Ένα πανανθρώπινο αίτημα παίρνει σάρκα και οστά, σε αυτό το πρώτο ποστ του Συλλόγου Φίλων Κακής Μουσικής στο Provocateur. Ωραιότερη κορδέλα δεν θα μπορούσαμε να κόψουμε, πιο υπέρλαμπρη και με κάθε επισημότητα, ορμόμενοι και από τα τελευταία γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην μεγάλη γαλάζια παράταξη. Εκεί όπου οφείλει να πρυτανεύσει η λογική και να καταλαγιάσουν τα πνεύματα. Και καλύτερος τρόπος για να συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς  αυτά τα πράγματα καλό είναι να μην γίνονται, δεν υπάρχει εξόν της μουσικής. Διότι η μουσική εξημερώνει τα ήθη κι ενίοτε και τους ηλίθοι.

Χρόνια πολλά το σύμπαν αναζητούσε σε ένα καλό φορμάτ (για να μιλήσουμε και την γλώσσα του Παπαμιμίκου) τον τεράστιο ύμνο της Νέας Δημοκρατίας, το αγαπημένο και αδικημένο (ομπρός στον «Ήλιο τον Πράσινο»)  «Ζήτω η Ελλάδα / Ζήτω η Θρησκεία / Ζήτω η νέα Δημοκρατία» σε στίχους/μουσική  Ρόμπερτ Ουίλιαμς και σε ερμηνεία των Βίκτωρα Πολυδώρου και Λίας Βίσσης, η οποία μάλλον αντικατέστησε την  Αννούλα που δεν θα  ήταν εύχερη εκείνη την στιγμή λόγω επειδή άλλης απασχόλησης από το κόμμα.

Βέβαια ως γνωστόν η Νέα Δημοκρατία εκτός από κόμμα αρχηγικό που μετατράπηκε σε κόμμα αρχών, έχει μια πιο κλαμπίσια προσέγγιση στα πράγματα για αυτό και ακριβώς επιλέξαμε ως Σύλλογος να παράσχουμε τον νέο ανανεωμένο ύμνο της πάλαι ποτέ κυβέρνησης σε μία νέα μονδέρνα ντίσκο εκδοχή, που θα ταράξει συθέμελα τα τσαρτς της Μυκόνου, του Μπάνσκο και του κυλικείου του ΤΕΙ Πειραιά.

Με την ευκαιρία επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ, από το στόμα του #metonkyriako και στο αυτί του πατέρα του, το οφείλουμε στην ιστορία όχι μόνο να διατηρήσουμε εις το διηνεκές αλλά να εξωραΐσουμε κιόλας το πολύτιμο αυτό κειμήλιο, που σύμφωνα με τα λεγάμενα του ίδιου του δημιουργού του, του κατέστρεψε την καριέρα.

Για το ιστορικό της υποθέσεως, βρήκαμε το πρωτότυπο κομμάτι μόνο σε κασέτα που είχε κυκλοφορήσει και διακινηθεί σε συνελεύσεις της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ στα όψιμα έιτιζ-έρλι νάιντιζ. Ο προμηθευτής μας (δεν είναι τυχαίες οι λέξεις “διακίνηση” και “προμηθευτής” όταν μιλάμε για τα διαμάντια του ΣΦΚΜ) αρνούταν να μας πουλήσει την κασέτα αλλά δέχτηκε, μετά από γινάτια και παρακάλια, να μας την μετατρέψει σε ψηφιακή μορφή για να μπορέσουμε κι εμείς να τη χαρούμε, να τη μοιραστούμε και να της βγάλουμε τα μάτια στο Ableton. Για φωτογράφιση ή σάρωση εξώφυλλου ούτε λόγος, καθώς δεν την άφηνε από τα χέρια του ούτε λεπτό. Μετά βίας μας επέτρεψε να σημειώσουμε σε τεφτέρι τους τίτλους των κομματιών.

ΜΠΟΝΟΥΣ ΤΡΑΚ: Ο ύμνος της ΝΔ ερμηνευμένος από τους τεράστιους Αφούς Χαϊτίδη,  σε πρόσφατη εκδήλωση νεολαίων του κόμματος

*Με την συμβολή των Daniel Webber και Μπάμπη Μπατμανίδη.