Η φάση μου με τον Wax Tailor ξεκίνησε όπως όλοι οι μεγάλοι έρωτες σε αυτή τη ζωή. Κατά τύχη. Όταν ήμανε νεότερος έψαχνα να βρω όμορφες μουσικές για να με βοηθούν να διαβάζω με ηρεμία και κατα τύχη έπεσα στο πασίγνωστο Que Sera Sera που με γοήτευσε. Όταν άρχισα να γκομενίζω, έψαχνα μουσική που να ταιριάζει άκοπα με το σεξ και να μη χρειάζεται να αλλάζω τραγούδι κάθε 5 λεπτά και βρήκα αυτό. Στο Provocateur θέλω απλά όμορφη μουσική για να μην ακούω από δίπλα μου τη Χρύσα να ταλαιπωρεί την καρέκλα της. Και τη βρήκα.

Αν λοιπόν δεν γνωρίζεις τον Wax Tailor, αυτό που πρώτα πρέπει να μάθεις, είναι ότι η μουσική του ταιριάζει παντού. Ο Γάλλος μουσικοσυνθέτης (ας τον πούμε έτσι) παίζει electro hip-hop / downtempo (ας την πούμε έτσι) αλλά διάολε, αν τον ακούσεις, ούτε εσύ θα μπορέσεις να το περιγράψεις ακριβώς. Ο τύπος είναι απλά αλλού και είναι υπερπαραγωγή.

Εμείς μιλήσαμε μαζί του με αφορμή τα Live του σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, 17 και 18 Μαρτίου σε Fix Factory of Sound και Fuzz Club αντίστοιχα και του ζητήσαμε να μας πείσει να τον δούμε αντί να μείνουμε σπίτι και μάλλον το έκανε.

ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ! 

Όταν πήρες το πρώτο σου sampler, φανταζόσουν ότι θα ταξίδευες όλο τον κόσμο για να παίξεις τη μουσική σου;

Ήμουν 15 ετών όταν ακούμπησα ένα sampler για πρώτη φορα και 19 όταν αγόρασα το πρώτο δικό μου, άλλα διάολε όχι, δεν το πίστευα! Περίμενα ότι θα κάνω κάποια shows, αλλά και το Παρίσι από μόνο του ήταν μια μεγάλη πρόκληση smiley.

Πώς θα περιέγραφες τον Wax Tailor σε κάποιον που δεν έχει ιδέα ποιος είσαι;

Μάλλον θα έλεγα οτι είμαι ένας μουσικοσυνθέτης που προσπαθεί να φτιάξει μουσικά ταξίδια μέσα από ένα είδος ορχηστρικού χιπ-χοπ κύματος.

 

Πολλά τραγούδια σου έχουν μέσα τους κομμάτια από παλιές ταινίες. Μεταξύ μας, είσαι έτοιμος να γράψεις soundtrack για κάποια ταινία ε;

Δεν ξέρω, θα το ήθελα πολύ και έχω μιλήσει γι’αυτό με διάφορους σκηνοθέτες αλλά χρειάζομαι και το σωστό project. Δεν είναι εύκολο. Κάποτε μου πρόσφεραν μια δουλειά με ένα movie studio στο Hollywood αλλά αρνήθηκα γιατί ήξερα ότι δεν θα δουλέψει όλο αυτό, ήθελα να είμαι ελέυθερος, δεν έχω το ταλέντο άλλων να μπορώ να μπορώ να δουλεύω κατά παραγγελία.

Τι σε τράβηξε στο χιπ-χοπ;

Σχεδόν τα πάντα, η όλη του κολτούρα με συνεπήρε και μου άλλαξε τη ζωή, ήμουν έφηβος και ήταν τα πάντα για μένα, απλά έπρεπε να γίνω κι εγώ μέρος αυτού του κινήματος.

Ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή στην καριέρα σου;

Η καλύτερη προφανώς ήταν όταν έπαιξα με την Phonovisions Symphonic Orchestra το 2014 μαζί με 50 μουσικούς στη σκηνή.Ήταν επικό. Η χειρότερη ήταν μάλλον τον Ιανουάριο όταν έπρεπε να ακυρώσω την πρώτη βδομάδα του tour στις ΗΠΑ για ηλίθιους λόγους που έχουν να κάνουν με τη VISA. Θέλει πολλή δουλειά να φτιάξεις ένα tour σαν αυτό ειδικά όταν λειτουργείς ανεξάρτητα. Ήταν μια μεγάλη απογοήτευση.

 

Κυρίως χρησιμοποιείς γυναικείες φωνές. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Ακόμη δεν έχω καταλάβει στα αλήθεια, αλλά μόλις δω ψυχολόγο, θα το συζητήσουμε στο υπόσχομαι wink.

Αν σου ζητούσαμε να επιλέξεις έναν και μόνο δίσκο ως τον αγαπημένο σου όλω των εποχών, ποιος θα ήταν (δύσκολο, αλλά μπορείς να τα καταφέρεις);

Δύσκολο αλλά μάλλον το “Sergent Pepper’s Lonely Heart Club Band”.

Έχεις κάποια ιδέα από ελληνική μουσική;

Ξέρω τους Aphrodite Child, τον Βαγγέλη Παπαθανασίου και μερικούς πολύ καλούς alternative hip hop παραγωγούς.

Μερικοί καλλιτέχνες που ονειρεύεσαι μια συνεργασία μαζί τους;

Nas, Q-Tip, Jack White, Thom Yorke.

Και τώρα πες μου έναν λόγο να έρθω να σε δω το Σάββατο στις 18 Μαρτίου στο Fuzz.

Μα αυτό είναι το καλύτερο show, ever! wink Σοβαρά τώρα, αυτό το καινούργιο live show είναι πραγματικά οργανικό. Δούλεψα πάρα πολύ για να φτιάξω μια γέφυρα ανάμεσα σε νέα τραγούδια και τα τραγούδια των παλαιότερων άλμπουμ αλλά το πιο σημαντικό τελικά, είναι ότι υπάρχει πραγματική ευχαρίστηση στη σκηνή. Παρέα μου σε αυτήν θα είναι: Yan Chapoutier στα ντραμς,  Benji Bouton στην κιθάρα, Mathieu Deton σε τσέλο και κιθάρα, Marine Tibaut στο φλάουτο. Ακόμα, έχω 2 φανταστικές τραγουδίστριες, την Charlotte Savary και την IDIL, 2 εξαιρετικούς MC’s τους Mattic & Raashan Ahmad και έχουμε εργαστεί σκληρά για να φτιάξουμε τα νέα visuals που θα δεις. Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό το show, και πρέπει να έρθεις να δεις το γιατί!

ΚΛΗΡΩΝΟΥΜΕ 2 ΜΟΝΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΙΙΙΙΙΙΣ!!