Κυριακή απόγευμα, 8 Μαΐου, και στο κέντρο της Αθήνας έλαβαν χώρα διαδηλώσεις κατά της ψήφισης του ασφαλιστικού, που τερματίστηκαν βίαια (ω τι έκπληξη!) με εκτεταμένη χρήση χημικών από την αστυνομία. Αυτό δεν είναι καν είδηση πια. Η πραγματική είδηση κρύβεται στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση κατά της αστυνομικής βίας και απαίτησε και από το υπουργείο να καταδικάσει τις ενέργειες των αστυνομικών. Αν δεν το πιστεύεις, τσέκαρε εδώ την ανακοίνωση.

Μετά από την αυτομομφή του κυβερνώντος κόμματος, πολλοί ήταν εκείνοι που εξεγέρθηκαν κατά του εαυτού τους, παίρνοντας παράδειγμα από την αγαπημένη μας κυβέρνηση. Στο Provοcateur, πιστοί στο ερευνητικό ρεπορτάζ αποκαλύπτουμε όλα όσα σου κρύβουν οι άλλοι. Έτσι μάθαμε από πρώτο χέρι, “από το κοντινό περιβάλλον” που λένε και οι καλοί μας συνάδελφοι, την πρόθεση 6 διάσημων ελλήνων για να καταδικάσουν τις πρακτικές του ίδιου του εαυτού τους. 

Έχουμε και λέμε. 

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου, η αγαπημένη μας τηλε-Αγία Φανουρία, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες είναι έτοιμη να κανει δήλωση με την οποία θα καταδικάζει την απόπειρα εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου για αποκομιδή υψηλών νούμερων τηλεθέασης. Η σύγχρονη Μάρθα Βούρτση αγαπημένη παρουσιάστρια, αηδιασμένη από όλους αυτούς που κάνουν τηλεόραση εξευτελίζοντας ανθρώπους και εκβιάζοντας τη συναισθηματική τους νοημοσύνη, θα επιχειρήσει να βάλει ένα τέλος σε αυτή τη σάπια φάμπρικα εμπορευματοποίησης του πόνου. Είμαστε μαζί της. 

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος από την πλευρά του έχει σιχαθεί, σύμφωνα πάντα με το κοντινό του περιβάλλον, όλες εκείνες τις εκπομπές που σε τέτοιες εποχές κρίσεις, τρώνε και πίνουν αλόγιστα. Ο οικοδεσπότης του “Στην υγειά μας” είπε σε φιλικό του πρόσωπο πως δεν βρίσκει καμία χρησιμότητα σε τέτοιου είδους εκπομπές και είναι χαρακτηριστικό πως δεν μπορεί να κατανοήσει με ποιον τρόπο γίνεται τα κανάλια να πληρώνουν για τέτοιες παραγωγές. Σε προσωπική συζήτηση είπε χαρακτηριστικά “μα δεν γίνεται ρε φίλε να δείχνουν ηθοποιούς να τραγουδάνε, δεν μας λυπούνται;“.

Σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στην Ολυμπιακό, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πρόεδρος της ομάδας του Πειραιά ετοιμάζει επίσημη ανακοίνωση που θα στηλιτεύει τα διαιτητικά λάθη κατά των μικρών ομάδων. Ο δημοτικός σύμβουλος του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε να σταματήσει η ασυλία των μεγάλων ομάδων και τα φαλτσοσφυρίγματα υπέρ των ισχυρών. Όπως μας εκμυστηρεύτηκε φιλικό του πρόσωπο, ο κύριος Μαρινάκης θα ταχθεί κατά της εγκληματικής οργάνωσης και θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να επιστρέψει η ισονομία που τοσο επιθυμεί.

Ο Δημοσθένης Λιακόπουλος όπως προκύπτει από το εγκυρότατο ρεπορτάζ μας, είναι έτοιμος να ηγηθεί μιας νέας ιντερνετικής προσπάθειας που θα βρίσκει, θα εξηγεί και εν τέλει θα καταρρίπτει τους αστικούς μύθους και τις θεωρίες συνομωσίας που αναπτύσσονται κατά καιρούς. Από το ρεπορτάζ συμπεραίνουμε επίσης ότι θα ξεκινήσει ομιλίες σε διάφορα πανεπιστήμια της χώρας με θέμα την καταπολέμιση του Μεσσιανισμού και της προσωπολατρείας. Μένει να δούμε αν θα ταχθεί και εναντίον του εθνικισμού, κάτι που ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί. 

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου σύμφωνα με πήγες που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, έχει απηυδήσει με τις αντιγραφές των κόνσεπτ στον χώρο της τηλεόρασης. Ο έλληνας Jimmy Fallon εθνικός μας παρουσιαστής είναι εξοργισμένος με τους τύπους που δεν μπορούν να κάνουν πράξη μία δική τους ιδέα και καταφεύγουν στην εύκολη λύση της αντιγραφής. Ανεπιβεβαίωτες φήμες λένε πως θα προβεί σε κοινές δηλώσεις με τον Πέτρο Κωστόπουλο για να καταδικάσουν από κοινού το clopyrighting. Στηρίζουμε. 

Τέλος, ο Δημήτρης Σειρηνάκης όπως δήλωσε αποκλειστικά στους διαμόνιους ρεπόρτερ του Provocateur, έχει συμφωνήσει με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να προβούν σε κοινές δηλώσεις υπό την αιγίδα της ελλαδικής εκκλησίας, στις οποίες θα καταδικάζει απερίφραστα τις προγαμιαίες σχέσεις. Όπως τόνισε ο ιδιοκτήτης της Sirina, μέλημά του είναι να φέρει τον κόσμο κοντά στο θεό και μακριά από τις αμαρτωλές πράξεις που βάζουν σε κίνδυνο τη θέση του ατόμου στον παράδεισο. Ο αρχιεπίσκοπος συντάχθηκε με τις απόψεις του νεαρού επιχειρηματία ενώ αντίθετα ένα μεγάλο κομμάτι του κλήρου τήρησε σιγή ιχθύος.

Φυσικά δεν μπορούμε να καταπνίξουμε και τις ανεξάρτητες φωνές…