Η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη μας βρίσκει αντίθετους. Η ποινικοποίηση εγχειρημάτων αλληλεγγύης συνιστά πρακτική που δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς”. Μια λογική δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν σταματά να γοητεύει και να απογοητεύει, με ταχύτητα φωτός. Ένα ατέλειωτο τρολ, μιας κυβέρνησης που αποδεικνύει με αφοπλιστική συνέπεια τον τεράστιο στίχο των Social Waste “Η επανάσταση μονάχα έχει ουσία, όσο κρατάει μέχρι να γίνει εξουσία”.

Εκκενώθηκε που λες η Βίλα Ζωγράφου και το στέκι της Αλκιβιάδου που φιλοξενούσε μετανάστες, όχι από τα συντηρητικά κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Όχι παιδί μου σου λέω! Η πρώτη φορά αριστερά, τα καταφέρνει το ίδιο καλά και σαν όλες της πρώτες φορές πονάει.

Αντιδρώ σήμερα στον εαυτό μου, που έστω και για μια στιγμή της απελπιστικής καθημερινότητας, φαντασιώθηκα ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε ελάχιστα καλύτερα, με εκείνους που φώναζαν για αλληλεγγύη και ανθρωπιά.

Όπως είπα και παραπάνω, μου αρέσει η συνέπεια στην ασυνέπεια της κυβέρνησης, που καπηλεύτηκε την αριστερή ιδεολογία για πάρει την εξουσία, κάνοντας μας να μην έχουμε μούτρα να κυκλοφορήσουμε στην κοινωνία. Και λες δεν πειράζει το μνημόνιο, να πάνε στην ευχή και οι συντάξεις, εμείς έχουμε την αγάπη μας, την αλληλεγγύη, το νοιάξιμο. Γέλασε κανείς;

Εντάξει, είναι καταπληκτικό αυτό που συμβαίνει. Δεν είναι στιγμές, είναι όλο! Από την πρώτη στιγμή, από το πρώτο λεπτό ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Φήμες ήθελαν τη διάσπαση σε ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού, εξωτερικού και Βαλκανίων. Έπειτα, θα κυκλοφορούσε ΣΥΡΙΖΑ σε νομούς, πόλεις και κωμοπόλεις. Όλοι αυτοί θα κατέβαζαν διαφορετικά ψηφοδέλτια και θα γινόταν το έλα να δεις. Τα ξέρω από τα χρόνια τα φοιτητικά, που η σχολή ανοιγόκλεινε γιατί κάθε τόσο τις βγάζαμε έξω και τις μετρούσαμε. Τόσες μακριές ιδεολογίες! Σε άλλα νέα, ο Χρήστος Καραγιαννίδης συριζαίος βουλευτής, επαναστατεί με την επίσης συριζαία Ελένη Αυλωνίτου, για το πώς χειρίστηκαν τη φάση στην οικογενειακή τους στέγη.

Εντυπωσιακό είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί Τμήμα Δικαιωμάτων, το οποίο είναι και έξαλλο. “Η αριστερά, παραδοσιακά, ξέρει να διεκδικεί χώρους και δικαιώματα με το δικό της τρόπο: με πρόταση, έμπνευση, αλληλεγγύη, με ανθρώπους, κίνημα και ασφαλώς όχι με τα ΜΑΤ”. Εντάξει πλάκα! Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, που πόσοι να είναι στην τελική, δεν συναντιούνται στους διαδρόμους, στα γραφεία, έστω στην πιλοτή καθώς μπαίνει ο ένας και βγαίνει ο άλλος; Να συνεννοηθούν πέντε πράγματα, να βγουν να τα πουν να μην μπερδεύουν και εμάς. Παραμένουμε αλληλέγγυοι ή πετάμε χαρταετό; Παίζουμε ακόμα την ατζέντα με τα ξερονήσια ή τα βαφτίσαμε Παρθενώνες; Έχουμε τα γκομενικά μας για άλυτα ερωτήματα, μην παίζετε με τη ψυχολογία μας.

Σας γλεντάει ο Θεοδωράκης. Ποιος; Ο Θεοδωράκης! Που λόγο ύπαρξης ψάχνει και του τον χαρίζεται εσείς. Πάει ο Πρωταγωνιστής που στέρεψε η γούρνα του και τουιτάρει: “Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υπαρξιακό πρόβλημα με τις εκκενώσεις των καταλήψεων μπορεί να τις ονομάσει “επαναπροώθηση καταληψιών”. Εντάξει, εγώ αν ήμουν ΣΥΡΙΖΑ θα ντρεπόμουν. ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΤΑ ΛΕΩ ΜΠΑΜΠΑ!

Αν πρέπει να πούμε τι μας στεναχωρεί στα αλήθεια, θα μας πάρουν τα ζουμιά. Είναι γλυκό το πιοτό της εξουσίας, ποιος είναι αυτός που δεν λαχτάρισε να πιεί; Έσκιζε τα αντάρτικα ιμάτια του 4 χρόνια πριν ο ΣΥΡΙΖΑ για τη “Βίλα Αμαλίας”, για να φτάσει σήμερα σε μια νυκτί να κλείσει δύο καταλήψεις. Τότε βέβαια η σημερινή κυβέρνηση φλέρταρε με τον αναρχικό χώρο, αλλά μιας και τα προκαταρκτικά δεν άναψαν τη φάση, αποφάσισε να κλείσει νέο ραντεβού, εναρμονιζόμενος πια με την αστική του υπόσταση. Δεκάρα τσακιστή δεν δίνει για την καζούρα που τρώμε. Η αριστερά το ένα, η αριστερά το άλλο… ΠΑΙΔΙΑ, ΟΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΤΕ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ! 

Παίζουν με τη νοημοσύνη μας, μιας και ξέρουν ότι έχουμε συνηθίσει. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει ότι στο κτήριο της Αχαρνών, από το οποίο απομακρύνθηκαν 127 πρόσφυγες, θα εγκατασταθούν το επόμενο διάστημα ασυνόδευτοι ανήλικοι αλλοδαποί. Οι πρόσφυγες θα μεταφερθούν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, μέχρι να μεταφερθούν σε δομές προσφύγων. Άραγε θα διαμένουν σε καλύτερες συνθήκες; Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε προβεί και σε εκκένωση άλλων κτηρίων που φιλοξενούν κατατρεγμένους; Επίσης, η Βίλα Ζωγράφου θα αποδοθεί στον δήμο Ζωγράφου για κοινωφελούς σκοπούς. Να υπενθυμίσουμε στην άλλοτε εναλλακτική κυβέρνηση, πως μέχρι τώρα ως ελεύθερος πολυχώρος έκφρασης λειτουργούσε, με προβολές ταινιών, συναυλίες και άλλες εικαστικές δράσεις. Μπορεί να μας διαβεβαιώσει κάποιος, χωρίς να τον αναιρέσει κάποιος άλλος στη συνέχεια, ποιος εξασφαλίζει ότι δεν θα ερημώσει ο χώρος αυτός σε λίγους μήνες; Μα τι λέω; Αυτά είναι ψλά γράμματα, και η κυβέρνηση πια διαβάζει μόνο τα κεφαλαία…