Δεν ξέρω αν θυμάστε τη υπερεύστοχη ερμηνεία της Σοφίας Φιλιππίδου, στους Δύο Ξένους. Τότε που ψάχναμε την κυρία Μίνα μας που την έκανε επειδή έμαθε ότι το Μαρινάκι είναι έγκυος, από τον κύριο Μαρκορά; Είχε καθίσει η θεότητα, τον Πτέραρχο πατέρα και τη Φλώρα στον καναπέ και τους έβγαζε το λάδι για το πώς πρέπει να στεναχωρηθούν, για να φτάσουν τα νούμερα στο θεό ώστε να πάρει το ταγεράκι που λιμπίστηκε. Ε, αυτό το κωμικό δράμα, το ζούμε non stop χρόνια τώρα με τη Βίκυ τη Χατζηβασιλείου, να μας πακετώνει ασταμάτητα.

 
 
Η Βίκυ, είναι μια καλοσυνάτη κυρία που το μόνο που θέλει είναι να βλέπει τις οικογένειες μονιασμένες. Όταν το καταφέρνει, επιβραβεύει τον εαυτό της με δυο αγώνες beach volley. Ο μακιγιέρ της, έχει εκπαιδευτεί και σε κάθε εκπομπή την προετοιμάζει σαν να πρόκειται να πέσει σε έναν κουβά με δάκρυα. Αποτέλεσμα αυτού, είναι η Βίκυ μας να κλαίει κομψά και να μην μετακινείτε μήτε μάσκαρα, μήτε ρουζ. Απαστράπτουσα, υποδέχεται κοινό και καλεσμένους με υφάκι βαρόνου κοκαΐνης, έτοιμη να τους στραγγίξει ό,τι ζουμί κυκλοφορεί σε μάτια και μύτη.

 


Θέλεις αγόρι μου να βρεις τον πατερούλη σου, που σε παράτησε μωρό στην πόρτα μιας άγνωστης κυρίας και τώρα μεγαλώνει τα παιδιά μιας άλλης; Θα φυσήξεις σε όλα τα χαρτομάντηλα του πλατό και τότε η καλή Βίκυ θα διώξει το πακέτο. Αν τώρα θες να την κάνεις πολύ χαρούμενη, θα ρίξεις μια λιποθυμία, να τρέξει με τα ψηλοτάκουνα της να σε σώσει, φωνάζοντας το αόρατο χέρι να φέρει νερό. Μη γελάς! Δεν είναι ούτε αστείο, ούτε εύκολο να είσαι ή να προσπαθείς να μοιάσεις στη Βίκυ. Σκέψου, ότι κάποτε δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε πιο απωθητικό πλάσμα από τη φανταστική Τατιάνα. Ε, η Βίκυ κατάφερε το ανέλπιστο. Με τη Βίκυ δεν τα βάζεις φιλαράκο…

Έχει και κάτι τεκνά που πηγαινοφέρνουν τα πακέτα της, για να τρελαίνεται η μάνα μου, για το πότε θα βρω και εγώ ένα τέτοιο. “Είδες ο Πέτρος; Και κούκλος και πτυχιούχος Πολυτεχνείου και τηλεοπτικός”. Παντρεύτηκε μάθαμε ο Πέτρος, αλλά ακόμη τον σκεφτόμαστε, κάθε φορά που η Βίκυ μας στέλνει τον αντικαταστάτη του, να πιάσει στον ύπνο ανθρώπους που ανοίγουν την πόρτα τους ανυποψίαστοι, για να πάρουν το κλειδάκι τους και να μας κρατήσουν σε αγωνία για το αν θα βρεθούν στο πλατό την εκπομπής. Για να κάνουν πως δεν έρχονται και θα φροντίσει η σμιλεμένη παρουσιάστρια, να μη βρει ο παπάς να θάψει.

Στη χθεσινή εκπομπή, η αλαβάστρινη παρουσία, τα πήρε κρανίο με τον γιο που δεν ήθελε να συγχωρήσει τη μάνα. Άλλος αυτός! Τους ξεκούνησε όλους, για να μην διώξει τελικά τον τοίχο. Πήγε να κάνει και κάτι ανορθόδοξα τσαλίμια στο ναό της θεάς και του έκοψε τον βήχα στο πι και φι. ‘Ασε μας χρυσέ μου, που θα μας μάθεις τη δουλειά μας. Κάθε εβδομάδα πέφτουμε στη μάχη του ξεσκίσματος της ψυχής των ανθρώπων και θα έρθεις ΕΣΥ να μας κουνήσεις το δάχτυλο. 

Εκτός από τις πνιχτές λέξεις που καταφέρνει να ψελλίσει κάθε φορά που κάποιος βρίσκει τη μάνα του και εκείνη υπόσχεται να τον σώσει από τα ναρκωτικά και να του δώσει το ένα της νεφρό, η Βίκυ τα καταφέρνει και φοβερά στις δηλώσεις της εκτός πλατό. “Εγώ δεν κάνω διακοπές στο κότερο του Κοντομηνά” και “Δεν ξανακάνω μπότοξ γιατί θέλω να έχω έκφραση στην εκπομπή”. Το αγαπημένο σημείο, που οι άλλοι δημοσιογράφοι (;) την χαρακτηρίζουν αντράκι και ότι τα λέει έξω από τα δόντια. Όπου ντομπροσύνη και ξηγημένες κουβέντες, βλέπε Βίκυ. Η απόλυτη εκμετάλλευση της ανθρώπινης αδυναμίας, η ξεδιάντροπη προβολή ατόμων σε δύσκολη ψυχολογική συνθήκη, είναι το ψωμάκι της όποιας παρουσιάστριας φαντασιώνεται σημαντική την ασημαντότητα της.

Εκατό φορές οι ίδιες ερωτήσεις, μέχρι να πάθει ο άλλος κρίση άγχους, να θολώσει η εικόνα και να ακούγονται μόνο οι φωνές για έναν γιατρό, με μουσικό χαλί θρίλερ. Δεν είναι μόνο το καρακιτσαριό της υπόθεσης, είναι η αναξιοπρέπεια και η επικινδυνότητα του κάθε ένα και της κάθε μιας, που ξεπουλάει κάθε ηθική και εσωτερικό όριο, για τη ματαιοδοξία που βρωμάει από τα σωθικά της.

Βίκυ μας συγχαρητήρια! Είσαι ό,τι χειρότερο μπορεί να μας βρει Πέμπτη βράδυ, κομμάτια στον καναπέ. Έπαιξες με δύσκολους αντιπάλους, πάλεψες και βγήκες νικήτρια. Συνέχισε την καλή δουλειά, έτσι και αλλιώς δεν έχεις για κάτι να ντραπείς, στο λειτούργημα που διαπράττεις.