Ο διαχειριστής του page της Μακαρένιας είναι ο πιο τίμιος τυμβωρύχος των ελληνικών σειρών που υπάρχει εκεί έξω. 

Μια βόλτα απ’ τη σελίδα του στο Facebook ή το site του θα σε πείσει (και θα σε κάνει και να κολλήσεις).

Ο τύπος έχει δει το Ντόλτσε Βίτα και τους Δύο Ξένους, περισσότερες φορές από όσες έχεις δει εσύ τον ήλιο να ανατέλλει, τι να λέμε τώρα.

Μιλήσαμε μαζί του και προσπαθήσαμε να καταλάβουμε το κόλλημά του με τις ελληνικές σειρές.

Τσέκαρε.

Γιατί “Μακαρένια”;
Γιατί πιο audiovisual 90s δεν πάει. Συνδυάζει αγαπημένη σειρά και καλτ τραγούδι που χορεύαμε όλα τα παιδάκια των ‘90s στα πάρτι (η κασέτα έπρεπε να έχει απαραιτήτως Μακαρένα και Καλλίρη, και στα ποτήρια μιξ πορτοκαλάδα με κοκακόλα). Για τους τηλεοπτικά αναλφάβητους, που είχαν άλλα (νομίζουν, καλύτερα) πράγματα να κάνουν τα μεσημέρια από το να βλέπουν επαναλήψεις Ντόλτσε Βίτα, “μακαρένια” ήταν ο τρόπος που η Καβογιάννη τραγουδούσε το άσμα πλένοντας πιάτα σε μια εμβληματική σκηνή της σειράς.

Ποια πιστεύεις ήταν η χειρότερη κωμική σειρά των 90s και γιατί;
Πήγαινες κι εσύ μικρός με τους δικούς σου επισκέψεις με το ζόρι σε σόγια, όπου πάντα υπήρχαν θείοι, από τους “εγώ θα κάτσω με τη νεολαία”, που μιλούσαν για γκομενίτσες λέγοντας κάθε φορά τα ίδια προβλέψιμα χωρατά και μετρούσες τα δευτερόλεπτα μέχρι να φύγετε; Σε κάποιους δεν έφταναν αυτές οι επισκέψεις. Το ζούσαν και κάθε Τρίτη βλέποντας “Και οι Παντρεμένοι έχουν ψυχή”.

Δώσε μου τρεις βασικούς λόγους που “δεν βγαίνουν τέτοια σήριαλ σήμερα”, εκτός απ’ την Κρίση και άρα το κόστος τέτοιων παραγωγών.
Ο κόσμος βγήκε, καλοκαίριασε πια, δεν διαφημίστηκαν κι απ’ το κανάλι, θέλουν το χρόνο τους, δεν είδες η Μιρέλλα… Πέρα απ’ την πλάκα, νομίζω ότι δεν άλλαξε κάτι. Η αναλογία των πολύ καλών σειρών θα ‘ναι συνήθως μία-δύο στις τριάντα. Απλώς τότε έβγαιναν τριάντα καινούριες σειρές τη σεζόν, ενώ τώρα δέκα την πενταετία. 

Δηλαδή, αν έχω καταλάβει καλά, τη στιγμή που κάποιος κατεβάζει ένα επεισόδιο Game of Thrones ή Walking Dead, εσύ είσαι μπροστά στο pc και λες “ποιο επεισόδιο ‘Λαβ Σόρυ’ να δω σήμερα”;
Κατ’ αρχάς, όποιο επεισόδιο “Λαβ σόρυ” και να δεις, είναι ακριβώς το ίδιο. Δεν υπάρχει πλοκή, πραγματικά, περνάνε τουλάχιστον τρία επεισόδια για να διατυπωθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση. Αν πρέπει να ξέρεις, αυτή την περίοδο βλέπω ξανά Εμείς κι Εμείς – είμαι σ’ αυτό που ο κύριος Αγαμέμνος θέλει να νοικιάσει τη γκαρσονιερίτσα του και η Παρθένα είναι εξουδιοσοτημένη (aka ‘the one where Telis moves in’). Και σε παρακαλώ, μμμ..μην κάνεις αυτό το ειρωνικό, έτσι; Είμαι σίγουρος ότι για κάθε Έλληνα που κατεβάζει Westworld, υπάρχει κάποιος Αμερικανός που στριμάρει “Κακό Βεζύρη” να βγάλει τη νύχτα.

