Μεταξύ μας τώρα. Ποιος ήξερε την Ειδομένη προτού αρχίσει να διαδραματίζεται στην περιοχή ένα από τα κεφάλαια της προσφυγικής Οδύσσειας; Το αυτό ισχύει και για τα Ίμια, που το 1996 έγιναν με βίαιο τρόπο μέρος της καθημερινής ατζέντας, το αυτό και για το Βελβεντό της αλησμόνητης διπλής ληστείας πριν από 3 χρόνια.

Μέρη της χώρας που στέκονταν σε μια γωνιά του γεωγραφικού χάρτη κι ούτε που διανοούνταν να σηκώσουν κεφάλι για να αρπάξουν λίγη από την αίγλη που απολαμβάνουν κατά κόρον οι χιλιοπροβεβλημένες Αθήνες, Σαλονίκες, Πάτρες και πάει λέγοντας. 

Να, όμως, που τα έφερε έτσι η ζωή (και η επικαιρότητα) και συγκέντρωσαν μέσα σε μια νύχτα τα φώτα της δημοσιότητας, αναγκάζοντας ολόκληρη τη χώρα να στρέψει το βλέμμα της προς το μέρος τους. 

Τα βάλαμε κάτω και θυμηθήκαμε 13 τέτοιες περιπτώσεις που μας απασχόλησαν έντονα την τελευταία 25ετία. (Εννοείται πως περιμένουμε με ενδιαφέρον τις προτάσεις σου για τις πινέζες που παραλείψαμε.) 

ΥΓ: Το νου σου! Σε κάθε πινέζα που θα ανοίξεις πάνω στο χάρτη, θα σου βγάλει και μία εικόνα. Η οποία εικόνα, δεν είναι εικόνα αλλά βίντεο (τα καλά του γκουγκλ μαψ…). Μη ψαρώσεις, λοιπόν. Δώσ’ του κλικ να καταλάβει! Μπορείς, τέλος, να δεις το χάρτη σε πλήρη οθόνη πατώντας το κουμπί “Προβολή Μεγαλύτερου Χάρτη”. Αυτά. smiley