Η μπίρα δεν είναι απλά ένα ποτό. Και φυσικά δεν είναι ένα ακόμα συνοδευτικό για το φαγητό μας. Η μπίρα είναι σοβαρή υπόθεση για ανθρώπους που την καταναλώνουν φανατικά (και υπεύθυνα φυσικά) σε όλον τον πλανήτη και την έχουν αναγάγει, κυριολεκτικά, σε κομμάτι της καθημερινής τους ζωής. Αυτά για τη μπίρα γενικά. Για την αγαπημένη μας μπίρα, θα μιλήσουμε σήμερα. Ναι, καλά κατάλαβες, για την Heineken.

Η “πράσινη” όπως την ακούμε συχνά, είναι η αγαπημένη μας μπίρα και οι λόγοι λατρείας είναι πολλοί και καλά κρυμμένοι πίσω απ’το μοναδικό της κόκκινο αστέρι. Για πάμε να τους πιούμε: 

1. Είναι κοσμοπολίτισσα
Την ίδια στιγμή που ένας Έλληνας την απολαμβάνει στο αγαπημένο του μέρος, σε κάποιο γραφείο στις Η.Π.Α. μερικοί εργαζόμενοι κάνουν το διάλειμμά τους πίνοντας 2-3 παγωμένες γουλιές. Ταυτόχρονα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, από την Αργεντινή μέχρι και την Ζάμπια, διαφορετικοί άνθρωποι ευχαριστούν τον Gerard Heineken που σκέφτηκε να ιδρύσει την Heineken το 1873. Ο ίδιος ήταν τόσο περήφανος για την ποιότητα της νέας του ‘premium’ μπίρας lager που έβαλε το όνομα της οικογένειάς του σε κάθε μπουκάλι που ξεκινούσε από τη ζυθοποιία του. Οι μπίρες του δεν «ταξίδευαν» πολύ μακριά από το Άμστερνταμ τότε, οπότε αυτό δεν ήταν πολύ μεγάλο ζήτημα.

4 γενεές αργότερα, αυτή η αδιαπραγμάτευτη αφοσίωση στην ποιότητα οδήγησε στο να απολαμβάνονται 25 εκατομμύρια μπίρες Heineken κάθε μέρα σε 192 χώρες. Open your World κυριολεκτικό δηλαδή! 

https://www.youtube.com/watch?v=NdOu72krM0U

 

2. Για εμάς θα είναι η “πράσινη”
Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να την αποκαλούμε και “πράσινη” την ίδια στιγμή που καμία άλλη μπίρα δεν έχει κατοχυρώσει το δικό της αποκλειστικό παρατσούκλι. Αυτό εν πολλοίς οφείλεται στο ότι ο ιδρυτής Gerard Heineken επέλεξε το πράσινο χρώμα στο μπουκάλι αντί για το καφέ που ήταν ευρέως διαδεδομένο. Πού να ήξερε ότι το χρώμα που επέλεξε θα έμπαινε για τα καλά στην καθημερινή μας ζωή και θα την έκανε αργκό στα στόματα των χιλιάδων φανατικών οπαδών της. 

3. Τη βρίσκεις οπουδήποτε
Είναι πραγματικά τόσο εύκολο να πιεις μία Heineken γιατί πολύ απλά μπορείς να την απολαύσεις σε πολλά διαφορετικά μέρη. Είτε στο μπαρ, είτε στο κάμπινγκ είτε στο φοιτητόσπιτό σου, η Heineken δεν σε απογοητεύει ποτέ! Από το αγαπημένο σου μπαράκι, μέχρι την παραλία που αράζεις με το παρεάκι και από την συναυλία του αγαπημένου σου καλλιτέχνη μέχρι το κυλικείο στο πάρκο που διαβάζεις το βιβλίο σου, υπάρχουν πράσινες που περιμένουν να τις απολαύσεις.

4. Η πιο φυσική μπίρα 
Ο τρόπος παρασκευής της Heineken είναι που την κάνει πολύ ξεχωριστή. Η μοναδική μαγιά A-Yeast® αποτέλεσε το κλειδί για τη χαρακτηριστική ισορροπία γεύσης της Heineken με τις λεπτές φρουτώδεις νότες που μέχρι σήμερα, αγάπησαν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Η ζύμωση της γίνεται με τις δεξαμενές πάντα σε οριζόντια θέση (αντί για κάθετη που συνηθίζουν οι περισσότερες ζυθοποιίες) έτσι ώστε να μην αλλοιώνεται ούτε στο ελάχιστο η εξαιρετική της γεύση διατηρώντας παράλληλα τις απαραίτητες συνθήκες πίεσης. Η Heineken, η μπίρα με την παγκόσμια φήμη και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα,  παράγεται στην χώρα μας με Ελληνικές πρώτες ύλες, τα τελευταία 35 χρόνια.  Η γεμάτη γεύση, το διακριτικό άρωμα λυκίσκου και βύνης, αλλά και η χαρακτηριστική πράσινη φιάλη της, κερδίζει  το ελληνικό κοινό μέχρι και σήμερα.

Με την υπομονή να παίζει ζωτικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα, η Heineken που σε περιμένει στο ψυγείο σου δεν θα ήταν εκεί αν δεν είχε γίνει ζυθοποίηση για 28 ολόκληρες μέρες! 

5. Είναι αστεράτη
Ένα αστέρι αντιπροσωπεύσει κάτι το εξαιρετικό και ξεχωριστό. Πάρε το αστέρι της Heineken: Αρχικά αρχαίο σύμβολο ζυθοποιών με τα 4 άκρα του να αντιπροσωπεύουν τα 4 αποκλειστικά φυσικά συστατικά: τη βύνη κριθαριού, το νερό, το λυκίσκο και τη μοναδική μαγιά A-Yeast® της Heineken. Κατά το Μεσαίωνα, το 5ο άκρο προστέθηκε για να αντιπροσωπεύσει την «άγνωστη μαγεία» της ζυθοποίησης. Τώρα πια μαγεία είναι η μοναδική γεύση της αγαπημένης μας μπίρας και η ξεκάθαρη προσήλωση στην ποιότητα.

Είναι στο DNA των αστεριών να συντροφεύουν τους εορτασμούς. Τα πιο ωραία “στην υγειά μας” έχουν πάντα αγαπημένα πρόσωπα και την αγαπημένη μας Πράσινη. 

6. Σε συνοδεύει σε όλη την ενήλικη ζωή σου
Μπορούσε να κάνει κι αλλιώς; Είναι στις συναυλίες σου, στα κάμπινγκ τα ξένοιαστα, στα λατρεμένα σου εστιατόρια και τα φιλικά σπίτια, στα ματσάκια με τους κολλητούς αλλά και το οικογενειακό σου τραπέζι. Έτσι είναι η Heineken, συνοδεύει τα πάντα και απογειώνει τις στιγμές. Ακόμη και η φήμη του Benicio Del Toro… 

#MoreBehindTheStar

https://www.youtube.com/watch?v=4mdyUZtdLEY