Σου ‘χει στείλει κανένας μικρότερος, κανάς 15χρονος πχ για να σου είπε “εξαιτίας σου βλέπω την τάδε σειρά. Δεν ήξερα καν ότι υπήρχε. Σ’ ευχαριστώ πολύ (παππούλη)”;
15χρονος όχι, γιατί αν υπολογίζω σωστά, θα βρίσκεται στην Τρίτη Γυμνασίου, που είναι ομολογουμένως μια πολύ δύσκολη τάξη, αλλά ένα 12χρονο τις προάλλες μου έστειλε “Μακαρένια γαμώ το σπίτι σου, θέλω παπούτσια”. Είναι αυτή συμπεριφορά στους βετεράνους; Πού βαδίζει η νεολαία μας (χωρίς παπούτσια); Τώρα που το σκέφτομαι, μπορεί να είδε τις γόβες της Μαρκάτου που έχει για logo η σελίδα και να νόμιζε ότι πουλάω παπούτσια.

Προλαβαίνεις να δεις όλα αυτά τα memes που σου στέλνουν; Πρέπει να γίνεται πανικός στο ίνμποξ σου.
Ναι, τι είμαι εγώ; Σαν την Καρολίνα που δεν διάβασε ποτέ τα γράμματα που στέλναμε στην Αργαίου 3, 17123, Νέα Σμύρνη; Η αλήθεια είναι ότι το ίνμποξ είναι ένα χάος. Αφήνω να μαζευτούν μπόλικα, βρίσκω ένα κενό 8ωρο μια φορά το διβδόμαδο, παραγγέλνω σκεπαστή γύρο κοτόπουλο γίγας και κάθομαι με λάδια στα χέρια να απαντήσω και να αρχειοθετήσω. Για να προλάβω την επόμενη ερώτησή σου, έχω και ζωή, αμέ! Και τις βόλτες μου κάνω, και το “Εμείς κι Εμείς” να δω προλαβαίνω. Έχω πρόγραμμα – καλύτερο σίγουρα απ’ της τηλεόρασης.

Ποια πιστεύεις είναι η πιο υποτιμημένη ελληνική σειρά; Αυτή που άξιζε να την δουν περισσότεροι και τελικά την είδε μόνο ο σκηνοθέτης και η μάνα του.
Το Δέκα. Από τις καλύτερες παραγωγές που έχουν γίνει στην Ελλάδα, με σαουντρακάρα από την Καραΐνδρου, σκηνοθεσία της Δημητρακοπούλου και ερμηνειάρες. Όχι ότι δεν την είδε κανείς, αλλά αδικήθηκε πολύ, δεν είχε την τύχη που της άξιζε. Εντάξει, θα έλεγα και τα “Χρυσά Κορίτσια” στην ΕΡΤ, αν δε φοβόμουνα ότι θα με περάσουν όντως για γιαγιάκα.

Ποια ατάκα πεσίματος θεωρείς την κορυφαία που έχεις δει στην ελληνική TV;
“Φοβερά ρούχα. Τα φαντάζομαι κουβαριασμένα πλάι στο κρεβάτι μου”. Την δίδαξε ο δάσκαλος Λάζαρος στο “Είσαι το ταίρι μου”, που την έβρισκε με τα κουβαριασμένα ρούχα.

