Λίγο πριν την πρεμιέρα της σειράς στον OTE TV, μαθαίνουμε τι θα δούμε στα τελευταία επεισόδια, δια στόματος των Lucas και Carrie.

Ας ξεκινήσουμε με το εξής: δεν είναι ποτέ εύκολο να τελειώνει η αγαπημένη σου σειρά. Τις μισές φορές δε γουστάρεις το finale (βλέπε Lost ή How I Met Your Mother), τις άλλες μισές δε θες να το αποδεχθείς (για εμάς τα Friends πίνουν ακόμα καφέ στο Central Perk).

Ακόμα πιο δύσκολο όμως είναι για τους ίδιους τους συντελεστές μιας σειράς να δημιουργήσουν εκείνο το τέλος που θα τους ικανοποιήσει όλους και κυρίως να απαντήσει σε όλα όσα θα πρέπει να συμβούν στα τελευταία επεισόδια.

Για κάποιο λόγο όμως, νιώθω μια σιγουριά ότι το Banshee θα τα καταφέρει μια χαρά. Κυριώς γιατί φαίνεται ότι ο δημιουργός της σειράς, Jonothan Tropper, ήξερε από την αρχή τι θέλει να κάνει (κι ας μην ισχύει αυτό).

Και γνωρίζουμε ήδη, ότι το Banshee δεν αλλάζει στην 4η και τελευταία του σεζόν. Παραμένει η σειρά με ήρωα έναν άντρα χωρίς όνομα, που παίρνει την ταυτότητα ενός νεκρού σερίφη και “γίνεται” o Lucas Hood (καθόλου τυχαίο το επίθετο, αν με ρωτάτε).

Η τελευταία σεζόν, σύμφωνα με όλους τους συντελεστές, είναι η πιο ώριμη μέχρι στιγμής. Αλλά είναι κι ένα είδος reset.

«Θέλαμε να κάνουμε τα πράγματα λίγο διαφορετικά», λέει ο Jonathan Tropper. «Στην 3η σεζόν είχε τόσο έντονη δράση, που θα επαναλαμβανόμασταν αν συνεχίζαμε έτσι. Οπότε, τώρα έχουμε ένα κεντρικό μυστήριο, λιγότερες σκηνές δράσης, με την σκέψη να χτίσουμε τους χαρακτήρες ακόμα περισσότερο, να τους πάμε σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Η 4η σεζόν έχει μια πιο δραματική αίσθηση».

Σ’ αυτό βοηθούν σαφώς τα 2 χρόνια που έχουν περάσει από το τέλος της 3ης σεζόν, αλλά και η ατμόσφαιρα θλίψης. Όχι μόνο επειδή τελειώνει η σειρά, αλλά επειδή οι χαρακτήρες νιώθουν έντονα τον χαμό των ανθρώπων τους ή το τέλος των σχέσεων τους.

Σ’ αυτά τα 2 χρόνια ο Lucas δεν έχει επιστρέψει στη θέση του. (Στο finale της 3ης σεζόν τον είχαμε δει να παραδίδει το σήμα του σερίφη). Και σύμφωνα με τον Antony Starr “παραμένει έτσι για ολόκληρη τη σεζόν. Νομίζω από τη στιγμή που περάσαμε τη γραμμή της παραίτητσης, δεν γινόταν να γυρίσει πίσω. Παρόλα αυτά, είναι στο επίκεντρο της έρευνας καθόλη τη διάρκεια της σεζόν.”

Βέβαια, αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο όλους είναι το μεγάλο ερώτημα της σειράς: θα μάθουμε την πραγματική ταυτότητα του Lucas; Ναι, στην 3η σεζόν αποκαλύφθηκαν κάποιες λεπτομέρειες από την παράνομη προηγούμενη ζωή του, αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε το όνομα του. Αυτά που μάθαμε όμως είναι αρκετά για να καταλάβουμε γιατί δεν μπορεί να είναι ποτέ ευτυχισμένος.

“Δεν υπάρχουν πολλές χαρούμενες στιγμές στη σειρά μας. Και όποτε βλέπουμε μια, είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσει μια ακραία τραγωδία. Όταν νιώθεις άνετα, σημαίνει θάνατο και δράμα. Οπότε μπορείτε να περιμένετε ελάχιστη ηρεμία αυτή τη σεζόν για τον Lucas, αν και προς το τέλος της σεζόν (και της σειράς) μπορεί και να μην υποφέρει τόσο”.

Η Carrie από την άλλη μεριά, μπορεί και είναι σε καλύτερη θέση.

«Νομίζω προσπαθεί να συγχωρήσει τον εαυτό της για ό,τι έχει κάνει μέχρι στιγμής», μας λέει η Ivana Milicavic. «Χρειάζεται θεραπεία ωστόσο. Χρειάζεται κάτι που θα την βοηθήσει να προχωρήσει. Τη βλέπω να προσπαθεί συνεχώς, και να νιώθει για πάντα δυο διαφορετικοί άνθρωποι. Τα καταφέρνει καλύτερα από τον Lucas ωστόσο. Ίσως επειδή η Carrie είχε οικογένεια, που τη βοήθησε να βρει την ταυτότητα της».

Κι αν όλα αυτά δεν σας έχουν κάνει να ενθουσιαστείτε για την τελευταία σεζόν, σκεφτείτε ακόμα ότι:

Η πραγματική ταυτότητα του Hood μπορεί να αποκαλυφθεί επιτέλους
Ο νέος σερίρφης δεν είναι κανένας άλλος από τον Brock
Ένας μανιακός δολοφόνος “τρομοκρατεί” την πόλη
Αν δεν σας έφτανε ο θάνατος του finale, προετοιμαστείτε και για άλλον βασικό χαρακτήρα να πεθάνει
Η αγαπημένη των tv fans, Eliza Dushku είναι ένας από τους νέους χαρακτήρες της σειράς, και υποδύεται μια εξαιρετικά ριψοκίνδυνη FBI profiler
Μπορεί να δούμε τον Hood και την Carrie και πάλι μαζί

Η 4η και τελευταία σεζόν του Banshee ξεκινάει σήμερα, Δευτέρα 4/4 στον OTE TV, και θα παίζει νέα επεισόδια 48 ώρες μετά την προβολή στην Αμερική.