Το παν είναι να μην εγκλωβιστείς Παρασκευή βράδυ με τη γιαγιά στο σπίτι. Πέραν των δεινών που μπορούν να σε βρουν με την ύπαρξη της και μόνο, ίσως ήδη ξέρεις ότι δεν είναι καθόλου διαλεκτική με το κοντρόλ της τηλεόρασης. Έτσι λοιπόν, μετά από πολλά σήκω-κάτσε και ακόμη περισσότερα επιφωνήματα απογοήτευσης για τα χαμένα νιάτα, το βράδυ αυτό, καλωσορίσαμε το 2002 βλέποντας την πρεμιέρα του Star Academy.

Ήταν τόσο αδιανόητα αισχρό, που γινόταν κωμικό και ανυπόφορο μαζί. Πάμε λοιπόν να σου πω τι πρόλαβα να δω, μέχρι να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός άμυνας που με κοίμισε μέσα σε φωνές χειρότερες από τη δική μου, σε μια αγκαλιά ανθρώπων που θυμίζουν φθηνό γκλαμ περασμένων και δυστυχώς όχι ξεχασμένων δεκαετιών. 

https://www.youtube.com/watch?v=1-PQbb6NaIA

ΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ. Αυτό θα έπρεπε να καθιερωθεί σαν η δέκατη τέχνη. Αλαβάστρινα πρόσωπα μας άφησαν έντρομους, με μάτια και μύτες που άλλαξαν θέση και σχήμα, διατηρώντας την ίδια ταυτότητα. Για αρκετή ώρα πίστευα ότι στα μάγουλα του υποτιθέμενου παρουσιαστή έλαμπαν δυο μικρά λαμπάκια, ενώ στο κούτελο ξέπεσε κάμποση φεγγαρόσκονη. Απαλό μολύβι στα μάτια για τον αιώνιο σύντροφο της απόλυτης και λίτρα η aloe για την νούμερο ένα σταρ και τους αυλικούς της. Σαν τις χαζές ποντάραμε με τη γιαγιά ποια είναι ποιος, μέχρι που αποκάναμε. ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΑΓΑΠΗΤΗ ΤΗΛΕΘΕΑΤΡΙΑ, από 389,90 ευρώ ΜΟΝΟ με 29,90. 

Τέλειο είναι ότι αποκαλούν αυτούς τους δύσμοιρους 16 που κλειδώθηκαν σε ένα σπίτι, ταλέντα. Έσπασε ρεκόρ η αφωνία, αφού η τηλεθέαση δεν ράγισε ούτε αυγό καταλάθος. Να μη σώσω να ξανακούσου άνθρωπο να πατάει σε νότα, αν σας λέω ψέματα. Τα αφτιά μας έπεσαν σαν σκυλιού που το τσάκωσε το αφεντικό του να μασουλάει τα παπούτσια του. Στο αμάξι μου, καλύτερες ερμηνείες έχουν δοθεί. Το κοινό φυσικά παραληρούσε εξαιτίας του τύπου που το ξεσήκωνε και λογικά είναι με αναρρωτική μέχρι το άλλο live. Ένα μεγάλο μπράβο στην παραγωγή που τα πήγε όσο χαλιά πιστεύαμε από την αρχή ότι θα τα πάει. Υπέροχος Μένιος, δεν μπορούσε να προφέρει σωστά ούτε τη δισκογραφική εταιρεία που δίνει το σύμβολαιο με το ταλέντο, που θα κόψει πρώτο το νήμα. Μας ξεκούφανε με τις τσιρίδες του, θυμίζοντας μας για ακόμη μια φορά, πόσο καλύτερος ήταν σαν μάνατζερ πρώην πορνοσταρ. 