Σου δίνω μία λίστα με ονόματα τηλεοπτικών χαρακτήρων και θέλω να μου πεις τι σχέση θα ήθελες με το κάθε πρόσωπο να είχες στην πραγματικότητα.
Σμήναρχος Κάκκαλος: Θειούλης μου. Άσχημα την έβγαλε ο Ντάλας;

Τόλης από Δύο Ξένους: Cine-buddy, να πάμε μαζί σινεμά σταθερή μέρα κάθε βδομάδα, να λέμε κουλτουριάρικα για τη Μπλε του Κισλόφσκι και να θάβουμε τη Μαρίνα πίσω απ’ την πλάτη της.

Χαλακατεβάκης: Προφανώς θα είναι διαχειριστής της προσωπικής μου ζωής, γιατί έναν ανθρωποδιώχτη τον έχω (γελάει μόνος του και αντηχεί στο αδειανό δωμάτιο με την ξεφτισμένη ταπετσαρία).

Λάζαρος από “Είσαι το ταίρι μου”: Μακρινός ξάδερφος. Πολύ μακρινός, από άλλο πλανήτη.

Γιάγκος Δράκος: Θα ήμουν ταπεινός υπάλληλός του, μέχρι να ανακαλύψω ότι είμαι γιος του (με έκανε με τη Σάντρα, όταν εκείνη ήθελε να τον παγιδέψει με εγκυμοσύνη για να χωρίσει τη Βίρνα) και να περάσει όλη η Τζάιαντ στα χέρια μου. (γελάει σατανικά)

Σάσα Παπαδήμα: Φίλη μου από τη λέσχη ανάγνωσης. Θα διαβάζαμε μαζί το “Χωρίς Οικογένεια”, το “Με οικογένεια”, τα “Τεκνά του πλοίαρχου Γκραντ” και το “Η Πολυάννα πάει φαντάρος”.

Έρχονται Χριστούγεννα. Ποιο καλτ εορταστικό επεισόδιο να δούμε;
Δύο είναι τα σιγουράκια: Το πρώτο χριστουγεννιάτικο των Απαράδεκτων, ίσως το καλύτερο επεισόδιο της σειράς. https://www.youtube.com/watch?v=CybWfrnfGEg. Αυτό που η Δήμητρα κάνει πeeuλινγκ για να ανανεωθεί το κύτταρό της και κάνει την καλύτερη πρόσκληση σε ρεβεγιόν που έχει γίνει ποτέ – καλεί τον Χαλακατεβάκη, γιατί θα είναι κατάμονος, επειδή έχει και αυτόν τον ανθρωποδιώχτη που τον χαρακτηρίζει, αλλά φυσικά και πρέπει να φέρει και δώρο. Το άλλο είναι το επεισόδιο της κυρα-Φωτεινής στο Ντόλτσε Βίτα, https://www.youtube.com/watch?v=W6oAhZfycdA το ωραιότερο γκεστ της σειράς. Να περνάς Χριστούγεννα με λικεράκι και κουβεντολόι για έθιμα και φέρετρα σκαλιστής καρυδιάς με τις Μαρκάταινες και τη συμπεθέρα στο σαλόνι τους, αξία ανεκτίμητη.

Έχεις γνωρίσει κάποιον/κάποια που να ξέρει περισσότερα από σένα για τις ελληνικές σειρές;
Αφήνω αυτό εδώ.

 

*Οι “Βιραλαίοι” είναι μία ενότητα που θέλει να αναδείξει τους viral ήρωες των social media που δίνουν νοημα στις διαδικτυακές ζωές μας με το πρωτότυπο περιεχόμενο που δημιουργούν. Ατακαδόροι του Twitter, χαβαλεδιάρικες Facebook σελίδες, photoshop junkies, τύποι που καίνε το ΥouΤube και το Ιnstagram με το υπέροχο μυαλό τους, όλοι αυτοί θέλουμε να βρουν φωνή εδώ. Και επειδή αποκλείεται να τους ξερουμε όλους και κάποιοι από αυτούς μπορεί να μας ξεφύγουν (ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ, ΠΡΟΣΟΧΗ), στείλτε μας τις πρότασεις σας για τον επόμενο “Βιραλαίο” στο info@provocateur.gr.