Θα προσποιηθούμε ότι δεν γεννήθηκε καν.

Θα κάνουμε σαν ο Kurt Cobain να μη στάλθηκε ποτέ στη γη απ’ τον Ουράνιο Πατέρα Του για να φέρει τούμπα όλη την ποπ κουλτούρα.

Για να απαλλάξει από το εμπορικό σκουπιδαριό την αγαπημένη μας ρουάκ, που πετούσε στο περιθώριο πραγματικά διαμάντια που θα ΕΠΡΕΠΕ να πουλάνε εκατομμύρια.

Δες 12 εφιαλτικές καταστάσεις που θα ζούσαμε αν δεν υπήρχε ο Cobain.

12 εφιαλτικά σενάρια που ευτυχώς παραμένουν στο χώρο του φανταστικού.

Για τσέκαρε, εκτός αν είσαι παλαιολιθικός μεταλάς/παλιοροκάς με δικό σου μόνιμο stand στα εγχώρια live των Σκόρπχιονς (μίσησέ με).

1. Σε λίστα του Rolling Stone για το μεγαλύτερο συγκρότημα των τελευταίων 30 ετών, πρώτοι θα ήταν οι Skid Row ή κάποια άλλη hair metal αηδία.

2. Οι REM θα συνέχιζαν να παίζουν τα διαμάντια τους σε clubs των 200 ατόμων.

3. Ο Eddie Vedder απογοητευμένος θα διέλυε τους Pearl Jam, θα κρατούσε καμιά πενηνταριά κόπιες για τον εαυτό του απ’ το “Ten” και θα τα πουλούσε σε πάγκο έξω από κάποιο σταθμό του μετρό (έχει μετρό το Seattle;).

4. Η Courtney Love θα συνέχιζε την καριέρα της στα κωλόμπαρα και τώρα θα ήταν σε κάποια μαγαζάρα στο Αγρίνιο, περιμένοντας πότε θα σκάσουν οι επιδοτήσεις για να γεμίσει το “Kiss” (το όνομα της μαγαζάρας) από ξαναμμένους αγρότες. (ok, εδώ θύμισα λίγο Τζήμερο)

5. Θα υπήρχαν συζητήσεις αυτήν τη στιγμή αν οι Bon Jovi είναι μεγαλύτεροι από τους Beatles (και πιθανότατα οι περισσότεροι να θεωρούσαν ότι είναι).

6. Δεν θα θυμόταν κανείς ότι κάποτε στο MTV υπήρχε κάτι που λεγόταν unplugged και ότι εκεί πήγαιναν μπάντες να παίξουν χωρίς ρεύμα.

7. Το Seattle θα παρέμενε η πόλη που από μουσικές ιδιοφυΐες έβγαλε μόνο τον Jimi Hendrix (και από νέρντουλες κάποιον Bill Gates).

8. Δεν θα βλέπαμε ποτέ την Τσιμτσιλή να σιγομουρμουράει Πάνο Καλλίδη πάνω από το Smells Like Teen Spirit.

https://www.youtube.com/watch?v=WHuguphmRWA


9. Δεν θα υπήρχε ροκ τραγούδι με κιθαριστικό σόλο μικρότερο των 7 λεπτών.

10. Οι Pixies και οι Sonic Youth θα ήταν cult μύθοι για ελάχιστους και παντελώς άγνωστοι για το 99,99% του παγκόσμιου πληθυσμού.

11. Το δερμάτινο παντελόνι και το βαμμένο ξανθό μαλλί, φουσκωμένο από λακ, θα ήταν μία βασανιστική στυλιστική καθημερινότητα. Για τους άντρες.

12. Θα ήταν οι ράπερς αυτοί που θα κορόιδευαν όσους ακούνε ροκ γιατί στα τραγούδια τους θα μιλούσανε μόνο για αμάξια και γυναίκες… Άσε που τα βίντεό τους θα ήταν γεμάτα μοντέλα που θα λικνίζαντο πρόστυχα μπροστά σε σκουπίδια τύπου Motley Crue, κάνοντας έξαλλους Snoop Dogg και Nelly που θα μιλούσαν ξεκάθαρα για σεξισμό.  

Δεν ξέρουμε πώς θα ήταν η μουσική σήμερα αν δεν τίναζες τα μυαλά σου στον αέρα, αλλά ξέρουμε πόσο την άλλαξες για όσο καιρό τα κρατούσες μέσα στο κεφάλι σου.