Εδώ δεν θα λέμε μόνο αυτά που θέλεις να διαβάσεις. Ξηγημένα πράγματα. Από to Provocateur θα διαβάζεις και θέματα που θα έρχονται κόντρα στα πιστεύω σου και θα φέρνουν άνω κάτω την κοσμοθεωρία σου. Τέλος τα αστειάκια.

Σήμερα θα αποδομήσουμε τα παιδικά τραγουδάκια. Και ξέρεις πολύ καλά γιατί θα το κάνουμε αυτό. Γιατί είναι βγαλμένα από την κόλαση. Έχεις παρατηρήσει πόση κακία κρύβουν απλά δεν θέλεις να το παραδεχτείς γιατί έχουν εισχωρήσει βαθιά μέσα στη συνείδησή σου και σε έχουν αναγκάσει να εθελοτυφλείς.

Οι συνθήκες ωρίμασαν. Δες την αλήθεια κατάματα.

 

“Kαι τότε ρίξανε τον κλήρο / να δούνε ποιος, ποιος / ποιος θα φαγωθεί / οε οε οε οε!” Νιώθεις τι παίζει; Περίπου 10 πεντάχρονα στιβάζονται σε ένα μικρό, όπως ομολογούν, καραβί και βγάζουν κλήρο για το ποιος θα φαγωθεί! Παιδιά στην πιο τρυφερή τους ηλικία ωθούνται στον κανιβαλισμό και σε όλους αυτό μοιάζει φυσιολογικό. ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ; Μάλιστα η νέα τάξη πραγμάτων που επιβάλλει αυτά τα τραγούδια στους νέους μας, θέλοντας να σιγουρέψει ότι δεν θα της ξεφύγουν τους βάζει να το ξαναπούν. Είναι τυχαίο το “Kι αν σας αρέσει αυτή η ιστορία / την ξαναλε-λε-λέµε απ’ την αρχή / οε οε οε οε!”; Φυσικά και δεν είναι. Θέλουν τα βλαστάρια μας να πατούν επί πτωμάτων για να καταφέρουν τον σκοπό τους κι εμείς τους λέμε μπράβο. ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!

https://www.youtube.com/watch?v=0ErEWP1NRr8
 

Ένα γλυκό τραγουδάκι που προωθεί την αγάπη για τα ζώα και την οικολογία. Ένα γλυκύτατο άσμα που πραγματεύεται την αγάπη μεταξύ του Μπαρμπα-Μπρίλιου και του γάλου που συνυπάρχουν αρμονικά. Όλα αυτά στην αρχή γιατί το τέλος είναι οδυνηρό. Ο Μπαρμπα-Μπρίλιος στην πραγματικότητα μεγάλωνε μια πολεμική μηχανή, έναν γάλο που είχε σκοπό να καταστρέψει τον κόσμο και την παιδική ηλικία χιλιάδων πιτσιρικίων. Έτσι στο τέλος του τραγουδιού, ο διεστραμμένος στιχουργός έχει βάλει στην ιστορία τη στυγερή δολοφονία του συμπαθούς γέροντα από το αιμοβόρο πτηνό. Ένα ευχάριστο τραγούδι που καταλήγει σε τραγωδία και τραυματίζει αθώες ψυχές. “Ώσπου µια µέρα / με δίχως ήλιο / ο γάλος έφαγε τον µπαρµπα-Mπρίλιο”.

https://www.youtube.com/watch?v=fkXU0B1xBWs
 

Παιδικό τραγουδάκι που έχει τα πάντα. Βία, ρατσισμό, κακή οδηγική συμπεριφορά. Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα λεωφορείο όπου εμφανίζεται εύσωμη κυρία στην οποία μερικά μόμολα επιτίθενται με άγριες ρατσιστικές διαθέσεις και την αποκαλούν “χοντρή”. Οι μικροί εγκληματίες ζητούν από την κυρία να πληρώσει νταβατζιλίκι τη ζημιά που έπαθε στο μεταξύ το λεωφορείο και όταν εκείνη αρνείται οι νεαροί ταραξίες την απειλούν με ξυλοδαρμό! Δεν θέλουμε να συνεχίσουμε την περιγραφή του εμετικού αυτού τραγουδιού, απλά θα θέλαμε να προειδοποιήσουμε το κοινό μας, να απομακρύνει τα παιδιά του από την οθόνη και τα ηχεία, αν θελήσει να διαπιστώσει από μόνο του την ειλικρίνεια των λεγομένων μας. “Έλα ‘δώ, κυρα-χοντρή / πλήρωσε τη µηχανή / Nο, no, no / δεν την πληρώνω εγώ / Yes, yes, yes / θα φας και καρπαζιές” ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ!

https://www.youtube.com/watch?v=evGC9hekem0
 

Ο τεράστιος Μάνος Χατζιδάκις έχει γράψει το πιο creepy παιδικό τραγουδάκι στην ιστορία. Η υπέροχη μελωδία του έχει βοηθήσει χιλιάδες ελληνίδες μητέρες να αποκοιμίσουν τα αγγελούδια τους, ωστόσο οι στίχοι του, μάλλον έχουν οδηγήσει την νεολαία μας την εγκληματικότητα. “Τα παιδιά κάτω στον κάμπο / κυνηγάνε τους αστούς / πετσοκόβουν τα κεφάλια / από εχθρούς και από πιστούς” και λίγο πριν “Τα παιδιά κάτω στον κάμπο / κυνηγούν εναν τρελό / τον επνίγουν με τα χέρια / και τον καίνε στον γυαλό”. Φημολογείται και ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί πως με αυτό το τραγούδι νανουρίζουν τα παιδιά τους οι μητέρες μαχήτριες του ISIS στα παιδικά camp που οργανώνουν. Αυτά συμβαίνουν όταν ο κάθε άθεος δίνει πάτημα στους εγκληματίες…

 

Μακράν το πιο ανατριχιαστικό τραγουδάκι όσων αναφέραμε. Οι μικροί εγκληματίες ύστερα από απρόκλητη επίθεση εναντίον της μικρής Ελένης την έχουν κυκλώσει και αφού την έχουν ρίξει στα γόνατα την περιπαίζουν. Στη συνέχεια την εξαναγκάζουν να επιλέξει το επόμενο θύμα. Αφού το κάνει, παίρνει εκείνη τον ρόλο του βασανιστή και στοιχειώνει για πάντα τα όνειρα ενός άλλου κοριτσιού. Το ελεεινό αυτό τραγούδι, όπως εύκολα μπορούμε να αντιληφθούμε δεν τελειώνει ποτέ. Όπως και το κακό στον κόσμο μας. “H μικρή Eλένη / κάθεται και κλαίει / γιατί δεν την παίζουνε / οι φιλενάδες της”. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΛΑΙΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΚΡΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ!

 

Αν έχεις κι εσύ κάποιο τραγούδι που δηλητηριάζει τα παιδιά μας, ρίχτο στα σχόλια, να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται…