Αν έχεις Ιnstagram τότε σίγουρα θα κατάλαβες ότι κάτι πολύ cool παίχτηκε στο Μεταλουργείο την προηγούμενη Πέμπτη.  Τα adidas Originals αποφάσισαν να καλέσουν γνωστούς και φίλους για να πιούμε στην υγειά του relaunch (αυτού του εμβληματικού και iconic παπουτσιού), του Gazelle! 

Και επειδή μιλάμε για adidas Originals, στο set up του χώρου υπήρχε ένα original αυτοκίνητο με αφορμή τα nineties, που πραγματικά δεν ξέρω πως μεταφέρθηκε αλλά λειτούργησε σαν το απόλυτο prop για τα insta-editorials της βραδιάς. To πιο δύσκολο task για (όλους εμάς) τους καλεσμένους στα #urban, #fashion events είναι να βγάλουμε την πιο “μοναδική” #instapic. Έτσι κάπως, αρχίσαμε να περικυκλώνουμε την αντικό-σακαράκα και να φωτογραφιζόμαστε από κάθε πιθανή γωνία λήψης.

 

Ανατομία Ενός Εμβλήματος

Τα Gazelle είναι ένα icon της Pop Κουλτούρας των 90’s. Είναι απόλυτα συνυφασμένα με την Kate Moss που ήταν άλλωστε και η μεγαλύτερη φαν του, αφού τα φορούσε σχεδόν σε κάθε παπαρατσική φωτό που είχε βγει εκείνη τη δεκαετία. Μου είχε κάνει μάλιστα εντύπωση που η adidas είχε ανεβάσει στο ελληνικό account στο instagram μια #throwback φωτό της Moss από εκείνη την εποχή που τα φορούσε καθισμένη σε ένα καναπέ στο Λονδίνο. Αν  ακολουθείς @adidasgr τότε μάλλον το έχεις ήδη δει wink

 

Φέτος τα Gazelle επέστρεψαν σε 6 διαφορετικές αποχρώσεις, 6 αποχρώσεις που παρουσιάστηκαν στο event μέσα από ένα μοναδικό digital, art, fashion show και απέδειξαν για ακόμη μια φορά πόσο versatile είναι τα adidas Originals. Μπορούν να φορεθούν τόσο με κοστούμι όσο και με casual looks για χαλαρό ποτό ή θερινό σινεμά στην πόλη. Εννοείται, πως είναι το απόλυτο παπούτσι των διακοπών και πρέπει οπωσδήποτε να έχει θέση μέσα στη βαλίτσα που θα πάρεις μαζι σου στο νησί.

Έτσι κάπως τα είδαμε και φορεμένα και στο μεγάλο πάρτι που έγινε στο κέντρο της πόλης με fashion editors, bloggers, style icons και influencers από το χώρο των media, της μόδας, της μουσικής και των τεχνών. Εκεί ήταν και η front-woman του band Puta Volcano, Άννα Παπαθανασίου (Luna Stoner) και o recording artist Kareem Kalokoh, οι οποίοι ήταν από τους πρώτους που φόρεσαν το Gazelle. Το μουσικό background της βραδιάς έδωσε ο DJ Chevy παίζοντας βινύλια με new-disco, electronic funk, jazz, soul, και dance κομμάτια, συνδυάζοντας ήχους από το 2016 και προηγούμενες δεκαετίες.

Tα #adidasOriginals με μήνυμα “Steal from history. Nothing is sacred” επαναφέρουν τη δημιουργία ενός icon που η ιστορία του μετράει πάνω από 5 δεκαετίες έχοντας αποκτήσει μια πλούσια και βαθιά κληρονομιά λόγω της διαχρονικότητάς του από γενιά σε γενιά, έχοντας αφήσει το δικό του στίγμα σε πολύ διαφορετικές κουλτούρες και όλες τις fashion τάσεις.

Τα Gazelle στην πορεία τους συνοψίζουν κάθε πετυχημένο βήμα στην ιστορία της μόδας, καθώς το στιλ παραμένει διαχρονικό ενώ οι τάσεις της μόδας αλλάζουν κάθε σεζόν. Το στιλ ξεχωρίζει γιατί έχει γερές βάσεις και σταθερά θεμέλια. Το στιλ σέβεται την ιστορία της μόδας και εμπνέεται από το παρελθόν για να χαράξει τη νέα ιστορία και να δείξει το δρόμο στο μέλλον.

Είπαμε, τα περάσαμε μοναδικά ρε παιδί μου! 

https://www.youtube.com/watch?v=tiDBKafzYfc

#gazelle #adidasOriginals

All photos by Panos Georgiou