Ο Snik επέστρεψε με αυτό το τραγούδι(;) και ο πήχης έπεσε ακόμη πιο χαμηλά.

Τώρα το μόνο που χρειάζεται κάποιος για να κάνει καλύτερη μουσική είναι να πάρει ένα άδειο μπουκάλι και να το κοπανάει με ένα ξύλο, αφού πρώτα του έχει ρίξει μέσα δύο τρια χαλίκια.

Ωστόσο, το τραγούδι έχει ένα εξαιρετικό βιντεοκλίπ, η αλήθεια να λέγεται.

Και αν πάρεις κάποια καρέ αυτού του βίντεο και τα βάλεις στη σωστή σειρά φτιάχνεις μία διαφορετική ιστορία απ’ αυτή που θέλει να σου πει ο υπερταλαντούχος ράπερ.

Αυτό κάναμε, λοιπόν.

Βάλαμε στη σειρά που μας βολεύει κάποια απ’ τα καρέ του βίντεοκλίπ και φτιάξαμε μια διαφορετική ιστορία, αρκετά κοντά στην αθλιότητα της πρώτης ωστόσο.

Τσέκαρε.

“Ο Snik είναι το σουάγκ αποτέλεσμα ενός αποτυχημένου πειράματος κρυογονικής των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. Απογοητευμένοι οι επιστήμονες απ’ το άθλιο ον που αντίκρυσαν να βγαίνει απ’ τους δοκιμαστικούς σωλήνες τους, αντί να το πετάξουν, προτίμησαν να το πουλήσουν στην ελληνική κυβέρνηση (φυσικά υπερκοστολογημένο). 

 

Η ΕΥΠ ενθουσιασμένη απ’ το νέο της απόκτημα, τον μεταφέρει στη μυστική της βάση στην παραλιακή, δίπλα στα μπαρς και τα κλουμπς και αποφασίζει να του αναθέσει την πρώτη του αποστολή: να κλέψει το σουάγκ από έναν τύπο που ζει στο μέλλον και να το φέρει πίσω στο σήμερα. Και φυσικά να τον σκοτώσει κιόλας.


Ο Snik είναι ένας πράκτορας, φτιαγμένος για επικίνδυνες αποστολές και δεν διστάζει ούτε για μια στιγμή.

Πριν ξεκινήσει το ταξίδι στον χρόνο, του δείχνουν απλές και καθημερινές φωτογραφίες του στόχου του. 

 

Παρατηρεί ότι η υπερσυγκέντρωση σουάγκ στον οργανισμό του στόχου είναι ιδιαίτερα υψηλή.

 

Αρχίζει και σέβεται τον αντίπαλό του, αλλά σίγουρα όχι να τον φοβάται. Snik είσαι.

Μπαίνει στην χρονοκάψουλα και είναι έτοιμος για το ταξίδι του στο μέλλον.

 

Οι Έλληνες επιστήμονες τον μεταφέρουν μπροστά στον χρόνο, ρυθμίζοντας κατάλληλα αυτό το ελεεινό και φτηνιάρικο 80s ρολόι, που φορούσε ένας Κινέζος αρχικακός σε βιντεοκασέτα με τον Τζάκι Τσαν. Οι επιστήμονες έχουν προγραμματίσει την προσγείωση της χρονοκάψουλας στις 15 Ιουνίου 2036.


Όλα δουλεύουν ρολόι (ωπ, δεν περίμενες τέτοια λογοπαιγνιάρα) και ο Snik φτάνει στο μέλλον, ακριβώς την ημέρα που έπρεπε. Βεβαιώνεται ότι είναι ασφαλής και βγαίνει απ’ την χρονοκάψουλα.

 

Τα σημάδια του ταξιδιού στον χωροχρόνο είναι εμφανή επάνω του. Ωστόσο δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί αυτό το “ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΤΣΙ;;;” που του λένε όλοι. Άλλωστε, ούτε και πριν ήταν.

Ένας αλλοπρόσαλος 40άρης με συμπεριφορά 13χρονου τον περιμένει έξω απ’ τη μυστική βάση όπου προσγειώθηκε η χρονοκάψουλα. Φέρεται σαν να τον γνωρίζει. Ο Snik φέρνει στο νου του τις photos που του έδειξαν οι επιστήμονες και καταλαβαίνει ότι πρόκειται για τον στόχο. Μα πώς ξέρει ότι έρχεται γι’ αυτόν;


Τον χαιρετάει και αυτός για να μην κινήσει υποψίες.


