Είναι κοινό μυστικό ότι πλέον σε όλα τα μοντέρνα σπίτια επιλέγονται γωνιακοί καναπέδες για την διακόσμηση του σαλονιού τους, ενώ όλο και περισσότερες προτάσεις που βλέπουμε στην τηλεόραση και σε περιοδικά, τους θέτουν στο επίκεντρο του σύγχρονου design.

Τι είναι όμως εν τέλει αυτό που κάνει τους γωνιακούς καναπέδες τόσο δημοφιλείς στα έπιπλα σαλονιού ώστε να συμπληρώσετε την αισθητική εικόνα του χώρου σας; Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να τους επιλέξετε και στη συνέχεια θα αναφερθούμε στους βασικότερους:

Συνδυάζουν τέλεια όλα τα δωμάτια
Πολλά σύγχρονα σπίτια, αν όχι τα περισσότερα, έχουν υιοθετήσει έναν κανόνα της μοντέρνας αρχιτεκτονικής που προστάζει οι κεντρικοί χώροι του σπιτιού, όπως το σαλόνι, η τραπεζαρία και η κουζίνα, να ενώνονται σε ένα ενιαίο δωμάτιο.

Αυτό φυσικά, μπορεί να χαρίζει άπλα και άνεση στο σπίτι, κάνοντας το να φαίνεται μεγαλύτερο, ωστόσο ταυτόχρονα δημιουργεί μία ασυνέχεια και απαιτεί τα κατάλληλα έπιπλα για τον διαχωρισμό των χώρων. Εδώ έρχονται οι γωνιακοί καναπέδες να δώσουν τη λύση, καθώς μπορούν να οριοθετήσουν το σαλόνι, χωρίζοντας το από την κουζίνα ή το χωλ.

Μας φέρνουν πιο κοντά
Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, οι γωνιακοί καναπέδες εξασφαλίζουν στο σαλόνι σας μία πιο συντροφική και παρεΐστικη ατμόσφαιρα, αφού επιτρέπουν στους καλεσμένους σας να καθίσουν όλοι μαζί στο ίδιο έπιπλο κι έτσι να νιώσουν μεγαλύτερη οικειότητα και άνεση μεταξύ τους, από το να καθόντουσαν χωρισμένοι σε δύο διαφορετικούς καναπέδες.

Είναι πιο οικονομικοί
Αν το καλοσκεφτείτε, οι γωνιακοί καναπέδες είναι ουσιαστικά δύο καναπέδες στην τιμή του ενός. Αντί να αγοράσετε δύο μεγάλους διαφορετικούς καναπέδες, οι οποίοι πιθανότατα θα σας στοιχίσουν πολύ ακριβά, μπορείτε να επιλέξετε έναν, που εκτελεί την λειτουργία δύο καναπέδων ακόμα καλύτερα, αλλά κοστίζει και πολύ λιγότερο.