Λίγες ώρες πριν μας αποχαιρετήσει και επίσημα το ’15, ένα έτος που ξεκίνησε από αριστέρα, πέρασε από το κέντρο (if you know what i mean mr. Leventis wink) και κατέληξε δεξιά,  αποφασίσαμε να το στείλουμε από εκει που ‘ρθε με ένα Flashback αφιερωματάκι.

Το Provocateur στάθηκε δίπλα σου σε εκλογές και δημοψηφίσματα, σε απεργίες, λιγούρες και μοναξιές. Προβληματιστήκαμε, νοσταλγήσαμε, τρολάραμε, μαγειρέψαμε και κάναμε κι άλλα πολλά, ώστε να σε κρατήσουμε όσο μπορούμε μέσα σε όλα.

Κάτσαμε κάτω όλοι οι Προβοκάτορες, λοιπόν, κι επιλέξαμε τα θέματα που (μας/σας) έκαναν το μεγαλύτερο γκελ.

Αυτά είναι, εδώ είσαι!

.Ντίνος Ρητινιώτης, ο πιστός στρατιώτης
Ο τίμιος-φτωχός-μοναχικός καβαλάρης εδώ μέσα, δεν είναι άλλος από τον Ντίνο. Ο Λούκι Λουκ από το Wild West Αιγάλεω, αφού πήρε άδεια και πέρασε μερικές μέρες ολομόναχος στο εξοχικό του, γλυκάθηκε. Κι όταν γύρισε στο γραφείο, έγραψε τους λόγους που η Μοναξιά γαμάει. Ε ναι! Γαμάει αφού! Διάβασε τους εδώ!

Όπως καταλάβατε, ο Ντίνος δεν μπορεί να σταυρώσει άνθρωπο να ανταλλάξει κουβέντα, οπότε το πρώτο πράγμα που κάνει όταν γυρνάει σπίτι είναι να ανοίξει ό,τι βιβλίο βρει μπροστά του. Λογικό, λοιπόν, να γράψει για το προσωπικό του τάμα στον μέγιστο Νίκο Καζαντζάκη.
(ΥΓ: Ντίνο καλό το διάβασμα αεφέ, αλλά όχι και η τελευταία σειρά που είδες στην τηλεόραση να είναι το “Ρετιρέ”. Παραπάει…)
Για ρίξε μια ματιά wink

.Kώστας Μανιάτης, ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΑΣ
Τέλη καλοκαιριού ήταν όταν ο 32αρης από τη Θήβα έγραψε το άρθρο της χρονιάς. Οι τρολλ εκθέσεις των μαθητών του δημοτικού, διαβάστηκαν στον αέρα του προεκλογικού Ντιμπέη από τον Πάνο τον Καμένο κι έγιναν βιράλ σε χρόνο ντε τε. Λίγη τσίπα δεν έχεις Πάνο σου ρε Μανιάτη; 

Όντας μοναχοπαίδι,ο Μανιάταρος κάνει την υπέρβαση κι εκτός από φανταστικούς φίλους, έχει και πραγματικούς. Ένας από αυτούς, ο κυρ Λευφθέρης ο ΑΕΚτζής, ο Παπαδόπουλος με το όνομα, ο οποίος μια φορά το μήνα γράφει κριτικές κινηματογράφου μέσα από την πένα του φίλου του του Κωστάκη. Η καλύτερη κριτική; Ποια άλλη από την ωδή στη νέα ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη! Τσιέκαρε κριτική.

.Νίκος Μπόβολος, ο στιχουργός
Ο Nικόλας, η καλλιτεχνική ψυχή του Provocateur και αυτός με τη χειρότερη επίδοση στην αναλογία καράφλα/ηλικία, έζησε τα καλύτερα του χρόνια ως φαντάρος. Και όχι επειδή είναι στρατόκαυλος, προς θεού. Απλά εκεί μέσα άκουσε και είπε τεράστιες μούφες και παπάτζες. Τις θυμίζει στους λέουρες και αποθαρρύνει τους νέωπες από το να τις επαναλάβουν. Οι 10+1 μούφες εδώ.

