Όταν ο διάσημος σεναριογράφος David S. Goyer –δημιουργήματα της πένας του μεταξύ άλλων, τα “Blade”, η τριλογία του “Dark Knight” και το “Man of Steel”– άφηνε να εννοηθεί το 2013, στο φημισμένο Comic-Con του Σαν Ντιέγκο, ότι ο Μπάτμαν θα προκαλέσει τον Σούπερμαν σε μια επική μονομαχία, οι λίγοι αλλά βαθιά μυημένοι στον κόσμο των comics, μάλλον θα αναφώνησαν βαριεστημένα, καθώς είναι συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους μονομαχίες.

Από την άλλη, όμως, οι περισσότεροι movie fans ξετρελάθηκαν στην ιδέα και μόνο των εφέ και ολόκληρης της κινηματογραφικής κραιπάλης που θα είχε ως προϋπόθεση μια τέτοια τιτανομαχία.

Το ερώτημα που προκύπτει ασφαλώς, είναι τι θα μπορούσε να οδηγήσει τους δύο πιο διάσημους σούπερ ήρωες σε μια τέτοια σφοδρή αντιπαράθεση, εφόσον είναι ευρέως γνωστό, ότι και οι δυο πολεμούν το έγκλημα και την αδικία.

Την είδαμε την ταινία και μάλιστα μας άρεσε, αλλά δυστυχώς η απορία δεν μας λύθηκε. ‘Η για να είμαστε πιο ακριβείς δεν πειστήκαμε ότι και καλά ο Batman δεν εμπιστεύεται τον Superman και για αυτό συνεχίζει να έχει αμφιβολίες για τις καλές προθέσεις του εξωγήινου. Βασικά, μόνο αυτός και ο Lex Luthor δεν βλέπουν με καλό μάτι τον Superman, για να καταλάβετε που κατάντησε ο Dark Knight.

https://www.youtube.com/watch?v=yViIi3gie2c
 
Ανεξαρτήτως λοιπόν του πώς το πλασάρουν οι David S. Goyer και Zack Snyder (ναι, ο ίδιος που γύρισε το ένα και μοναδικό «Οι 300») ώστε να μην δυσαρεστήσουν κανένα fan των δύο επικών σούπερ ηρώων, το Provocateur τολμά εκεί που οι άλλοι σωπαίνουν και σας εξηγεί σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, ποια είναι τα πραγματικά ζόρια που τραβά ο Batman με τον Man of Steel.
 
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
 

1. Ο Εξωγήινος Είναι Παίδαρος. Ο Νυχτερίδας Όχι Και Τόσο…
Τον έναν, τον βάφτισαν τα έκπληκτα πλήθη Superman (κάποιοι θα πουν ότι η Lois Lane έχει τα πνευματικά δικαιώματα του ονόματος), ενώ ο άλλος αυτοαποκαλείται Batman. Ο πρώτος μοστράρει το κατάλευκο χαμόγελο και την καλοχτενισμένη χωρίστρα του (ούτε ο Cristiano Ronaldo έτσι) σε κάθε ευκαιρία, ο δεύτερος κυκλοφορεί μασκαρεμένος, μιλώντας με φωνή που θυμίζει ψυχοπαθή serial killer. Ο ένας έχει τέτοια κορμάρα, που μπορεί και φορά κόκκινο σώβρακο πάνω από εφαρμοστό κολάν και παρόλα αυτά τρελαίνει τις γυναίκες με την πάρτη του, ενώ ο άλλος φορά ειδική στολή με ψεύτικα μπράτσα και κοιλιακούς, που κοστίζει κάτι χιλιάδες δολάρια. Ο ένας έχει τρελή επιτυχία στις γυναίκες με την «ταυτότητα» του σούπερ ήρωα, ενώ ο άλλος ρίχνει γκόμενα μόνο σαν δισεκατομμυριούχος Bruce Wayne. Όπως και να το δεις, ένα κομπλεξάκι το έχει ο Dark Knight. 

2. Ο Batman Είναι Πιθανόν Άθεος Και ο Κόσμος Βλέπει τον Superman Σαν Θεό 
Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Batman είχε την ατυχία να χάσει τους γονείς του σε πολύ μικρή και τρυφερή ηλικία, γεγονός που κλόνισε την πίστη του σε θεούς και ανθρώπους. Αν το σκεφτείς καλυτέρα, δεν έχει υπάρξει ποτέ η παραμικρή αναφορά είτε σε κόμικς, είτε σε κινηματογραφική ταινία, αν ο Batman πιστεύει σε Θεό και ποιο ακριβώς είναι το θρήσκευμά του. Από την άλλη, υπάρχουν ξεκάθαρες αναφορές σε όλη την comic μυθολογία που περιβάλλει τον Superman, ότι ο Man of Steel είναι Χριστιανός (για την ακρίβεια Ευαγγελιστής) και μάλιστα πήγαινε με τους γονείς του (επί της γης) Jonathan και Martha στην εκκλησία, κάθε Κυριακή. Για του λόγου το αληθές, όποιος έχει παρακολουθήσει το trailer της επερχόμενης ταινίας, προφανώς θυμάται τον Ben Affleck ως Bruce Wayne να κοιτάζει θυμωμένος το άγαλμα που έχει στηθεί προς τιμήν του Superman, όπου πάνω του αναγράφεται με graffiti “False God.” Δεν αποκλείεται να το τάγκαρε ο ίδιος κιόλας.

