Η πόλη ανθίζει. Νέα εστιατόρια ξεφυτρώνουν παντού, τα μενού στις εδραιωμένες σάλες της πόλης αλλάζουν και πάντα κάτι νέο συμβαίνει. 

Η άνοιξη φέρνει νέους χώρους και δημιουργικές προτάσεις για τον ουρανίσκο σου σε φιλικές τιμές που συμβαδίζουν εντελώς με τις ανάγκες της εποχής.

Σερσέ Λα Φαμ

Το επόμενο “big bang” της πόλης δεν είναι άλλο από το “Σερσέ Λα Φαμ” με την υπογραφή του Ανδρέα Λαγού, ναι του σεφ που μαγείρευε το καλοκαίρι για την οικογένεια της Kate Middleton και του πρίγκιππα William. Θυμήσου με ένα κλικ εδώ όλα όσα μας είπε πει! 

Το “Σερσέ Λα Φαμ” λοιπόν είναι ένας ελληνικότατος καφένες στην κατσαρόλα, γαλλικότατο μπιστρό στη διακόσμηση και ινσταγκραμικότατο καφέ στην ταπετσαρία. Η αυλή του Σερσέ δίπλα από τη Μητρόπολη είναι το καλύτερο location, τώρα που μεγάλωσε η μέρα και θέλουμε να περνάμε όλο το σουκού στις πλατείες, να λιαζόμαστε και να παίρνουμε βιταμίνη D.  Το concept του μενού είναι μεζέδες “έτσι για τη μέση” που συνοδεύουν τέλεια ούζα και τσίπουρα. 

Ιnfo: Μητροπόλεως 46. Τηλ: 2103222029, 2103222020

 

Brokies στην ΚάντζαΤον τελευταίο καιρό λατρεύω να ανακαλύπτω την off Broadway πλευρά της πόλης και απάτητες περιοχές όπως η Κάντζα. Εκεί λοιπόν ανακάλυψα ένα χώρο με το comfort food που χρειάζεται η ψυχούλα σου και ελληνικές (ελληνικότατες) βάσεις. Αυτό που θεωρώ ως αυτονόητο ζητούμενο, δηλαδή ένα μοντέρνο μενού με ελληνικές πρώτες ύλες είναι ο θεμέλιος λίθος στο νέο χώρο που εγαινίασε το Brokies. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή! Το Brokies βρίσκεται στην περιοχή της Κάντζας και εμφανίστηκε, πριν απο περίπου ενάμιση χρόνο. Επί της Λεωφόρου Λαυρίου, στον αριθμό 7, το Brokies εγκαινίασε ένα καινούριο κομμάτι στην περιοχή φέρνοντας στα ανατολικά της Αττικής ένα comfort restaurant που θα μπορούσε (εύκολα) να έρθει πρώτο στην κούρσα της Κολοκοτρώνη ή του Κολωνακίου. Ζεστή και όμορφη ατμόσφαιρα, καλομαγειρεμένα πιάτα και υπέροχα cocktail. Τι άλλο θες;

Εγώ (ως πελάτης και ως food blogger) έχω μανία με τα τοπικά προϊόντα. Και δόξα τω θεώ ζούμε σε μια χώρα με αφθονία για να ικανοποιεί τους ουρανίσκους μας. Ο chef Μανώλης Πιθάρας έχει ξοδέψει πολλές ώρες πάνω από τα τηγάνια του στην Πελοπόννησο, σε μεγάλα ξενοδοχεία (Westin – Costa Navarino) και σημαντικά εστιατόρια της Καλαμάτας (Bacara Restaurant, Kardamο). Τιμά αυτές τις ώρες δημιουργώντας έναν ολοκληρωμένο κατάλογο τόσο για τις καθημερινές όσο και για το Brunch του Σαββατοκύριακου, με ελληνικά tapas και πιάτα όπου τα Μεσσηνιακά προϊόντα έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Τα highlights του καταλόγου: Αρχικά το burger Brokies,Ένα ιδιαίτερο και με καθαρά ελληνικό χαρακτήρα πιάτο, με πρόβειο μπιφτέκι, ταλαγάνι Μεσσηνίας και χειροποίητη pickle sauce με μουστάρδα και κόλιανδρο. Εν συνεχεία, το χοιρινό κοντοσούβλι με sauce απο μοσχολέμονο που συνοδεύεται από ψητές πιπεριές με πατάτες bravas Αμφιλοχίας. Ενώ σε άλλο πιάτο δύο αγαπημένα και ιδιαίτερα υλικά, παστό Κουταβάς και λαλάγκια Aνδροβιτσανέας σερβίρονται με γραβιέρα Κρήτης και ρίγανη Ταϋγέτου.

Info: Brokies Mood Bar Λεωφ. Λαυρίου 7, Κάντζα, 5 λεπτά από τον Σταυρό Αγίας Παρασκευής και την Αττική Οδό, 210 6040 829

Πιάτα 7-9 ευρώ στη Hytra

Αν δεν είχες διαβάσει αυτο τον τίτλο, δεν θα περίμενες ποτέ να ανέβεις στο 6ο όροφο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, να καθίσεις στο υπέροχο μπαρ της Hytra και να παραγγείλεις ένα πιάτο με 7 ευρώ. Τα αστέρια Michelin (όπως αυτό της Hytra) συνεπάγονται συνήθως και το αντίστοιχο budget. Με το νέο μενού Hytra Apla όμως, η Hytra γίνεται προσβάσιμη στο αθηναϊκό κοινό, και στο κοινό που δίσταζε να διαβεί τη σάλα της. Αγαπημένες γεύσεις του δρόμου, από όλο τον κόσμο, συνδιαλέγονται με παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα.

