Εντάξει, έφυγες απ’ τη ζωή και έχεις γίνει φάντασμα. Δεν χρειάζεται να σκας, όμως, δεν θα πεθάνουμε κιόλας.

Υπάρχουν και χειρότερα.

Για ρώτα κι αυτούς που δουλεύουν με τον Μπογδάνο.

Μην το βάζεις κάτω, λοιπόν. Άλλωστε, ακόμα και τώρα, υπάρχουν τόσα πράγματα να κάνεις.

Εμείς όμως θα επικεντρωθούμε μόνο στην πρώτη μέρα της νέας σου ζωής και στα 12 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις, αν δηλαδή θες να λέγεσαι αξιοπρεπές φάντασμα…

…και όχι κάτι τέτοιο.

Τσέκαρε.

1. Να κουνήσεις τα κάδρα στο σπίτι του αφεντικού σου. Αν δεις ότι φοβήθηκε και νόμισε ότι το σπίτι έχει φαντάσματα, να τον καθησυχάσεις, γράφοντας στον τοίχο με κιμωλία “ένας μικρός σεισμός ήταν, πώς κάνεις έτσι;”.

2. Να κάνεις photobombing σε μία φωτογραφία αγνώστων, είτε ως μία απροσδιόριστη λάμψη, είτε ως κάτι πιο τρομακτικό, ας πούμε ως η μορφή του Παπανώτα.

3. Να ψιθυρίσεις στο αυτί του Χαρδαβέλλα “καλά τα ‘λεγες τότε στην εκπομπή”.

4. Να ακουμπάς τις πατούσες της πρώην σου όταν κοιμάται, μόνο όμως όταν προεξέχουν απ’ την κουβέρτα. Διαφορετικά προστατεύονται. Αυτό ισχύει για όλους τους ανθρώπους, είναι το πρώτο πράγμα που μαθαίνεις με το που γίνεσαι φάντασμα.

5. Να ντυθείς με ρούχα του 19ου αιώνα και να κοιτάς μέσα από ένα παράθυρο παλιού κτιρίου τους περαστικούς.

6. Να κουνήσεις τις εικόνες και τα καντηλάκια μέσα στα γραφεία της “Ελεύθερης Ώρας” και να τους πεις “μη φοβάστε παιδιά. Ο Παΐσιος είμαι, για ένα ‘γεια’ πέρασα”.

7. Να εμφανιστείς μπροστά στον Μπρους Γουίλις και να του πεις “κοίτα με, πετάω. Επίσης είμαι διάφανος, δεν μπορείς να με αγγίξεις. Άσε που είσαι και ο μόνος σ’ αυτό το δωμάτιο που μπορεί και με βλέπει. Ο διπλανός σου δεν ξέρει καν ότι είμαι εδώ. Ρώτα τον κιόλας, αν δεν με πιστεύεις. Και τώρα πες μου, ειλικρινά: ΕΣΥ ΠΩΣ ΣΚΑΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΗΣΟΥΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑ”;

8. Να ρίξεις μια φάπα στον Τσίπρα όσο καταθέτει στεφάνι στην Καισαριανή και να του πεις “αυτή ήταν απ’ τον Άρη”.

9. Να βρεις και να πλακώσεις επιτέλους το άλλο φάντασμα που σου έκρυβε τόσα χρόνια το τηλεκοντρόλ. Μετά να του πεις ότι για να γλιτώσει το νεκρό τομάρι του, θα πρέπει να σου καρφώσει το όνομα και του άλλου φαντάσματος που σου έκρυβε καθημερινά τη μία κάλτσα.

10. Μία βροχερή μέρα να κάνεις νόημα σε ένα ταξί να σταματήσει. Να μπεις μέσα και να του πεις να σε πάει σπίτι σου. Έξω απ’ το 1ο νεκροταφείο του ζητάς να σταματήσει. “Εδώ μένω”, του κάνεις, “είμαι νεκρός”. Και λίγο πριν εξαφανιστείς, δες τον να γελάει και να σου λέει “Ε και τι; Λες να μην το είχα καταλάβει; Κι αν δεν έχω πάρει κούρσα φαντάσματα εγώ. Κάτσε να σου πω μια φορά τι μου’ τυχε με ένα… Ήταν και παντρεμένη. Αυτές είναι οι καλύτερες”.

11. Να πας σε ένα σινεμά και να μιλάς συνέχεια και όλοι να λένε “σουτ σουτ” και κανείς να μη ξέρει ποιος μιλάει. Χα, χα, χα πολύ σκανδαλιάρης.

12. Να ζωγραφίσεις πεντάλφες στο δωμάτιο του ντεθμεταλά φίλου σου. Να γεμίσεις τον χώρο με κεριά, αίματα και δαιμονικά ουρλιαχτά. Να του φωνάξεις “Ήρθα, ξέρεις ποιος είμαι. Obey your, Master”. Κάντον να χαμογελάσει.

 

 

Προς όλους όσους είναι στη φάση να παίρνουν θέματα από άλλα site και να τα ποστάρουν στο δικό τους: απλά ΜΗ, ΦΤΑΝΕΙ, ΟΧΙ ΑΛΛΟ…  Τώρα, παράξενο; Τυχεροί; Έχουν βρει το νόημα της ζωής; Τελείωσαν το εργαστήρι δημοσιογραφίας; Με αυτά τα κείμενα βγάζουμε τα προς το ζην μας παίδες και ναι, περνάμε καλά. Ρωτήστε μας πρώτα πριν το copy/paste. Ευχαριστούμε προκαταβολικά heart