Βγες με ένα μοναχοπαίδι και ξέρεις γιατί; Γιατί έτσι θέλει το μοναχοπαίδι και όταν αυτό θέλει κάτι, αυτό γίνεται, τέλος. Ποια είσαι συ μωρή ψωνάρα που θα σου ζητήσει να βγείτε και θα πεις όχι; Δεν του χάλασαν ποτέ χατίρι για να του το χαλάσεις εσύ; Σοβαρέψου για να μην έχουμε άλλα, άιντε.

Τα οφέλη, λοιπόν, του να κάνεις σχέση με ένα μοναχοπαίδι είναι άπειρα (φάνηκε μπαμ μπαμ απ’ την εισαγωγή, άλλωστε) και θα προσπαθήσουμε να τα αναλύσουμε παρακάτω, αντικειμενικά, καθώς ο γράφων μπορεί να είναι μοναχοπαίδι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι και μοναχογιός.

Όταν μπλέκεις λοιπόν με ένα μοναχοπαίδι, δεν θα στα πρήξει ποτέ η αδερφή ή ο αδερφός του καλού σου, καθώς υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες για να συμβεί κάτι τέτοιο, εκτός κι αν σου έχει κρύψει την αλήθεια, προκειμένου να σε γοητεύσει με το ακαταμάχητο ατού της “μοναχοπαιδικότητας”. Απ’ την άλλη βέβαια, θα στα πρήξει η μάνα του, αλλά δεν είναι απολύτως λογικό κάτι τέτοιο; Αν εσύ είχες κάνει το πιο ωραίο και έξυπνο παιδί στον κόσμο, πώς θα φερόσουν δηλαδή; Σαν να είχες γεννήσει ένα τυχαίο τρίτο παιδί μετά από δύο παιδιά και το ’ψηνες για κανά ακόμα, γιατί δεν γαμιέται, αφού έκανες πάνω από ένα παιδί και σε πήρε η κατηφόρα, δεν κάνεις και άλλα δέκα, σιγά το πράμα;

Να ξέρεις επίσης, ότι πολλά μοναχοπαίδια, εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι ό, τι καλύτερο γέννησε η φύση, μεγάλωσαν μέσα σε ένα υπερπροστατευτικό περιβάλλον, αλλά αυτό δεν χρειάζεται να σε τρομάξει. Αντιθέτως, αυτό σημαίνει ότι την υπερπροστατευτικότητα που έχει εισπράξει θα την βγάλει πάνω σου. Μανίτσα, θα χορτάσεις προστασία λέμε. Και τζάμπα έτσι; Δεν την πουλάει σαν τον νονό της νύχτας, ΤΗΝ ΧΑΡΙΖΕΙ, πάρτε κόσμε. Όποιος σε πειράξει, θα έχει να κάνει μαζί του και όποιος μετά τον πειράξει εξαιτίας σου, θα έχει να κάνει με την μάνα του. Ακραίες καταστάσεις δηλαδή που κρατάνε μακριά τον οποιοδήποτε.

Κάτι καλό που έχουν επίσης τα μοναχοπαίδια, είναι ότι ωριμάζουν πιο γρήγορα. Σκέψου ότι όταν ο φλώρος που έχει αδέρφια έπαιζε με τα αδέρφια του (πόσο πρωτότυπο, μπράβο “φίλε με αδέρφια”) εκείνος έκανε αναγκαστικά παρέα με μεγάλους, τους γοναίους του. Και αν θες κάποιον ώριμο μαζί σου, ΜΟΝΟ το μοναχοπαίδι είναι σε θέση να στο διασφαλίσει αυτό, γιατί αναγκαστικά ωρίμασε απ’ τα 8 του. “Μπαμπά, έλα να παλέψουμε”, τσακ, έσκαγε το μπουκέτο, τέλος ο αγώνας. Καθόσουν μετά και άκουγες. Από ιστορία, αθλητικά και το πώς γίνονται τα σουτζουκάκια, μέχρι γιατί στραβώθηκε ο ένας και παντρεύτηκε τον άλλον. ΑΚΟΥΓΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗ ΖΩΗ. Δεν μάλωνε με τον αδερφό του για το ποιος είναι πιο δυνατός, ο Σούπερμαν ή ο Γκλέτσος. Τον άντρα τον πρώιμα ώριμο, λοιπόν, να τον εκτιμάς.

Σκέψου και το άλλο, έτσι: οι δικοί σου γονείς έκαναν το λάθος και σε μεγάλωσαν σαν πριγκίπισσα, λες και δεν υπάρχουν άλλες γυναίκες, μόνο εσύ είσαι, τέσπα. Σε είχαν τοποθετήσει στο κέντρο του σύμπαντος (εκεί που δικαιωματικά είμαι εγώ δηλαδή), νόμιζες ότι όλα γυρνούσαν γύρω από σένα, κάτι που σημαίνει ότι είχαν και αυξημένες απαιτήσεις από σένα, ένιωθες ασήκωτο βάρος στους ώμους σου και άλλα τέτοια. Θες, λοιπόν, να δεις πως είναι από “κέντρο του κόσμου” να επιστρέφεις στην κανονικότητα και να δίνεις σε κάποιον άλλον αυτήν την βαριά ευθύνη, να νιώθεις για πρώτη φορά ανάλαφρη και απλά να περιφέρεσαι γύρω από κάποιον άλλον; Αν κουράστηκες να ασχολούνται μαζί σου σαν να είσαι κάτι σπουδαίο, ασχολήσου με κάποιον που ΟΝΤΩΣ είναι κάτι πολύ σπουδαίο: ένα μοναχοπαίδι. Δείξτου ότι είναι το παν και θα ζήσεις μια ζωή χαρισάμενη… μια ζωή που δεν την φανταζόσουνα.

Ζήσε μαζί με ένα μοναχοπαίδι, γιατί το μοναχοπαίδι έχει μάθει να έχει δικό του χώρο, δεν τον μοιράστηκε ποτέ με κανέναν, το δωμάτιο του ήταν δωμάτιό του, τέλος, δεν έμπαινε κανένας άλλος. Έτσι, μάθαινε να σέβεται και τον προσωπικό χώρο των άλλων. Αυτό σημαίνει ότι θα σέβεται και τον δικό σου χώρο όταν θα ’στε μαζί, θα τα μοιράσετε απ’ την αρχή δίκαια και έτσι στο πίσω μπαλκόνι ή στο ασανσέρ της πολυκατοικίας, μπορείς να κάνεις ό, τι θες, δεν θα σε ενοχλήσει ποτέ. Τα δικά του, δικά του και τα δικά σου και αυτά δικά του, μαζί με όλα όσα θα ήθελες να είναι δικά σου ή πρόκειται να αποκτήσεις όσο είστε μαζί. Πού θα τα ξαναβρείς αυτά;

Τέλος, δεν θα ‘χεις επιπλέον ανήψια να τα προικίζεις σε γιορτές, γενέθλια κτλ. Θα προικίζεις μόνο τα δικά σου, αν έχεις την ατυχία να έχεις αδέρφια και αυτά έχουν κάνει παιδιά (ας ελπίσουμε τουλάχιστον να έχουν κάνει μοναχοπαίδια, να προσφέρουν και κάτι στην πατρίδα).

Αυτά που λες. Βγες με ένα μοναχοπαίδι. Βγες με τη χαρά της ζωής και κάνε την τύχη σου.

Και άσε τις φίλες σου να δυστυχίσουν δίπλα σε άντρες που θα τις αγαπάνε και θα τις νοιάζονται.