Ένα από τα μαρτύρια που περνούν οι βιλιόφιλοι είναι όταν μπαίνουν στην αίθουσα του σινεμά προκειμένου να δουν μια ταινία βασισμένη σε ένα βιβλίο που έχουν ξεφυλλίσει. Σε φάση: “Κάνε να μοιάζει ο ‘τάδε’ ήρωας του βιβλίου με τον ηθοποιό που θα τον ενσαρκώσει, γιατί θα ξενερώσω…”

Ο καλλιτέχνης και σκηνοθέτης Βrian Joseph Davis, αναλογιζόμενος τις έγνοιες αυτές, σκέφτηκε να δημιουργήσει το project “The Composites“. Ένα εγχείρημα, δηλαδή, στο οποίο παίρνει επιμέρους χαρακτήρες από διάφορα λογοτεχνικά έργα και βασιζόμενος στις περιγραφές που δίνουν οι συγγραφείς, δημιουργεί τα πορτρέτα τους. Κι όλα αυτά, με τη βοήθεια του ειδικού τμήματος της αστυνομίας η οποία βασιζόμενη στις μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες, δημιουργεί σκίτσα υπόπτων για να διευκολύνει τον εντοπισμό τους.

Η αλήθεια είναι -θα το διαπιστώσετε και οι ίδιοι βλέποντας το φωτογραφικό άλμπουν που ακολουθεί- ότι η πλειοψηφία των ηθοποιών που δίνουν σάρκα και οστά στη φαντασία των συγγραφέων, ανταποκρίνεται (άλλος λιγότερο κι άλλος περισσότερο) στα πρότυπα που περιγράφονται στα βιβλία.

ΟΚ, ίσως με τη… σκοτεινή εξαίρεση του Φρανσκενστάιν.

[gallery-210]