Ήμουν από εκείνα τα παιδάκια που σιχαίνονταν το πρωινό πριν το σχολείο και όλη την υπόλοιπη μέρα έτρωγαν ό,τι σαβούρα έβρισκαν μπροστά τους. Για κάποιο λόγο δεν έπαιρνα γραμμάριο. Μεγαλώνοντας τίποτα δεν ήταν πια ίδιο. Εκτός από το ότι συνέχιζα να μην τρώω πρωινό. Και τι κατάφερα; Να πάρω πολλά κιλά και να μην μπορώ να τα χάσω μέχρι να μάθω να τρώω σαν άνθρωπος. 

Αυτό το έμαθα στον στρατό. Βέβαια δεν το λέγαμε brunch, το λέγαμε δεκατιανό, αλλά το νόημα είναι ίδιο. ΠΡΕΠΕΙ να τρως κάτι το πρωί και επιβάλλεται να τρως και κάτι πριν το μεγάλο γεύμα της ημέρας. Όταν πλέον άρχισα να δουλεύω κατάλαβα πόσο μεγάλη σημασία έχει να κάνεις το διαλειμματάκι σου και να τσιμπάς και μερικές γεύσεις από αυτές που σου μένουν αξέχαστες!

Γιατί το διάλειμμα στη δουλειά είναι μια ιεροτελεστία. Αν δεις άνθρωπο που δεν κάνει διάλειμμα στη δουλειά του και να μην τρώει, να μην τον κάνεις παρέα. Δεν γίνεται να μην πεινάς ρε φίλε, δεν μπορεί να περιμένεις πότε θα σχολάσεις. Αυτό είναι σαν να τιμωρείς τον οργανισμό σου. Πήγαινε βρε άνθρωπε στο διάλειμμα και τσίμπα ένα brunchάκι να στρώσεις.

Τώρα, μετά από αρκετά χρόνια που το brunch έχει μπει στη ζωή μας (ακόμη κι αν του δίνουμε άλλο όνομα – δεν θα παρεξηγηθεί) έρχονται τα Flocafe Espresso Room για να αλλάξουν όλα όσα ήξερες μέχρι σήμερα για το brunch.

Άκου τι παίζει.

Πλέον στα Flocafe Espresso Room θα βρεις brunch από το άνοιγμα των καταστημάτων και μέχρι τις 5 το απόγευμα. Ε, μετά τις πέντε δεν είναι brunch, είναι βραδινό τι να κάνουμε τώρα; Εννοείται ότι θα το βρεις σε γαμάτες τιμές γιατί όταν λέμε ότι είναι value for money, το εννοούμε. Και (ξανα)εννοείται ότι το μενού ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό πεινασμένο.

Σε The Mall Athens, Golden Hall, Athens Metro Mall και Ν. Ερυθραία έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε αμέτρητες γεύσεις και συνδυασμούς. Είσαι Egg Lover κύριε; Οι άνθρωποι εκεί πέρα έχουν αυτό που ζητάς αφού θα χάσεις το μέτρημα με το πόσες συνταγές με αυγά θα βρεις. Να σου προτείνουμε εμείς; Θα σου προτείνουμε. Παίρνεις αυγά Benedict με καπνιστό σολομό και παθαίνεις την πλάκα σου! Αυγά ποσέ πάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι με προζύμι που σου σπάει τη μύτη με τη μυρωδιά του και βούτυρο με φιλέτο καπνιστού σολομού (αρρώστια!) και σάλτσα φρέσκου βουτύρου Hollandaise. Το λιγουρεύτηκες;

Είσαι πιο healthy τύπος και προσέχεις για να έχεις ωραίο κορμί; Παίζουν για σένα smoothies και healthy bowls για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και το στομάχι σου γεμάτο. Πάντως αν είσαι του πιο απλού φαγητού (σαν εμένα) έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε Pancakes και γλυκά, καθώς και τα all time classics των Flocafe Espresso Room, δηλαδή τα υπέροχα burgers, τα sandwiches και τις άλλες ομορφιές που θα βρεις εκεί. Παίρνεις και το καφεδάκι για το γραφείο και όλα γίνονται καλύτερα.

Εμείς που είμαστε πιο πολύ του γλυκού, πήγαμε μια βόλτα στο Golden Hall και επιλέξαμε αφράτα pancakes γαρνιρισμένα με βατόμουρο, μύρτιλο, αρωματική κρέμα βανίλιας και σιρόπι σφενδάμου και διάολε ήταν τόσο γευστικά που παρακαλέσαμε τους ανθρώπους των Flocafe Espresso Room να μας στρώσουν σε μια γωνίτσα να κοιμηθούμε εκεί για να φάμε brunch και την επόμενη μέρα. Δεν γέλασαν.

Φεύγοντας πήραμε έναν cappuccinο με το εξαιρετικά σπάνιο χαρμάνι Honduras Premium (ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας), ο οποίος μύρισε σε όλο το κτήριο και αναπόφευκτα μάζεψε γύρω του όλο το Provocateur σαν τα ζόμπια στο Walking Dead. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΜΕ ΓΟΥΛΙΑ! Να πάνε να πάρουν μόνοι τους!

Τώρα που σε πείσαμε για το πόσο σημαντικό γεύμα είναι το brunch, πόσο μάλλον όταν είναι τόσο γευστικό όπως στα Flocafe Espresso Room, πρέπει να εστιάσουμε και σε κάτι άλλο με εξίσου μεγάλη σημασία. Για σκέψου, πόσο πιο ολοκληρωμένο είναι ένα brunch και ένα διάλειμμα από τα ψώνια ή τη δουλειά σου, όταν το συνδυάζεις και με λίγο αλκοόλ; Πολύ. Απαντάμε εμείς για σένα.

Γι’ αυτό στα Flocafe Espresso Room θα βρεις 2 κλασσικές συνταγές Brunch Cocktails, άψογα εκτελεσμένες: το all time classic Bloody Mary και την κλασσική Mimosa με αφρώδη οίνο και χυμό πορτοκαλιού. 

Να θυμάσαι λοιπόν. Αν δουλεύεις, brunch στα Flocafe Espresso Room και κοκτεϊλάκι για να χαλαρώσεις και να συνεχίσεις την εργασία σου με την απαραίτητη ηρεμία, ενώ αν είσαι για ψώνια στο The Mall Athens, Αthens Metro Mall ή Golden Hall, brunch για μια μικρή ξεκούραση ανάμεσα στα ψώνια σου, τώρα που αρχίσαν και οι εκπτώσεις. Αν δεν είσαι κοντά σε κανένα από αυτά, μην ανησυχείς, πηγαίνεις Ν.Ερυθραία και απολαμβάνεις τα ίδια και εμείς σε ζηλεύουμε εξίσου!