Όσο σκέφτομαι τα καρτούν που έβλεπα μικρός (ότι τώρα δεν τα βλέπω ξέρω ‘γω…), όλο και περισσότερο καταλαβαίνω γιατί κατέληξε αυτή η γενιά όπως κατέληξε. Ρε φίλε υπήρχαν άνθρωποι που μεγάλωσαν βλέποντας υπερήρωες (Σούπερμαν). Βλέποντας ψηφοφόρους ΠΑΣΟΚ να παίζουν μπόουλινγκ (Φλίνστοουνς). Έστω βλέποντας τον Λάιονο να μεγαλώνει το ξίφος των οιωνών. Ενώ εμείς, κάναμε τη λουζεριά τρόπο ζωής και χαλαρώσαμε. 

Πέρα απ’ την πλάκα τώρα, έβλεπα το εξαίσιο (από κάθε άποψη) “Peanuts Movie” και ταυτίστηκα ξανά με τον Τσάρλι Μπράουν. Πρόσεξες το ρήμα; ΤΑΥΤΙΣΤΗΚΑ. O Τσάρλι είναι ένα τρομερό παιδάκι κι ένας απ’ τους πιο συμπαθητικούς χαρακτήρες ever created, όμως γιατί ρε διάολε να μπαίνω πάντα στα παπούτσια του τύπου που πατάει τα κορδόνια του; Γιατί;

Ε, λοιπόν, γιατί αξίζει! Γιατί μετράει. Γιατί είναι γλυκό κι ανθρώπινο. Γι’ αυτό κι εγώ θα συνεχίσω να χαμογελάω νοσταλγικά με τις γκάφες του Τσάρλι. Mη μασάτε ρε, είναι κουλ να χάνεις και να γελάς. Vatos Locos λουζεράδες!    

Σάγκι – Σκούμπι
Ισχύει. ΟΛΟΙ γουστάρουμε τον Σάγκι. Ας παραδεχτούμε ωστόσο την αλήθεια: είναι η πρώτη φάτσα που σου ‘ρχεται στο νου όταν ακους τη λέξη “χέστης”. Ζει για να τρώει, υπάρχει για να τον κυνηγάνε τέρατα, μοναδικό του παράσημο είναι που κάνει παρέα με τον Σκούμπι. Όμως… Ε, δεν είναι και λίγο να ‘χεις για κολλητό το πιο διάσημο τετράποδο της γης.

Νταγκ – Μπριζόλας
Αν γεννήθηκες κάπου στις αρχές του ’90, σίγουρα θυμάσαι τον Νταγκ. Συμπαθέστατος λουζεράς, είχε κολλητό έναν τιρκουάζ τύπο, και γούσταρε μια κοπελίτσα που συνεχώς τον έσκιζε στο μπάσκετ, στα ηλεκτρονικά και σε ο,τι άλλο έχουν με κόπο κατακτήσει οι άντρες σ’ αυτό τον κόσμο. Πάλι καλά που υπήρχε δίπλα του αυτή η υπέρτατη τυπάρα: ο Μπριζόλας! Ο πιο κουλ ντόγκης των ’90ς, όπως αποδεικνύεται απ’ το παρακάτω βίντεο.

 

Ρότζερ – Πόνγκο
Παραδέχομαι εξ αρχής ότι ο Ρότζερ είναι ωραίος τύπος. Με το πιάνο, την πίπα, την καπελαδούρα του. Όμως για να δούμε: Ο σκύλος αποφάσισε ότι “ως εδώ με τη μπακουροσύνη”. Τσεκ. Ο σκύλος τον πάντρεψε με τρομερό γκομενάκι. Τσεκ. Ο σκύλος παντρεύτηκε τρομερό σκυλογκομενάκι. Τσεκ. Ο σκύλος πήγε κι έσωσε τα κουτάβια του, που του άλλου του ΠΑΟΚτζη του τα πήρανε μέσα απ’ το σπίτι. Ε, τι να λέμε; Γεια σου Πόνγκο!

Τσάρλι Μπράουν – Σνούπι
Το πιο αξιαγάπητο λουζέρι της πιάτσας! Γκαφατζής μέχρι αηδίας, καραφλότας δημοτικού (με ΜΙΑ κατσαρή τρίχα κατακούτελα) και ερωτιάρης του τρίπτυχου: “κοκκινίζω, κομπιάζω, πέφτω με τη μούρη στο χιόνι”. Όμως, αν έχεις τύχη διάβαινε, και η τύχη του Τσάρλι έχει όνομα. Και το όνομα αυτής, Σνούπι. Ο σκύλος που ανακάλυψε μια γραφομηχανή κι έγινε συγγραφέας (!), ο σκύλος που φοράει μαύρα γυαλιά με περισσότερο στιλ απ’ τον Νίκολσον, η μεγάλη ελπίδα του αφεντικού του για ένα λιγότερο ντροπιαστικό αύριο. Πόσο υπερβατική μορφάρα είσαι ρε Σνούπαρε;

 

Γουάλας – Γκρόμιτ
Γουάλας, εφευρέτης της κακιάς ώρας. Έχει φτιάξει ρομπότ για να κάνει ψώνια απ’ το σπίτι του, αλλά το χειρίζεται ο Γκρόμιτ. Όταν τον κυνηγάει η ηλεκτρική του σκούπα (!) ποιος τον σώζει τον αχάριστο; Ο Γκρόμιτ. Όταν θέλει να μετρήσει προβατάκια, ποιος ντύνεται πρόβατο; Ο Γκρόμιτ! Ε, πάρε ένα πρόβατο ρε βλάχο! Και σταμάτα να κλέβεις στη μπάλα. Κατσαπλιά.

Αγρότης – Μπίτζερ
Για να καταλάβεις πόσο τεράστιος φεϊλάς είναι ο αγρότης, τα ίδια του τα πρόβατα τον κάνουν ο,τι γουστάρουν κι εκείνος δεν παίρνει μυρωδιά. Αυτός που παίρνει μυρωδιά τα προβατοκόλπα, είναι ο συγκινητικός Μπίτζερ. Ο τετράποδος (στα δύο πόδια) καλύτερος φίλος του αγρότη, που μεταξύ μας κρατάει όρθια τη φάρμα όσο ο άλλος συνήθως ξύνεται ή τρώει.

  

Τεν Τεν – Μιλού
Οκ, ο Τεν Τεν δεν είναι λούζερ (χα). Παραμένει ωστόσο ο πιο φλώρος δημοσιογράφος που βγήκε ποτέ στο κουρμπέτι. Και το σημαντικότερο: ο τύπος που έκανε μόδα το τσουλούφι κοκοράκι και τις άσπρες κάλτσες, δεν θα πετύχαινε ούτε ένα απ’ τα περίφημα “αποκλειστικά” του, αν δεν είχε δίπλα του τον τίμιο Μιλού. Ποιος μυρίζεται ίχνη παλιόφλωρε Τεν Τεν, εσύ;


Λουκ – R2-D2
Ξεκάθαρα ο R2-D2 είναι πανέξυπνος και πιστός σαν σκύλος, κι ο Λουκ o πιο μεγάλος τραμπαρίφας που γνώρισε η ιστορία των διαστημικών ταινιών. Τόσο απλά.

Eσύ τι λες; Ποιοι είναι οι χειρότεροι λουζεράδες με τα πιο επικά σκυλιά;