(Τις γκόμενες πίσω του, τις γνώρισε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ήταν η πρώτη φορά που δεν ταξίδεψε δίπλα σε κάποια γριά, κάτι που συμβαίνει συχνά όταν πάει με το ΚΤΕΛ για live στην επαρχία και έτσι δεν έχασε την ευκαιρία να τις ψήσει με τη σουαγκοσίνη του).

Γρήγορα κερδίζει την εμπιστοσύνη του στόχου του. Μάλιστα, μαθαίνει και το όνομά του. Τον λένε Υποχθόνιο. Εκτός απ’ το σουάγκ, τώρα θέλει να του κλέψει και το καλό του γούστο.

Ο Snik όμως έχει αρχίσει να έχει αμφιβολίες. Έχει αρχίσει και τον συμπαθεί τον μπάσταρδο και δεν θέλει να τον καταστρέψει.

 

Ο Ύπο έχει καταλάβει την εσωτερική μάχη του μυστηριώδη επισκέπτη απ’ το παρελθόν και προσπαθεί να τον βοηθήσει. Αναρωτιέται κι αυτός τι να κάνει…

 

Το βράδυ παρτάρουν στην ταράτσα του σπιτιού του Ύπο, αλλάζουν ρίμες σαν πολυβόλα, ο ένας στίχος είναι πιο άκυρος απ’ τον άλλον, δεν βγαίνει κανένα νόημα, μία απ’ τις κοπέλες δεν αντέχει και πηδάει απ’ το μπαλκόνι, σκοτώνεται και οι υπόλοιπες τη ζηλεύουν. Και τότε γυρνάει ο Ύπο στον Snik και του λέει: “ή το ‘κασέρι’ ή μια σφαίρα στο κεφάλι. Διάλεξε”. “Τι είναι ‘κασέρι’, μπόι”, τον ρωτάει ο Snik. “Πές μου, μπόι, πώς το κάνετε, μπόι”. “Τα φράγκα”, του λεει ο Ύπο και του τα πετάει στη μούρη.

 


Διαλέγει τα φράγκα από τον θάνατο. Αράζουν και οι δύο στο τζακούζι και συνεχίζουν να ραπάρουν. 10 τυχαίες σχηματισμένες λέξεις στο Scrabble, αν τις διαβάσεις στη σειρά βγάζουν περισσότερο νόημα απ’ αυτά που ξεστομίζουν.

Δένονται. 

 

Και τότε ο Snik, κρυφοκοιτώντας ως εκπαιδευμένος πράκτορας, ως ένας μάστορας της μεταμφίεσης, παρατηρεί κάτι περίεργο…

 

Πολλά απ’ τα τατού του μοιάζουν με αυτά που έχει και ο Υποχθόνιος κεντημένα στο κορμί του… 

 

Μα φυσικά… Πώς δεν το κατάλαβε νωρίτερα… ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ!!!

 

Αλλά γιατί να το κάνουν αυτό και δεν τον σκότωναν απλά όσο ήταν μαζί τους στο παρόν, όσο τον είχαν κοντά τους, ώστε να μην υπάρξει ο ίδιος ούτε στο μέλλον; Τι είναι αυτά; Μα μπορεί να είναι τόσο μαλάκες και άσχετοι οι άνθρωποι στην ΕΥΠ, άνθρωποι που πληρώνονται απ’ τον Έλληνα φορολογούμενο; Αρνείται να το πιστέψει. Ενημερώνει τον υπεργαμάτο τελικά μελλοντικό εαυτό του για το παιχνίδι που τους παίξανε. Χορεύουν έναν άγριο και πολεμικό χορό για να ξορκίσουν τον θάνατο, που για άλλη μία φορά πέρασε από δίπλα τους.

 

Καταλαβαίνει τώρα ότι κινδυνεύει και πρέπει να χαιρετίσει. Κάποιον άλλον θα στείλουν στο μέλλον για να τελειώσει αυτό που εκείνος δεν μπόρεσε: να σκοτώσει τον εαυτό του.

Φεύγει όπως ήρθε. Με στυλ”.