Σε όλον αυτόν τον παγκόσμιο χαμό για το καινούργιο Star Wars, εμείς απαντάμε δυνατά και ελληνικά… Βαζουμε δηλαδή τη μάνα μας. Πιο ελληνικά δεν γίνεται.

Ζητήσαμε λοιπόν από τη ΜΑΜΑ ΣΟΥ, η οποία όμως έχει δει τα παλιότερα Star Wars – βρίσκοντας χρόνο κάπου ανάμεσα στο Καλημέρα Ζωή και την Αννίτα Πάνια – να μας περιγράψει κάποιους απ’ τους κύριους χαρακτήρες και των δύο τριλογιών.

Και να τι μας είπε.


Darth Vader | Πονεμένη ιστορία. Ο Νταρβέηντε ήταν με τους καλούς, αλλά από όταν πέθανε η συγχωρεμένη η γυναίκα του, πάει, τον έφαγε το μαύρο σκοτάδι. Τώρα χρησιμοποιεί το Μάτι για κακό σκοπό.

Έχει κόψει και το τσιγάρο εδώ και χρόνια, αλλά τι τα θες, την ζημιά του την έκανε. Σαν τον Καρρά ανασαίνει. Με οξυγόνο τον κρατάνε όρθιο. Εγώ να σου πω την αλήθεια, τον ψιλολυπάμαι. Βασανισμένος άνθρωπος”.

 


Chewbacca | “Αυτός είναι Άντρας με το Α κεφαλαίο. Ψηλός, λιγομίλητος και τριχωτός. Όχι σαν εσάς που μου ξυρίζετε τα στήθια σαν να είστε τίποτα γυναίκες και μου καμαρώνετε στα φέισμπουκς και στα ίσταγκραμνς”.

 


Luke Skywalker | “Ο γιος του Νταρβέηντε. Τον είχε χαμένο για χρόνια, αλλά έστειλε πακέτο και τον βρήκε. Πολύ κλάμα. Όταν έκανε στην άκρη ο τοίχος και του λέει «Λουκά, είμαι ο πατέρας σου», εκεί να βλέπατε πως έκανε το κωλόπαιδο. Όχι πείτε μου εσείς, ποιος γιος δεν θέλει τον πατέρα του; Ούτε την Χατζηβασιλείου δεν ντράπηκε. Τομάρι”.

 


Obi-Wan Kenobi | Ο Πάτερ-Όμπι Ουάν ήταν ένα σοφός άνθρωπος, πολλά χρόνια καλόγερος, αλλά πάνω σε έναν εξορκισμό, ένας διάβολος τον εσκότωσε. Η εκκλησία τον έκανε άγιο και από τότε κάνει που και που κανά θαύμα, εμφανίζεται σε όνειρα για να πει το μέλλον και τέτοια. Το μάτι είναι πολύ δυνατό μέσα του.  Μεγάλη η χάρη του. Σύμφωνα με τις προφητείες του, το Ντεθ Σταρ θα καταστραφεί και η Αγιά Σοφιά θα γίνει πάλι ελληνική”. 
 


Darth Maul | “Ο Θεός να σε φυλάει από τούτον. Ένας κοκκινομούρης σατανάς, με κάτι κέρατα και ένα κοντάρι που βγάζει φλόγες ίσα με εκεί πάνω. Τον σκότωσε ο Πάτερ-Όμπι Ουάν, αλλά ο άτιμος του έβγαλε τον αδόξαστο πρώτα. Δεν ψόφαγε με τίποτα. Έτσι είναι όλοι τους οι Σιθς, που να χαθούνε”. 


 


Yoda | Μην τον βλέπεις έτσι μισοριξιά αυτόν τον καλικάντζαρο, έχει ένα χέρι βαρύ, είναι να μη σε πετύχει πουθενά κακομοίρη μου. Μαθαίνει καράτε στον Λουκά μ’ αυτά τα σπαθιά που βγάζουν ρεύμα μωρέ, τα λέηζερ πως τα λένε… Όσο μπόι του λείπει, τόσο μυαλό και αυτιά έχει. Χρησιμοποιεί το Μάτι για καλό σκοπό”.
 


Han Solo | “Αυτός είναι που λέει τα αστεία. Είναι έτσι νεαρός, μορφονιός, ίδιος με τον Σήφη απ’ το Μπρούσκο. Αλλά έχει ένα αεροπλάνο και τρέχει σαν παλαβός. Πώς πάει έτσι, θα σκοτωθεί μ’ αυτό το πράμα; Πάτε και τρέχετε, ούτε λογαριάζετε πεζούς, ούτε τα άλλα αμάξια, θα τρακάρετε μ’ αυτά παλιομηχανάκια καμιάν ώρα, τη μάνα σας δεν την σκέφτεστε”;
 


C-3PO | “Έχουνε βάλει κάτι παλιολαμαρίνες πάνω σε έναν άνθρωπο και πάνε να μας κοροιδέψουν, ότι τάχα μου αυτό είναι ρομπότ. Λες και εμείς δεν καταλαβαίνουμε ότι το κάνουν στα ψέμματα, έτσι για την ταινία, αλλά τέλος πάντων. Μεγάλος φοβιτσιάρης το ρομπότ, το παίζει και κουλτουριάρης. Άσε μας καημένε”.
 


R2-D2 | 
Αυτό, μάλιστα, είναι ένα ρομπότ-μάστορας, κάνει και καμιά δουλειά, δεν κάθεται σαν το άλλο. Αλλά δεν καταλαβαίνεις τι λέει, είναι σαν να ακούς τον Τσακαλώτο. Μπλιπ μπλιπ μπλιπ, μίλα χριστιανέ μου, μας έσκασες. Άη σηχτήρ”.
 


Count Dooku | “Τον έχω δει ξανά αυτόν παλιά στο σινεμά, έκανε έναν που είχε βρυκολακιάσει. Εδώ κάνει τον υπουργό της κυβέρνησης του διαστήματος. Σε κάτι πολυνομοσχέδια είχε ψηφίσει «όχι» και μετά έφυγε ο προδότης. Ποιος ξέρει πόσα του δώσανε από τη Σκοτεινή Πλευρά και τι του τάξανε. Αληταράδες”.

 


Princess Leia | “Καλό τσουλάκι κι αυτή. Μόνο να την δείτε τι φοράει, με το βρακί παίζει στην ταινία. Είναι δίδυμη με τον Λουκά, αλλά με το ζόρι κρατιέται και δεν του ορμάει το παλιοθήλυκο. Τον έχει φιλήσει κιόλας. Αμεεεεέ… Όχι σαν αδερφή, ξέρετε, σαν γκόμενα. Αν ήταν έτσι οι πριγκίπισσες, χρυσή μου, θα γινόμασταν όλες πουτάνες. Τι τα θες”…