Δεν θεωρώ ότι η βία είναι η ενδεδειγμένη λύση στα προβλήματα της ανθρωπότητας. Αλλά είναι μερικές φορές που δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς ρε φίλε, δεν γίνεται! Ντάξει, ίσως να μην είναι και λίγες τελικά.

Τέλος πάντων υπάρχουν συμπεριφορές που αξίζουν ισόβια φυλάκιση και βασανιστήρια και αν ζούσαμε σε έναν τέλειο κόσμο αυτοί οι νόμοι θα ίσχυαν. Γιατί; Γιατί έτσι πρέπει!

Υπάρχουν οι μικρές και αθώες ανηθικότητες που όμως δεν είναι ούτε μικρές ούτε αθώες. Είναι σχεδιασμένες, είνα σιχαμένες και αξίζουν τα χειρότερα σε όποιον τις επιχειρεί.

Έχουμε και λέμε.

ΚΛΟΠΗ ΑΝΑΠΤΗΡΑ

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων. Εκείνοι που αγοράζουν αναπτήρες και βοηθούν την οικονομία να προχωρήσει ένα βήμα μπροστά και εκείνοι οι κατάπτυστοι αληταράδες που παρασιτούν εναντίον των πρώτων. Ρε δεν ντρέπεστε ούτε λίγο ρε; Είστε αυτοί που μας βουτάγατε τα μολύβια από την κασετίνα έτσι; Είστε αυτοί που έκαναν μπούλινγκ στους μικρότερους. Και δε φτάνει που τους κλέβετε απροκάλυπτα και χωρίς καμία ντροπή, δεν το παραδέχεστε κιόλας. Είναι αυτή η μουλωχτή, ελεεινή φάρα ανθρώπων που το θεωρεί ντροπή να αγοράσει ή έστω να πάρει έναν διαφημιστικό αναπτήρα και προτιμά να βουτήξει τον δικό σου τον τίμιο. ΙΣΟΒΙΑ ΡΕ! 

ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Βλέπεις την ουρά, γίνεται πανικός και σκέφτεσαι “πω πω τι μαλάκες είναι αυτοί, ας τους περάσω όλους και ας μπω μπροστά να περιμένω εγώ που είμαι ο σούπερ έξυπνος που το σκέφτηκα”. Γκες γουάτ. Είσαι απλά ένας παρτάκιας, είσαι ο λόγος που μπήκαμε στα μνημόνια, είσαι ένα κινούμενο σίχαμα, είσαι αυτός που ορίζει τη λέξη “Ελληνάρας”, είσαι η ντροπή του ανθρώπινου είδους. Οι τύποι που το κάνουν αυτό είναι εκείνα τα παλικάρια με τα βαμμένα σκούρα φανάρια, τα χαμηλωμένα πισωκίνητα και τον Παντελίδη στο τέρμα που βγάζουν το χέρι απέξω κρατώντας τσιγάρο και φωνάζουν “σσσσσσσσσσ” μόλις δουν όμορφο κορίτσι. Ισόβια και στην απομόνωση.

ΦΡΑΠΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΟ

Καλά αυτό προφανώς δεν παίζει να σου συμβεί σε μαγαζί και είναι λογικό. Αλλά πόσες φορές σου έφτιαξε καφέ κάποιος και στον έφερε ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΑΚΙΑ; Γιατί σου λέει, έχει τόση ζέστη, το νερό το έβαλα στο ψυγείο πριν λίγο, τι είναι αυτό που δεν χρειάζεται καθόλου ο καφές σου; Παγάκια μαλάκα μου! Γιατί αν δεν φροντίσει η μάνα σου για τον λαιμό σου ποιος θα το κάνει; Αυτό συνήθως το κάνουν άνθρωποι που δεν πίνουν φραπέ και δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο σημαντικά είναι τα παγάκια στον φραπέ. Δηλαδή για ποιον λόγο να κάνεις κάτι τέτοιο; Γιατί να φτιάξεις έναν παγωμένο καφέ χωρίς να είναι παγωμένος; Ισόβια.

ΡΟΥΦΗΓΜΑ ΚΑΦΕ

Ναι το καταλαβαίνω ότι ο καφές σου καίει. Ναι το καταλαβαίνω ότι η γλώσσα σου δεν θέλεις να γεμίσει φουσκάλες. Άκου όμως τι σκέφτηκα. Μπορείς απλά να περιμένεις να περάσει ένα λεπτό για να μη σε κάψει και να μη χρειαστεί να ακουστείς σαν ηλεκτρική σκούπα που ρουφάει ό,τι βρει μπροστά της. Είναι κακό, είναι αποκρουστικό και αν δεν είσαι πάνω από 80 χρονών σε χωριό με υψόμετρο άνω των 700 μέτρων δεν έχεις κανένα λόγο να το κάνεις. Που ούτε τότε έχεις κανένα ελαφρυντικό δηλαδή αλλά τέλος πάντων έχουμε και ένα σεβασμό στην τρίτη ηλικία. Δις ισόβια!

ΜΑΣΗΜΑ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ

Δηλαδή πες μου εσύ, αν εκτελούνταν όσοι τρώνε με ανοιχτό το στόμα θα στενοχωριόσουν; Εγώ όχι. Σεβάσου ρε σουρεκλεμέ τους γύρω σου που δεν έχουν καμία όρεξη να δουν και να ακούσουν τη διαδικασία της άλεσης που συντελείται μέσα στο στόμα σου. Σεβάσου εμάς τους κανονικούς ανθρώπους που τρώμε και δεν αντλούμε καμία έμπνευση από το δικό σου φαγητό. Κι αν δεν θέλεις να μας σεβαστείς, λυπήσου μας διάολε! Γιατί πρέπει να το ζήσουμε αυτό, τι κακό κάναμε;