Αλλάξαμε συκώτι από τα γέλια. Όχι δεν γελάσαμε τόσο με τον πρώην εκδότη που τον προανήγγειλαν με φωτογραφίες του από καλές κιμπάρικες εποχές, Nitro. Ούτε με την κουμπάρα της απόλυτης που ήταν σαν να μην ήταν, σκεπτόμενη το ξύπνημα της Σαββατιάτικα, μιας και κάνει και πρωινή εκπομπή για να δικαιολογήσει το μισθό της. Όλο το ζουμί, ήταν στα βιντεάκια πριν σκάσουν τα ταλέντα στην πίστα. ΚΑΝΕΝΑ κορίτσι δεν ήξερε τι είναι το one night stand και ΚΑΝΕΝΑΝ σχεδόν δεν τον έχουν απατήσει φανερά. Προφανώς ούτε λόγος για ραντεβού στα τυφλά και όλοι πιστεύουν στον Θεό. Σοβαρότης μηδέν, σε ένα show που μας έκανε να νιώσουμε και πόρνες και κερατωμένες και άθεες. Ωραία εκπαιδευτικά προγράμματα…

Εντυπωσιακή αχαρίλα από τον συνθέτη της “Χονολουλού”, ο οποίος ναι μεν πληρώθηκε για να είναι εκεί, όμως έπρεπε με κάθε τρόπο να δείξει πόσο ανώτερος είναι από αυτούς που τον προσκάλεσαν και κυρίως από αυτούς που τον βλέπουν. Δεν φίλησε τον Μένιο μήπως και ξεβάψει ο ένας πάνω στον άλλον και αποφάσισε να μη μιλήσει μέχρι να αποφασίσει να κρίνει. Καταπληκτικός ανούσιος λόγος, που αφορούσε τι χρώμα είναι τα σεντόνια παίκτριας, το ύψος και τα κιλά της. Σχεδόν ερεθιστήκαμε όταν μας εξομολογήθηκε ότι είναι άγριος μόνο με τα κορίτσια και ότι του αρέσουν οι ανωμαλίες. Συνήλθαμε γρήγορα όταν μας διευκρίνισε ότι δεν είναι ψώνιο. Ρώτησε μάλιστα μια από τις παίκτριες που ανέχονταν χαζοχαρούμενα αυτόν τον εξευτελισμό, αν ξέρει τι σημαίνει “αρωγός” και πως γράφεται. Μας κομπλάρει η ευφυία σου γνωστέ συνθέτη, δεν μπορεί να σε παρακολουθήσει ούτε η γιαγιά μου…

Είναι πραγματικά σπαρακτικό να βλέπεις όλους όσους έλαμψαν τα χρυσά χρόνια του ήλιου του πράσινου, να ζητιανεύουν ένα τους πλάνο στη χειρότερη τηλεόραση που μπορεί να υπάρξει. Αγχωμένη σου λέει η διευθύντρια της Ακαδημίας (?!) που αρμοδιότητες δεν ξέρουμε ποιες είναι, για το αν θα κατασπαράξουν άλλο διάσημο ριάλιτι, που δεν έχει να κατασπαράξει ούτε καρύδα. Καθόταν εκεί υπομονετικά μπας και ξεφύγει ένα δάκρυ από τον παίκτη που ο κόσμος ψήφισε να αποχωρήσει σαν τον χειρότερο των χειροτέρων, αλλά τίποτα αυτός. Φήμες θέλουν όχι ένα αλλά δύο δάκρυα να χάραξαν τα μάγουλα της διευθύντριας, μετά την ανάγνωση των νούμερων τηλεθέασης.

Δεν ήθελε σου λέει η απόλυτη να τραγουδήσει σε αυτήν τη χρονομηχανή που μπήκε και που τόσο μάταια πάσχισε για τη νεότητα. Εκεί οι φανς! “Ζούμε για να σε ακούμε” και άλλα υπερβολικά την έφεραν μπροστά στο απρόσμενο. Ευτυχώς οι μουσικοί ήξεραν από έξω τη μελωδία και ακόμα πιο ευτυχώς υπήρχε ένα πρόχειρο μπαλέτο από πίσω, να ρίξει δύο στροφές. ΠΟΣΟ ΤΥΧΕΡΗ! Ο πρώην άντρας της και η κουμπάρα της καμάρωναν, ενώ ο Μένιος δεν μπορούσε να ξεκαρφιτσώσει το σιχαμένο του χαμόγελο από τα αφτιά.

Σημείωσα να μετανιώνω μια ζωή για αυτό το βράδυ Παρασκευής…