O chef Τάσος Μαντής έχει αναλάβει το μενού με έμπνευση από κλασικά πιάτα του δρόμου (mini burgers, hot dog, mac and cheese, chicken wings, πεϊνιρλί κτλ.) δίνοντας όμως έμφαση σε ελληνικά τυριά και πρώτες ύλες (όπως ξινοτύρι, μοσχαρίσιο λουκάνικο Τρικάλων της Οικοφάρμας του Σπύρου Γεμενή και πολλά άλλα). Όλα αυτά κλείνονται σε προσιτές τιμές και συνδυασμένα με μοναδικά cocktails από τον Head Bartender Παναγιώτη Φράγκο. Ο υπέροχος χώρος (που έχου επιμεληθεί οι Divercity) χωρίζεται σε δύο μέρη, διατηρώντας και το haute cuisine κομμάτι του. Η υψηλή γαστρονομία παραμένει ένα κομμάτι άρρηκτα δεμένο με το DNA της Hytra.

Το πιάτο που ξεχώρισα (και ο λόγος που θα επιστρέψω) ήταν το πικάντικο πεϊνιρλί με μοσχαρίσιο λουκάνικο Τρικάλων της Οικοφάρμας του Σπύρου Γεμενή μαγειρεμένο με κόκκινη πιπεριά αϊβαρ, ντομάτα, μαϊντανό και πράσινη πιπεριά τουρσί. Για την εκδοχή του Hod Dog (8 €) είδαμε τα αγαπημένα – όλων των Αθηναίων – Bao Buns! Μαλακά ψωμάκια στον ατμό γεμιστά με pulled pork και κορεάτικο τουρσί (kimchi) από κόκκινο λάχανο. Σε άριστη εκτέλεση τα Mini Βeef Burgers (8 €) με μοσχαρίσιο κιμά, τσένταρ και καπνιστή παντσέτα σε ψωμάκια μπριός. Το κλασικό Mac and Cheese (7 €) έρχεται σερβιρισμένο μέσα σε ένα super μίνι μαντεμένιο σκεύος με ρεσό που το διατηρεί ζεστό.  Τέλος, τα thai chicken wings με ένα υπέροχα αρωματικό glaze και φρέσκο κόλιανδρο που φυσικά απαιτούν χέρι για να τα απολαύσεις! Μην ντραπείς!

Info: Hytra Apla, στον 6ο όροφο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Διεύθυνση: Λεωφόρος Συγγρού 107 – 109, 117 45 Αθήνα. Τηλ. (+30) 217 707 1118 και (+30) 210 331 6767.

 

To Rakkan εξευρωπαΐστηκε

Χωρίς να αποποιηθεί την καταγωγή του, το Rakkan γυρίζει το βλέμμα του προς τη Δύση μέσα από το ανανεωμένο Euroriental menu του. Το Rakkan Bar Lounge Restaurant βουτάει βαθιά στις Euroriental γεύσεις, χωρίζει την κουζίνα του στα δύο -Ασία και Ευρώπη- και προτείνει 10 νέα εντυπωσιακά πιάτα. Με εξαιρετική μαεστρία ο Chef de cuisine Γιάννης Σιμωτάς και η ομάδα του, συνδυάζουν συνταγές και τεχνικές από τον γευστικό χάρτη της Ανατολής και της Δύσης, δημιουργώντας μια νέα κουκίδα στο χάρτη που παντρεύει γευστικά τις δύο ηπείρους.

Ενθουσιάστηκα με την ανάλαφρη πράσινη σαλάτα RASPBERRY GOAT CHEESE SALAD με ξηρούς καρπούς, raspberry dressing, τυρί chevre και μαρμελάδα τομάτας, τα BLACK COD FISH & CHIPS με μπακαλιάρο Αλάσκας, chips από περουβιανές πατάτες & μους ταραμά μπρόκολο αλλά και FOIE GRAS με chutnay μήλο – ginger και πουρέ κάστανου. Στα ορεκτικά της κάρτας προστίθεται ένα ιδιαίτερο BEEF TARTARE με φασολάκια hericot ενώ τα Rice & Noodles ενισχύονται με το TRUFFLE MUSHROOM RISSOTO με μανιτάρια και τρούφα και με τα JUMBO SHRIMP NOODLES σε σάλτσα Bloody Mary! Τη σκυτάλη παίρνουν τα κυρίως πιάτα με δελεαστικές προσθήκες σε κρέας και ψάρι: BEEF FILLET φιλέτο με σάλτσα απο ιαπωνικό whiskey, baby πατάτες και μανιτάρια, BLACK ANGUS MINI BUNS BURGERS με σάλτσα ranchera, λάχανο kimchi, παλαιωμένο cheddar, ψωμί ατμού, RED SNAPPER φιλέτο φαγκρί, χόρτα εποχής, αφρός yuzu και TUNA FILLET φιλέτο τόνου, φαλάφελ, κρέμα μελιτζάνας, pico de galo salsa.

Info: Rakkan Bar Lounge Restaurant Τηλ: 210 8087941 Διεύθυνση: Λεωφ. Κηφισίας 238-240 Κηφισιά, 14562