Ρακέτες λοιπόν. Ένα αδιάφορο, ανούσιο και βαρετό άθλημα παραλίας χωρίς νικητή, που δεν έχει πρωτάθλημα και που μόνο στόχο έχει να καταστρέψει την ηρεμία μας και να τραυματίσει τους λουόμενους (ένιγουέι, ωραία λέξη ο ‘λουόμενος’). Εντάξει μέχρι εδώ;
Εμείς από την άλλη τώρα, ετοιμαζόμαστε να την κάνουμε για κάποια παραλία φορώντας το μαγιό του μίστερ Λαβερμάνα και ακούγοντας στο γουώκμαν την Κόπα την Καμπάνα, όμως πρώτα λέμε να σου δείξουμε τους 5 κλασικούς τύπους που παίζουν ρακέτα δίπλα σου και που στάνταρ θα συναντήσουμε και φέτος. Για να ‘χεις το νου σου.
Για τσέκαρε.
1. Ο Φέντερερ
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις συναντήσει έστω μια φορά στη ζωή σου τον Φέντερερ (όχι τον Ρότζερ). Μιλάμε, ουσιαστικά, για τον ποζερά κλασικό τύπο που σηκώνει ελαφριά το ροζ μαγιό του προς τα πάνω (έτσι ώστε να φαίνονται διακριτικά τα γεννητικά του όργανα), σκάβει το δικό του μίνι λάκκο για να μην καίγονται τα πόδια του στους 42 βαθμούς κελσίου που επέλεξε να παίξει ρακέτα σήμερα και ξεκινάει το παιχνίδι του με ένα χαλαρό σερβίς ιδανικό να αποκεφαλίσει όποιο 5χρονο αποφάσισε να παίξει με τα κουβαδάκια του μες στο μεσημέρι. Ας πρόσεχες μικρέ αληταρά…
Ο Φέντερερ επίσης, δε δίνει σημασία στο αν η παραλία είχε ησυχία κι αν μέχρι την ώρα που ‘ρθε δεν ακουγόταν τίποτα άλλο παρά μόνο οι μελωδίες απ’ τα κύματα. ΝΑ ΤΟΥ. Βρίζει τον συμπαίκτη του που δεν προλαβαίνει τις μπαλιές του, φωνάζει σαν τον λοχία Πανουργιά στα καρφιά του και παίζει πάντα από την πλευρά που έχει κάνει το νέο του τατού ΔΡΑΚΟ.
Τον μισούμε;;;
Όχι μωρέ δεν τον μισούμε, απλά τον σιχαινόμαστε. (Σόρι Ρότζερ, δεν πήγαινε σε σένα).
2. Ο Bατραχάνθρωπος
Τον βατραχάνθρωπο τώρα, θα τον έλεγες και συμπαθητικό τύπο. Να, τόσο δα συμπαθητικό, όσο πατάει το πόδι του στον λάκκο ο ‘Φέντερερ’. Δεν αφήνει καμιά μπαλιά να πάει χαμένη και σε κάθε game γεμίζει με άμμο ακόμα και το κούτελό του. Αν η μπάλα κατευθύνεται προς τη θάλασσα εκείνος θα βουτήξει χωρίς δεύτερη σκέψη, ενώ αν η μπάλα πηγαίνει πάνω σε κόσμο εκείνος ακολουθεί το μοτίβο της ζωής του που είναι “Ή η μπάλα ή το κεφάλι! Και οι δύο σώοι, ΠΟΤΕ!“
Θα τον δεις μοιρασμένο σε φυλλάδια στην παραλία με το ΠΡΟΣΩΠΟ του και τίτλο “WANTED”, αφού θα τον ψάχνει η ασφάλεια από τη μέρα που ξεκόλλησε το σαγόνι μιας ηλικιωμένης κυρίας για να πετύχει το μπακ-χαντ του.
3. Ο Oικογενειάρχης
Προσπαθεί να ηρεμήσει τα παιδιά του (για να μην πρήξουν τους διπλανούς) μαθαίνοντάς τους την τέχνη της ρακέτας. Αυτό δεν πετυχαίνει ιδιαίτερα όμως, με σκοπό τα πιτσιρίκια να μετατρέπουν τις ρακέτες σε κουβαδάκι και να τον αφήνουν σύξυλο επάνω στην καυτή άμμο.
Τον λυπόμαστε, ωστόσο, γιατί ξεμένει ΠΑΝΤΑ με την μικρή ρακέτα σε μια γωνιά και ανταλλάζει μπαλιές με τον εαυτό του, καθώς η γυναίκα του διαβάζει περιοδικά και τα παιδάκια του κάνουν παρέα με άλλα παιδάκια αδιαφορώντας ΠΑΝΤΕΛΩΣ για τον δύσμοιρο πατέρα τους. Είμαστε μαζί σου ρε τύπε. Παίξε τώρα λίγο μόνος σου να δούμε κάτι…
4. Η Μέγκαν η Φοξ
Δεν έχει την παραμικρή ιδέα από ρακέτες, όμως όλη η παραλία παρακολουθεί με δέος -και σαλάκι στο πηγούνι- τις περίτεχνες προσπάθειές της. Μετά από εικοσιπέντε δευτερόλεπτα παιχνιδιού, η ίδια σταματάει για λίγο το παιχνίδι της και πηγαίνει να ρίξει προκλητικά νερό στο σώμα της στην ντουζιέρα.
Επιπλέον, παρακαλάς να πετάξει το μπαλάκι στη μεριά σου (ακόμα κι αν σου ρίξει τον καφέ χαμογελάς) και ταυτόχρονα κατεβάζεις πιο χαμηλά την ξαπλώστρα σε κάθε της σερβίς.
Για την ιστορία, στα αρνητικά της Μέγκαν της Φοξ είναι το ελαφρύ πιάσιμο της ρακέτας, αφού με κάθε της μπαλιά, μαζί με το μπαλάκι φεύγει και η ΞΥΛΙΝΗ ρακέτα. Ρεστ ιν πις.
5. Το Μπολ μπόι
Ή αλλιώς ο κακόμοιρος της παραλίας. Κάνουμε λόγο για τον τρίτο της παρέας ο οποίος ΚΑΙ δεν παίζει αλλά ΚΑΙ κάνει ένα χιλιόμετρο για να φέρει το μπαλάκι στους φίλους του. Στα δυνατά καρφιά κινδυνεύει η ζωή του, όσο τα γόνατά του σιγοψήνονται στην άμμο.
Στο τέλος οι φίλοι του τον ρωτάνε «Ποιος έπαιξε καλύτερα;;; Εεε;;;»
«ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ;;; ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΑΚΕΤΕΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ. ΖΩΑ. Ε ΖΩΑ.», λέει από μέσα του, όσο τρέχει να μαζέψει το μπαλάκι τους μέσα απ’ το στόμα ενός αδέσποτου Ροτβάιλερ.