Έβαλες μυαλό φέτος και μπράβο σου.
Το ότι δεν σήκωσες αυτά τα 7 τηλέφωνα, είναι δείγμα ωριμότητας και όχι κωλοπαιδισμού.
Και είναι δείγμα ωριμότητας γιατί έδειξες τα δόντια σου στη νέα χρονιά με το ξεκίνημά της.
Έδειξες ποιος θα κάνει κουμάντο φέτος, ποιος θα ελέγξει που θα σκορπάς τις πολύτιμες κουβέντες σου.
Τσέκαρε τις 7 φορές που χτύπησε το κινητό σου και εσύ αρνήθηκες να υποκύψεις στον βαρετό πειρασμό να ανταλλάξεις κοινοτυπες ευχές.
1. Τωρινός συνάδελφος
Ρε γλίτσα ελεεινέ, σε δυο μέρες πάλι δίπλα μου θα χασμουριέσαι και θα με ρωτάς “τι ώρα είναι, άντε να φύγουμε, θα το φας αυτό;”. Παίρνεις και τηλ στις γιορτές; Να πούμε τι; Τα ψέματα και τις υπερβολές για το πώς περάσαμε αυτές τις μέρες που θα πούμε από κοντά όταν γυρίσουμε γραφείο; Γιατί να βιαστούμε;
2. Παλιός συνάδελφος
Δουλέψαμε μαζί πριν 5 χρόνια, από τύχη δεν σκοτωθήκαμε, κυρίως γιατί ήμουν ένας υποχωρητικός βλαμμένος στα όρια της κότας και τώρα με θυμήθηκες θέλοντας ΤΙ; ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ; ΟΧΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΜΠΟΞ ΣΤΟ FACEBOOK. Like στη φωτό που το παιδί σου κερδίζει το στημένο φλουρί σας και πολύ σου είναι.
3. Η πρώην πριν την πρώην
Μέχρι πέρσι ήσουν η πρώην. Τώρα λυπάμαι, αλλά σε έχω αντικαταστήσει με άλλη πρώην. Έτσι είναι μανίτσα, προχωράει ο κόσμος και εγώ έμεινα πάλι μόνος. Τι περίμενες δηλαδή; Ότι δεν θα έβρισκα άλλη να με παρατήσει; Πήραν άλλες τη θέση σου, κυρά μου. ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΧΩΡΙΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ.
4. Ο μακρινός ξάδερφος που σε παίρνει κάθε χρόνο γιατί “πρέπει”
Αυτή η σχέση έπρεπε να λήξει και έκανες το πρώτο βήμα. Τώρα δεν θα το σηκώσει κι αυτός όταν τον πάρεις εσύ σε κάποια γιορτή και η σχέση “σε παίρνω τηλ, τώρα είναι η σειρά σου, μετά θα σε ξαναπάρω κτλ” τελειώνει εδώ. Ναι φέτος, βρήκες τη δύναμη και τελείωσες αυτήν την ανούσια καταπιεστική σχέση που ξεκίνησε επειδή έτυχε ο παππούς σου το 1950 να μην είχε άλλη διασκέδαση απ’ το να γεμίζει τον κόσμο κουτσούβελα. Πάμε και για τις υπόλοιπες τώρα.
5. Ο παλιός γνωστός απ’ το στρατό
Για ποιον λόγο απ’ το επετειακό ποστ του “σαν σήμερα απολύθηκα απ’ το στρατό, καλά να περνάτε ρε αλάνια, όπου κι αν είστε” με ταγκαρισμένα 45 ξεχασμένα άτομα, προχωρήσαμε στο ανούσιο τηλεφώνημα; Θα το σήκωνα, αλλά ξέρεις τι; ΕΙΔΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΜΟΥ. Λυπάμαι, η κακιά στιγμή, ποιος να το περίμενε ότι θα θυμόμουν ακόμα ποιος είσαι.
6. Ο θείος απ’ το χωριό
“Ναι έλα θείε, τι καιρό κάνει στο χωριό; Ναι και εδώ κρύο, άστα να πάνε, όλοι καλά; Μπράβο μπράβο, άντε πάρε και τον πατέρα λίγο να τα πείτε που με βάζει να το σηκώνω και δεν έχω τι να σου πω τα τελευταία 852 χρόνια, άλλα πάντα την πατάω και βρίσκομαι κοντά όταν παίρνεις τηλέφωνο”. Αυτό είναι το τηλεφώνημα που δυστυχώς το σηκώνεις και πάντα λες τα ίδια, ωστόσο είναι σαν να μην το σηκώνεις, γιατί η φωνή του θείου σου κλείνει το μυαλό σου, το κλειδώνει και ανασύρει απ’ τα βάθη του όλα τα κλισέ που έχεις καταχωνιασμένα γι’ αυτές τις περιστάσεις. Ο θείος που κάθεται με τη νεολαία ξαφνικά φαντάζει όαση μπροστά στον… (ΝΤΑ ΝΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΝ) “θείο απ’ το χωριό”.
7. Η πρώτη απόκρυψη της νέας χρονιάς
Αρκετά μεγάλος για να το σηκώσω και ακόμα πιο βαριεστημένος για να μπω στη διαδικασία να σκεφτώ καν ποιος μπορεί να είσαι. Μέσα σε 3 λεπτά έχω ξεχάσει ότι χτύπησε. Όταν ξαναπιάνω το κινητό για άκυρο λόγο και βλέπω μια αναπάντητη ξαφνιάζομαι, κοιτάζω και τότε θυμάμαι ότι “ναι, μωρέ κάποιος υπερβολικά αισιόδοξος πυροβολημένος με είχε πάρει με απόκρυψη προηγουμένως”. Το ξεχνάω ξανά σε δευτερόλεπτα. Δεν το θυμάμαι ποτέ πάλι. Χρόνια πολλά ωστόσο, μπορεί και να έβαλες κατά λάθος την απόκρυψη, γιατί μπέρδεψες το νέο έτος με το 1998. Συμβαίνουν αυτά.