3. O Ένας Έχει Σουπερ Δυνάμεις. Ο Άλλος Έχει Cool Gadgets
Εντάξει, τρελό respect στον Batman, διότι κακά τα ψέματα ο τύπος ήταν έτη φωτός μπροστά έχοντας gadgets πριν καν ο όρος “gadget” γίνει cool. Δυστυχώς όμως, μιλάμε για σούπερ ήρωες κι όχι για μαθητές λυκείου που διαγωνίζονται για το ποιος έχει το πιο γαμάτο κινητό. Ο Superman ξυπνά το πρωί, κάνει πρωινή γυμναστικούλα και push-ups στον Κρόνο, επιστρέφει στην γη να γράψει κανένα αρθράκι ως Clark Kent, κάνει μια βόλτα από τον Άρη να πιει καφεδάκι με τον Matt Damon, ενώ πριν φάει βραδινό σώζει και καμιά εκατοστή ανθρώπους, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. O Batman απ’ την άλλη, σήμερα πήρε ρεπό και την έβγαλε στο κρεβάτι, γιατί δεν είχε ρεύμα στο Gotham City.

4. Διότι Όλα Γίνονται Για Μια Γυναικά Συνήθως
Όταν κάποιος σκέφτεται την ερωτική ζωή του Superman (βίτσια είναι αυτά), μοιραία το μυαλό του πάει αυτόματα στο αδιαμφισβήτητα πιο δημοφιλές comic ρομάντζο, που ακούει στο όνομα «Lois και Clark.» Από το #1 τεύχος του περιοδικού Action Comics πίσω στο 1938, όπου ο Superman εμφανίζεται για πρώτη φόρα στην Ποπ Κουλτούρα, η Lois Lane είναι εκεί.  Βεβαίως, οι hardcore οπαδοί του Man of Steel (που έχουν 2-3 βιβλιοθήκες ασφυκτικά γεμάτες με κόμικς), γνωρίζουν ότι από το 2012, και πιο συγκεκριμένα  στο τεύχος #12 του “Justice League,” ο Σούπερ εξωγήινος έχει πλέον νέο αμόρε που ακούει στο όνομα Wonder Woman. Που είναι το πρόβλημα απορείτε; Ξέρετε, η πανέμορφη Ελληνίδα αμαζόνα και κόρη του δικού μας Ζευς, τα είχε με τον Batman για αρκετό καιρό, τον οποίο παράτησε στην ψύχρα για τον Σούπερμαν. Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν ο Snyder ακολούθησε πιστά το comic σενάριο, άλλα όπως και να έχει ο Batman είναι σαν πληγωμένο θηρίο με μεγάλα κέρατα που ψάχνει απεγνωσμένα για εκδίκηση.

5. O Superman Κατατροπώνει Τον Batman Οποιαδήποτε Ώρα, Μέρα και Μήνα Του Έτους
Όπως είπε και ο Zack Snyder σε μια πρόσφατη συνέντευξη για την προώθηση της ταινίας: “Let’s be realistic here“. Τι θέλει, λοιπόν, να πει ο ποιητής; Με πολύ απλά λόγια ο Zack προσπάθησε να εξηγήσει στους δημοσιογράφους, ότι αν οι συγγραφείς των comics ή οι σκηνοθέτες των ταινιών ήταν απόλυτα ρεαλιστές, τότε το σενάριο Batman v Superman δεν θα προέκυπτε ποτέ. Αλήθεια τώρα, ακόμη αναρωτιέσαι το γιατί; O Superman, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι πιο γρήγορος κι από σφαίρα, θα μπορούσε να έχει το κεφάλι του Batman επί πίνακι, πριν καν σωριαστεί το σώμα μετά της ακριβοπληρωμένης στολής του στο έδαφος. Ο Batman δεν θα καταλάβαινε ποτέ τι τον χτύπησε. Μήπως ήταν αεροπλάνο; Κεραυνός ίσως; Ρε μπας και ήταν ο Bane ή ο Joker; 

H απόφαση είναι δική σας! 

To Batman v Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης (Batman V Superman: Dawn of Justice) προβάλλεται στους κινηματογράφους (σε 2D και 3D) από την Tanweer Films. 

Σκηνοθεσία: Ζακ Σνάιντερ

Πρωταγωνιστούν: Χένρι Καβίλ, Μπεν Άφλεκ, Γκαλ Γκαντό, Τζέσι Άιζενμπεργκ, Έιμι Άνταμς, Τζέισον Μομόα, Χόλι Χάντερ, Λόρενς Φίσμπερν, Νταιάν Λέιν