το αγοράσει. Αποσύρεται απογοητευμένος σε ένα τροχόσπιτο στην έρημο του Νιου Μέξικο.

1980 –Διαβάζει ένα ποίημα στην κηδεία του John Lennon. Κανείς δεν καταλαβαίνει τίποτα, αλλά τον χειροκροτάνε όπως και να ‘χει. Προσπαθεί να θυμηθεί τι είχε πάρει το 1968 όταν και κοιμήθηκε με τη Yoko Ono. “Τίποτα”, του λέει αυτή. Δεν πιστεύει στα αυτιά του.

1982 -Γεννιέται ο Lizard Rimbaud Morrison, ο πρώτος του γιος με την Pamela Courson.

1984 –Μια γυναίκα θυσιάζει την πεθερά της στον Θεό Σαύρα. Ο Morrison συλλαμβάνεται με την κατηγορία της δημιουργίας της αίρεσης “Σωτήρες-Καβαλάρηδες της Καταιγίδας”. Επιμένει ότι δεν έχει καμία σχέση. Δεν τον πιστεύει κανείς.

1985 –Τουλάχιστον 4000 άνθρωποι τον αναγνωρίζουν ως πνευματικό τους ηγέτη. Συνεχίζει να αρνείται τη συμμετοχή του. Κυκλοφορούν φωτογραφίες του που τον δείχνουν ντυμένο στα λευκά να βαφτίζει κόσμο σε λίμνη.

1987 –Ακούει για πρώτη φορά rap. Σε τηλεοπτική του εμφάνιση προβλέπει ότι το hip hop κάποτε θα κατακτήσει τον κόσμο. Οι δημοσιογράφοι χαμογελάνε ειρωνικά με τον πάντα εκκεντρικό Morrison.

1989 –Επιστρέφει στη μουσική μετά από 19 χρόνια. Το album του “Fuck bitches, Get Money” θα γίνει δεκτό με αμηχανία από την rap κοινότητα.

1990 –Γνωρίζεται με μία stripper, την Courtney Love. Η γυναίκα του δείχνει να δυσφορεί, αλλά τελικά δίνει τη συγκατάβασή της. Την παίρνουν σπίτι τους.

1991 –Σε συνέντευξή του τονίζει ότι από rock ακούει πια μόνο Cure, Bauhaus και λίγο Joy Division. Επιτίθεται φραστικά στον Vanilla Ice, τον αποκαλεί “λευκή ντροπή” και τον προσκαλεί σε rap battle. Η κοτάρα φυσικά δεν του απαντάει ποτέ.

1992 –Η Courtney Love τον παρατάει για τον Kurt Cobain. Ο Jim το παίρνει λίγο στραβά.

1994 –Ο Kurt Cobain βρίσκεται νεκρός με τα μυαλά του τιναγμένα στον αέρα, ενώ προηγουμένως είχε πάρει υπερβολική δόση ηρωίνης. Η γυναίκα του Morrison του λέει ειρωνικά “ξέχασες να του βάλεις και το δάχτυλο στην πρίζα για σιγουριά”. Την κοιτάζει ψυχρά.

1996 –Η δολοφονία του 2Pac, σημαίνει και τον θάνατο του hip hop στην καρδιά του. Αποσύρεται απ’ τη σκηνή. Οι χιπχοπάδες δεν προλαβαίνουν να κλάψουν τον 2Pac και ήδη έχουν μεγάλες χαρές.

1998 –Γεννιέται ο δεύτερος γιος του, ο Dionysus Baudelaire Morrison.

2001 –Παρακολουθώντας τα γυρίσματα ταινίας με θέμα τη ζωή του, παθαίνει οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Μετά το πρώτο του μπαλονάκι, αναγκάζει τους παραγωγούς να απολύσουν τον Nicholas Cage από τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

2002 –Μία άγνωστη γυναίκα τον μηνύει και του ζητά να αναγνωρίσει το παιδί της. Ακολουθούν άλλες 35 παρόμοιες καταγγελίες. Μετά από τεστ πατρότητας, αναγκάζεται να αναγνωρίζει συνολικά 42 παιδιά. Τα ποσά που διεκδικούν για διατροφή είναι εξωπραγματικά.

2003 –Μία εντελώς αναπάντεχη επανένωση των Doors. ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ;;; Ο Jim ορκίζεται ότι το κάνει από αγάπη για τη μουσική και μόνο. Περιοδεία σε Αμερική και Ευρώπη.

2004 –Νέα περιοδεία των Doors.

2005 –Άλλη μία περιοδεία.

2006 –Θεέ μου, πόσες περιοδείες ακόμη.

2007 –Εμφάνιση στην Oprah Winfrey. Παραδέχεται ότι ακόμα δεν έχει καταφέρει να μαζέψει τα λεφτά που ζητάνε οι πρώην ερωμένες του. Στα παρασκήνια η Oprah του προτείνει κάτι.

2009 –Ξεκινάει μία νέα καριέρα στον χώρο της τηλεόρασης. Ως αναβαπτισμένος χριστιανός και τηλε-Ευαγγελιστής γιατρεύει ανθρώπους live, ακουμπώντας με το χέρι του το μέτωπό τους και φωνάζοντας στον Σατανά “περάστε έξω, κύριε”. Μάλιστα είπαν ότι εκείνη την νύχτα πολλοί άνθρωποι είδαν την Παναγία και ένας κουτσός θεραπεύτηκε. Και μια γυναίκα στην Καλαμαριά ιάθηκε.

2011 –Ξανά στον δρόμο το θρυλικό συγκρότημα. Τρίτη τους φορά στη χώρα μας. Ανοίγουν στο OAKA μία από τις τελευταίες συναυλίες των Πυξ Λαξ. Επόμενος σταθμός: Θήβα.

2013 –Δεύτερο μπαλονάκι. Πηγαίνει στο δικαστήριο τον Justin Bieber για τη διασκευή του στο LA Woman. Χάνει την αγωγή. Τρίτο μπαλονάκι.

2015 –H αστυνομία συλλαμβάνει τη Miley Cyrus. Την είχε ξαναβρεί στο μπάνιο του να μασουλάει τα άπλυτα εσώρουχά του, αλλά όχι και τις χρησιμοποιημένες μπατονέτες του, γκαντάμνιτ. Αυτό πάει πολύ. 

2017 Είναι ο μόνος καλλιτέχνης που δέχεται να πάρει μέρος στην “ενθρόνιση” του Donald Trump. Τραγουδάει το People are Strange. Κάνει κωλοδάχτυλο και αποχωρεί, αφού πρώτα φωνάζει “είμαι ο γαμημένος Jim Morrison, μωρή πορτοκαλί κουράδα. Τι περίμενες”;

Φακ γιέα.