Ο Νίκος για προφανείς λόγους για κάποιον ανεξήγητο λόγο, έχει ανακηρυχθεί ειδικός μπαφολόγος του site. Ένα από τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε και το οποίο μας προβλημάτισε ιδιαιτέρως, είχε να κάνει με την επίδραση της μαριχουάνας στην ερωτική ζωή. Από αυτά που έχει ακούσει δεξιά κι αριστερά έγραψε, μη φανταστείτε… 

.Νίκος Ράπτης, ο τρολλομπόμπιρας
Ο 20χρονος μπέμπης του σάιτ, αποφάσισε να κάνει ένα retro αφιέρωμα στα αγαπημένα μας περίπτερα. “Να τα αγαπάτε τα περίπτερα της γειτονιάς σας!“, μας λέει, “κι ας μη μάθετε ποτέ που κατουράει ένας περιπτεράς…“. Ακούστε τον. Κάτι ξέρει. Έχει φάει, άλλωστε, τη ζωή με το κουτάλι.

.Η Ζωή Εν Κροτάφω (ή αλλιώς, η δυανδρία Μπόβολου-Ρητινιώτη που φτιάχνει τη στήλη “7 τύποι”)
Έβαλαν μέσα στο σπίτι μας, μέσα στο ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΑΣ, όλους αυτούς τους γραφικούς τύπους που πετυχαίναμε σε παρελάσεις-αθλητικά σάιτ-παρέες-προπατζίδικα και διάφορα άλλα σημεία της καθημερινής μας ζωής. Ξαναθυμόμαστε τους “7 τύπους που κυκλοφορούσαν στην τάξη σου“, ένα άρθρο που μας έκανε να γελάσουμε, να νοσταλγήσουμε και να ξανανιώσουμε την ορμή της πιτσιρικοσύνης!

.5 προβοκάτορες απαντούν (συνεργατικά κείμενα των αρθρογράφων του Provocateur)
Μια στήλη που μόνο στόχο έχει να εισβάλλει στη ζωή σου και να σου αλλάξει τον τρόπο σκέψης (προς το χειρότερο). Σε αυτήν, ξεδιπλώνουμε διάφορες προσωπικές μας ιστορίες, με κάποιες από τις οποίες είναι βέβαιο πως θα βρεις αρκετά σημεία επαφής. Ας πάρουμε για παράδειγμα την εξής περίπτωση: Θυμάσαι άραγε πότε ήταν το χειρότερό σου μεθύσι; Εμείς ναι. Τσιέκαρε.



.Γαβριήλ Νικολαίδης, o Fashion & Food Blogger μας
Ο Γαβριήλ έχει γράψει για πολλά και διάφορα. Για λιχουδιές που μπαίνουν στο φούρνο και το ταπεράκι μας, έως τις τάσεις της μόδας που θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε. Η δικιά μας η αδυναμία, ωστόσο, είχε να κάνει με τις συνταγές-ευκολάκια που μας πλάσαρε για διάφορα γλυκίσματα. Ειδικά εκείνα τα τρουφάκια cheesecake, μας άφησαν μαλάκες και μας ανάγκασαν να γλύφουμε ο ένας τα δάχτυλα του άλλου. Ξέρουμε, δεν ακούγεται ωραίο, αλλά κάπως έτσι πήγε η φάση…

.Χρύσα Λύκου, η προβοκατόρισσα με τους Αφανείς της Ήρωες
Μια από τις πιο αγαπημένες στήλες της χρονιάς, ήταν αν μη τι άλλο αυτή της Χρύσας. Μια στήλη που ρίχνει τον προβολέα σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας και οι οποίοι με τη δράση τους βοηθούν στο να γίνει ο κόσμος και η κοινωνία μας περισσότερο θελκτική. Κι όλα αυτά, με τη βοήθεια του απιστευτότατου φωτογράφου, Παντελή Ζερβού. Ξαναθυμόμαστε μαζί της, την ημέρα που πέρασε στο Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων.